HandbalJuniori

Alesia Cișmașu, convocată la Lotul Național de Cadete. Dan Ilieș: Suntem fericiți că munca noastră începe să dea roade / Andrei Enache: Sunt convins că acesta este doar începutul, pentru că Alesia are un potențial uriaș

Veste bună pentru secția de handbal a CSM Târgu Jiu. Alesia Cișmașu, componentă a echipei de junioare 3, echipă pregătită de Andrei Enache, a fost convocată la Lotul Național de Cadete, format din jucătoare născute în anii 2006 – 2007. Cantonamentul va avea loc la Râmnicu Vâlcea, în perioada 16 – 19 iunie 2021. Felicitări Alesia Cișmașu și multă baftă la Lotul Național!

La doar doi ani de la înființarea clubului gorjean, proiectul handbalistic de la Târgu Jiu a început să își arate eficiența. Grupa de junioare 3 a CSM Târgu Jiu a obținut anul acesta, în premieră, calificarea la Turneul Final, unde a reușit să obțină locul 6 la nivel național. Mai mult, evoluția echipei și rezultatele obținute de junioarele de la Târgu Jiu au atras atenția antrenorilor de la loturile naționale. Jucătoarea care a atras atenția este Alesia Cișmașu. Gorjeanca, născută în 2007, evoluează pe postul de inter, fiind una dintre cele mai bune marcatoare a grupării gorjene.

Vestea convocarii la lotul național de cadete l-a bucurat enorm pe Dan Ilieș. Expertul sportiv, cordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu a felicitat-o pe Alesia și este convins că vor urma și alte convocări pentru sportivii de la Târgu Jiu.

Dan Ilieș: „Vestea că Alesia Cișmașu este convocată la Lotul Național de cadete ne-a bucurat enorm și ne dă speranță. Suntem fericiți că munca noastră începe să dea roade, la scurt timp de la înființarea CSM Târgu Jiu. Sunt sigur că de aici înainte vor urma și alte convocări pentru sportivii clubului nostru. Vreau să o felicit pe Alesia pentru felul în care muncește la fiecare antrenament, pentru că adoră handbalul și face totul cu plăcere.
Astăzi a fost convocată Alesia, mâine cu siguranță vor urma și alți sportivi ai CSM Târgu Jiu, pentru că avem copii la fel de talentați, muncitori și pasionați”.

Iată ce a declarat antrenorul Andrei Enache despre convocarea Alesiei Cișmașu Lotul Național de Cadete.

Andrei Enache: „Este o convocare mai mult decât meritată, o încununare a muncii pe care Alesia a depus-o în toată această perioadă. Va fi o experiență nouă pentru ea. Sunt convins că acesta este doar începutul, pentru că Alesia are un potențial uriaș. Pe viitor, am încredere că vor fi mai multe sportive convocate pentru că din punctul meu de vedere, cel puțin încă două fete ar mai fi meritat să fie chemate la această acțiune a echipei naționale de cadete de la Vâlcea”.

Alte două handbaliste, care au evoluat în ultimul sezon la Târgu Jiu sub formă de împrumut de către CSM Târgu-Jiu de la Reşiţa, Slageana Radosavlevici(foto jos, nr 27) şi Elisa Hentea(foto jos, nr 19), au primit la rândul lor convocări la lotul de cadete.

Comment here