Handbal

VICTORIE cu U Cluj și CSM Târgu Jiu este PROMOVATĂ în Liga Florilor! CSM Târgu Jiu – U Cluj 28-21

La doar trei ani de la înființarea CSM Târgu Jiu, echipa de handbal feminin a clubului scrie istorie pentru sportul pe echipe din Gorj. Duminică, 10 aprilie, echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a trecut de principala contracandidată la promovarea în Liga Florilor, U Cluj Napoca, scor 28-21, și a îndeplinit visul iubitorilor de handbal din Gorj, promovarea în Liga Florilor.

În fața unei public numeros care a susținut echipa din primul și până în ultimul minut, echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a înregistrat a 15-a victorie consecutivă din actuala stagiune din Seria B a Diviziei A și a demonstrat că este cea mai puternică grupare din această serie. Lucru demonstrat și în întâlnirea directă cu U Cluj, principala contracandidată la promovarea în Liga Florilor. În meciul de duminică, 10 aprilie, CSM Târgu Jiu și-a spulberat adversarul direct, pe care l-a dominat categoric. Determinate, hotărâte și motivate să tranșeze promovarea în meciul direct, elevele lui Liviu Andrieș au făcut o partidă în care nu au dat nicio șansă echipei adverse de a mai prelungi lupta la promovare. U Cluj nu a putut face față jocului pe care gruparea gorjeană l-a făcut mai ales pe faza de apărare, dar și pe fază ofensivă, acolo unde reușitele de excepție au ridicat de multe ori sala în picioare.

CSM Târgu Jiu a fost cea care a dezghețat tabela cu golul marcat de Alexandra Gavrilă. A urmat golul de 2-0 marcat de Pal Ceandani, dar și trei intervenții semnate Cristina Popovici. Abia în minutul 4 a venit primul gol al clujencelor, care au reșit să echilibreze pentru moment partida și chiar să egaleze, scor 2-2. Iulia Andrei, trimisă la 7m readuce avantajul pentru CSM Târgu Jiu, dar Clujul egalează din nou, scor 3-3. A fost ultima dată când s-a consemnat egalitate pe tabelă. Sabine Klimek a venit cu primul ei gol din meci și CSM a trecut la conducere, scor 4-3, după primele 10 minute de joc. CSM Târgu Jiu și-a intrat apoi in ritm și au venit golurile semnate Iulia Andrei, Sabine Kilmek, Alexandra Gavrilă și Ira Zinatullina au dus scorul la 8-5 la jumătatea primei reprize. Pal Ceandani, din extremă, cu două goluri superbe, duce scorul la 11-5 în minutul 20. Pe fondul unei eliminări în tabăra gorjeană, U Cluj înscrie 3 goluri consecutiv și se apropie pe tabelă, scor 11-8. Iulia Andrei mai rezolvă o aruncare de la 7 m și scorul devine 12-8 în minutul 25. Repriză excelentă făcută de Cristina Popovici în poarta CSM-ului, care mai blochează două atacuri ale clujencelor și mai mult, după ce reține o minge, portărița noastră prinde apărarea clujeană pe picior greșit și înscrie cu o aruncare din propriul semicerc spre bucuria fanilor din Sala Sporturilor. Tabela indica în acel moment 13-9. Clujul vine apoi însă cu două reușite pentru 13-11. Angajată bine pe semicerc, Bianca Ștefania Chiriță închide prima repriză cu un gol superb, scor 14-11 la pauză pentru gorjence. 

În debutul reprizei secunde Iulia Andrei înscrie pentru 15-11. CSM își menține adversarul la distanță și punctează prin Klimek și Bianca Chiriță pentru 17-13 în minutul 35. Pe contraatac, Florența Ilie are o execuție de zile mari și ridică din nou sala în picioare, scor 18-14 în minutul 40. Susținută de publicul târgujian, CSM Târgu Jiu se dezlănțuie și înscrie gol după gol. Klimek, Pal Ceandani, Ira Zinatullina duc scorul la 26-17 în minutul 53. Clujul întrerupe pentru moment seria gorjencelor, dar Anna Ivanenko își trece și ea numele pe lista marcatoarelor, pentru 27-18, în minutul 55. Clujul aleargă doar să mai reducă din diferență, scor 27-20. Ira Zinatullina înscrie pentru 28-20 și chiar dacă mai vine un 7m pentru Cluj, CSM Târgu Jiu se impune cu 28-21 și începea sărbătoarea în Sala Sporturilor.  

Iată ce a declarat după meci Liviu Andrieș, antrenorul care scrie din nou istorie pentru handbalul gorjean.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: „Venim după trei ani de muncă şi nu mă gândeam că, într-un timp atât de scurt, o să reuşim promovarea în Liga Florilor. Este meritul tuturor fetelor care au trecut pe la CSM, este meritul întregii echipe de conducere şi tuturor celor care ne susţin, Consiliul Local, Primăria Târgu-Jiu şi toţi oamenii care au fost alături de acest proiect. Sunt mândru că, încă o dată, reuşesc să scriu istorie la Târgu-Jiu, împreună cu fetele. Am reuşit ce cu greu ne puteam închipui. Astăzi, am făcut un joc foarte bun tactic, dar şi din punct de vedere al determinării şi dăruirii fetelor. Le felicit şi sunt mândru că antrenez asemenea fete. Cheia acestui sezon a fost… munca, munca şi iar munca. Am fost constanţi în tot ce am făcut şi avem un lot valoros. Ne gândim de foarte mult timp la sezonul următor şi sunt convins că nu vom face figuraţie. Ne aşteaptă o perioadă extrem de dificilă, mai ales pe cei din conducerea administrativă şi pe antrenori. Sper eu că, împreună cu minunatul public, şi sper eu să se refacă această emulaţie, o să facem şi alte lucruri frumoase. M-am temut de acesi meci, ar fi absurd să nu recunosc, dar le-am simţit pe fete motivate”.

 

Iată ce a declarat la conferința de presă și căpitanul de echipă al CSM-ului, Valentina Toader.

Valentina Toader, CSM Târgu Jiu: „Cheia meciului cred că a fost apărarea, dar şi poarta ne-a ajutat foarte mult. Am jucat bine colectiv şi am respectat tot ceea ce am muncit la antrenamente. Momentan nu realizăm ce s-a întâmplat, suntem euforice, dar ne-am îndeplinit obiectivul. De-a lungul sezonului am devenit din ce în ce mai unite şi pot spune că suntem o familie. Mă gândeam acum 3 ani, speram că o să promovez cu CSM, şi mă bucur că am făcut suporterii fericiţi. Abia aştept duelul cu CSM Bucureşti, ne-am duelat cu Rapid. Ştiu că va fi un sezon dificil, dar încercăm să ne facem treaba cu oricine am juca. Cu siguranţă nu vom face figuraţie în Liga Florilor. Vom munci, avem un antrenor bun, şi asta se vede, şi vom face faţă acolo. Publicul a fost al optulea jucător şi sper să fie şi din campionatul următor la fel”.

CSM TÂRGU JIU: Cristina Popovici 1g, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Chiriță 2g, Bianca Stanca, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanneko 1g, Ira Zinatullina 3g, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 3g, Pal Ceandani 6g, Florența Ilie 2g, Iulia Andrei 5g, Mihaela Obedeanu, Sabine Klimek 5g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache.

DIVIZIA A SERIA B
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 21
10 aprilie 2022 / Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – U Cluj Napoca 28-21(14-11)

 

Comment here