Box

Amelian Istrătescu reprezintă CSM Târgu Jiu în Finala Campionatului Național de Box Juniori Masculin – Brăila 2023. Amelian va urca în ring la categoria 80 de Kg

Pugilistul Amelian Istrătescu, legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de fostul mare campion la box, Petrișor Gănănău, va reprezenta clubul nostru în Finalele Campionatului Național de Box Juniori Masculin – Brăila 2023. Amelian Istrătescu va urca în ring la categoria 80 de kilograme. Va avea meci greu în optimi cu Matei Năstăsiuc, campion euroepan de juniori la această categorie de greutate. ”Va fi un turneu puternic, dar extrem de util, pentru că, din această toamnă, Amelian este în vederea Lotului Național de Box Juniori al României, și sperăm să reprezinte România, la categoria lui, la toate turneele internaționale de anul viitor”, ne-a declarat Petrișor Gănănău, aflat în acest moment la Brăila.

Timp de o săptămână, orașu Brăila va fi gazda Finalelor Campionatului Național de Box Juniori Masculin. În perioada premergătoare competiției de la Brăila, Amelian s-a pregătit alături de Lotul Național de Box Juniori al României, la Călărași. Alături de cei mai buni pugiliști juniori din România, talentatul sportiv gorjean s-a pregătit sub atenta îndrumare a antrenorului Petrișor Gănănău, dar și a antrenorilor federali de la Federația Română de Box: Radu Zafir, Valentin Anghel și George Anghel. Luni, 2 octombrie, a avut loc validarea sportivilor și totodată tragerea la sorți, iar de marți, 3 octombrie, încep practic meciurile din rundele preliminare. Amelian Istrătescu va boxa în optimile de finală, contra campionului european din aceasta vară, Năstāsiuc Matei, sportiv legitimat la Box Club Simion Bucuresti.

Petrișor Gănănău, antrenor box CSM Târgu Jiu: ”Meci foarte greu, dar Amelian s-a pregătit foarte bine în stagiul de la Călărași, alături de lotul național. Va fi un turneu puternic, dar extrem de util, pentru că, din această toammnă, Amelian este în vederea Lotului Național de Box Juniori al României, și sperăm să reprezinte România, la categoria lui, la toate turneele internaționale de anul viitor. Vreau pe această cale să-i mulțumim domnului director Robert Bălăeț pentru toată susținerea. Forța  CSM Târgu Jiu!”

Comment here