Handbal

Sabine Klimek, până în 2024 la CSM Târgu Jiu! Experimentata handbalistă și-a prelungit contractul cu echipa pregătită de Liviu Andrieș

A venit în vara anului 2021 la Târgu Jiu și decis să rămână în orașul lui Brâncuși, pentru că, așa cum ne-a spus chiar ea, aici se simte ca acasă. Sabine Klimek și-a pus semnătura pe un nou contract cu gruparea gorjeană și va evolua și în sezonul 2023-2024 la CSM Târgu Jiu. 

Din postura de coordonator de joc, Sabine Klimek a contribuit decisiv la promovarea istorică a CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. A depășit cu bine o accidentare și a contribuit din plin la situația bună a echipei din acest prim sezon de Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va beneficia în continuare, pe linia de 9m, de serviciile unui centru cu experiență. A trăit la intensitate maximă momentul promovării în Liga Florilor, dar vrea să scrie în continuare istorie cu CSM Târgu Jiu. Următorul moment prielnic pentru o nouă performanță cu CSM Târgu Jiu este meciul din Cupa României, din sferturile de finală. Sabine Klimek este hotărâtă să contribuie la calificarea echipei în Final 4, pentru că așa cum a promis chiar ea, în cadrul unui interviu, imediat după semnarea noului contract, ”voi da totul pe teren de câte voi avea ocazia și sper să continuăm să facem istorie cu această echipă”. Sabine Klimek le-a mulțumit suporterilor gorjeni pentru atașamentul lor față de echipă. 

INTERVIU SABINE KLIMEK

Sabine, ai semnat pentru încă un sezon cu CSM Târgu Jiu. Care sunt motivele pentru care ai ales să rămâi la Târgu Jiu?

Sabine Klimek: Am ales să rămân la Târgu Jiu pentru că după doi ani petrecuți aici, pot să spun că mă simt ca acasă.

Cu ce gânduri ți-ai pus semnătura pe un nou contract?

Sabine Klimek: În momentul acesta este important pentru mine să am continuitate și tot ce îmi doresc este să ajut echipa cât pot eu de bine.

Ai deja două sezoane la Târgu Jiu. Cum ai caracteriza această perioadă a carierei tale? Care este cel mai plăcut moment sportiv petrecut la Târgu Jiu, până în acest moment?

Sabine Klimek: Deși am stat departe de teren pentru câteva luni din cauza accidentării din sezonul trecut, pot să spun ca aceste două sezoane au fost un succes pentru mine și sper ca și următorul sezon să fie la fel! Evident, cel mai plăcut moment pentru mine a fost promovarea. 

Ai contribuit decisiv, prin jocul tău, prin golurile tale, la promovarea istorică a CSM Târgu Jiu în Liga Florilor. A fost și un an excelent în Liga Florilor, pentru o echipă nouă promovată, iar tu ai contribuit la situația bună a echipei din acest moment. La ce să ne așteptăm de la Sabine Klimek în continuare?

Sabine Klimek: Ce pot să promit este că voi da totul pe teren de câte voi avea ocazia și sper să continuăm să facem istorie cu această echipă.

Trecem de Mioveni? Mergem în Final 4?

Sabine Klimek: Este clar că ne dorim foarte mult să ajungem în Final 4 și cred că ultima extragere este în avantajul nostru având în vedere că avem două victorii în fața celor de la Mioveni, intrăm pe teren cu moralul ridicat.

Meci greu la finalul săptămânii cu Slatina. Ne luăm revanșa?

Sabine Klimek: Meciul cu Slatina este foarte important pentru noi. Mergem cu gândul de a ne lua revanșa. Sper să ne întoarcem cu cele 3 puncte.

Ai jucat la Târgu Jiu cu o sală goală, din cauza pandemiei. Acum s-a jucat mai mereu cu sala aproape plină și chiar sold-out. Te-ai fi așteptat la o asemenea reacție și susținere din partea publicului? Ce le transmiți fanilor de la Târgu Jiu?

Sabine Klimek: Sincer nu mă așteptam să jucăm cu sala aproape plină sau chiar sold-out, dar cred că rezultatele bune i-au adus pe oameni în tribune și speram să fie alături de noi în continuare. Fanilor vreau să le mulțumesc că au fost alături de noi și la bine și la rău, ne-au încurajat indiferent de rezultat și asta ne-a ajutat foarte mult!

Mult succes în continuare!

Sabine Klimek: Multumesc mult!

SABINE KLIMEK
Data nașterii: 13.03.1991
Locul nașterii: Timișoara
Post: Centru

Sabine Klimek a început să joace handbal la Timișoara, în orașul natal, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, apoi s-a transferat la CSȘ Nr. 2 Baia Mare. În 2009, a fost transferată de HCM Baia Mare, cu care a participat în Cupa EHF ediția 2009-2010. La sfârșitul anului competițional 2013-2014, Sabine Klimek s-a transferat la formația SC Mureșul Târgu Mureș, unde a jucat un sezon. La Mureș, Sabine a obținut locul 2 în topul golgeterilor în liga Națională, cu 213 goluri marcate. În vara anului 2015, după ce echipa mureșeană a retrogradat în Divizia A, Klimek a semnat un contract cu HC Zalău. Sabine Klimek a contribuit din plin la parcursul excelent al echipei din Zalău în sezonul 2016-2017, când a cucerit medalia de bronz sub comanda lui Tadici. După două sezoane la echipa din Zalău, Klimek s-a transferat la SCM Timișoara, iar în 2018, a semnat cu ACS Crișul Chișineu-Criș. După retragerea echipei Crișul Chișineu-Criș, în noiembrie 2020, din Liga Națională sezonul 2020-2021, Sabine Klimek s-a transferat la CSM Deva. Din 2021 este jucătoarea CSM Târgu Jiu.

Sabine Klimek a fost prima dată convocată la echipa de junioare a României în 2005. În total, ea a evoluat în 31 de meciuri pentru echipele de junioare și tineret, și a înscris 98 de goluri.

 

Comment here