Lupte

Alexandru Beşliu, medalie de BRONZ în Finala Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa! Luptătorul gorjean a reprezentat CSM Târgu Jiu la categoria 97 de kilograme

Luptătorul gorjean Alexandru Beşliu a cucerit medalia de bronz în cadrul Finalei Campionatului Național Individual de Seniori, de la Reşiţa, competiție care s-a desfășurat în perioada 24-25 noiembrie. Alexandru Beşliu a reprezentat CSM Târgu Jiu la categoria 97 de Kg. ”Este un exemplu de dăruire și sacrificiu. A fost accidentat încă din primul meci, dar nu a vrut să renunțe, a strâns din dinți și-a continuat meci de meci până a reușit să câștige finala mică pentru medalia de bronz. Este un luptător prin definiție și nu pot decât sa fiu mândru de fiecare performață a lui”, a declarat Mădălin Gorjanu, cel care se ocupă de pregătirea lui Alex Beșliu la secția de lupte a CSM Târgu Jiu.

La sfârșitul acestei săptămâni multiplul campion național Alexandru Beșliu a participat, la Reșița, la ultima competiție din acest an, cea mai importantă din calendarul intern la această disciplină. La puternicul turneu de la Reșița au intrat pe saltea sute de sportivi în lupta pentru medalii. La categoria 97 de Kg a intrat în competiție pentru o medalie și luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, sportiv cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu-CS Pandurii. Într-o companie extrem de puternică, sportivul nostru a avut o evoluție excelentă, deși a avut probleme cu o accidentare. Alex a terminat însă pe podium și și-a îmbogățit palmaresul cu încă o medalie, bronzul în Finala Campionatului Național de Seniori. Bucuros că a reușit să urce pe podium, ambițiosul sportiv gorjean ne-a spus ce înseamnă pentru el această medalie.

Alex, felicitări pentru performanța de la Reșița! Ai încheiat anul în forță!

Alexandru Beșliu: Mulțumesc! Da, așa este, obiectivul acestui ultim campionat din an, cel mai important, era să urc pe podium. Competiția a fost puternică la toate categoriile de vârstă, iar cei mai bun luptători din țară și-au dorit să se claseze în primii trei pentru a fi luați in vizor de cei din federație ca urmare a selectării sportivilor pentru lotul national de seniori din următorul an, dar și pentru competițiile internaționale. 

Am înțeles că ai fost și accidentat, dar ai continuat și ai urcat pe podium! Ce înseamnă pentru tine acest rezultat, această medalie de bronz?

Alexandru Beșliu: Nu mi-a fost deloc ușor să obțin o medalie la acest campionat. Am trecut destul de greu peste accidentări și am încercat din toate puterile să rămân în competiție pentru a lupta până la capăt și pentru a obține unul din cele trei locuri pe podium. Pot spune că a fost una dintre cele mai muncite medalii ale mele, iar această medalie înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece mi-am demonstrat mie că și în condiții destul de minime de antrenament, după accidentare, pot face față celor mai buni și chiar să mă alătur lor pe podium. Sunt fericit și le mulțumesc tuturor celor ce îmi sunt alături. Mulțumesc pe această cale cluburilor sportive care mă ajută să rămân aproape de acest sport și să merg spre marea performață.

Reușita lui Alex este una extrem de importantă, dacă ținem cont că luptătorul gorjean a intrat pe saltea având ceva probleme legate de o accidentare. Alex a dat însă dovadă de multă tărie de caracter, a strâns din dinți, s-a antrenat și a reușit să urce pe podium. 

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte CSM Târgu Jiu: ”Încheiem competițiile oficiale din 2023 cu un rezultat foarte foarte bun. Alexandru Beșliu a reușit să urce pe podium la cea mai puternică și importantă competiție internă și arată că la Târgu Jiu suntem pe drumul bun spre înaltă performanță. Știm cât de greu este să lupți la seniori, Alexandru are doar 22 de ani și o face din ce în ce mai bine. Mă bucur mult pentru el pentru că știu cât muncește și cât de mult vrea să ajungă cât mai sus. Este un exemplu de dăruire și sacrificiu. A fost accidentat încă din primul meci, dar nu a vrut să renunțe, a strâns din dinți și-a continuat meci de meci până a reușit să câștige finala mică pentru medalia de bronz. Este un luptător prin definiție și nu pot decât sa fiu mândru de fiecare performață a lui”.

 

Comment here