Baschet

LNBM Getica 95. Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 18.00: CSM Ploiești – CSM Târgu Jiu. Kresimir Basic: ”Obiectivul nostru în partea a doua a campionatului este să terminăm în locurile 1-4 în Grupa 11-18”

Sâmbătă, 27 ianuarie, CSM Târgu Jiu demarează seria meciurilor din Grupa 11-18, din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95. Echipa lui Kresimir Basic va juca primul meci din grupă, în deplasare, la Ploiești, contra CSM Baschet petrolul Ploiești. CSM Târgu Jiu și-a stabilit și obiectivul pentru Grupa 11-18: clasarea între primele patru echipe. Meciul din Sala Olimpia va începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV. ”Obiectivul nostru în partea a doua a campionatului este să terminăm în locurile 1-4 în Grupa 11-18, pentru a putea folosi avantajul terenului propriu în play-out. La Ploiești sperăm să facem un meci bun și să câștigăm în fața unei echipe foarte bune”, a declarat la conferința premergătoare partidei de la Ploiești, antrenorul Kresimir Basic, care a anunțat astfel obiectivul echipei noastre.

În acest weekend, CSM Târgu Jiu începe lupta pentru o clasare cât mai bună în Grupa 11-18. Gruparea gorjeană a anunțat că vrea să termine faza a doua a campionatului între primele 4 echipe din această serie. O clasare între primele 4 ar cântări enorm în play-out, atunci când gruparea gorjeană ar beneficia de avantajul terenului propriu. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Obiectivul nostru în partea a doua a campionatului este să terminăm în locurile 1-4 în Grupa 11-18, pentru a putea folosi avantajul terenului propriu în play-out. Nu ne gândim acum cu ce echipă vom juca în play-out, trebuie să luăm meci cu meci și să acumulăm cât mai multe victorii. Important este să terminăm în primele patru echipe din Grupa 11-18”.

Prima luptă pentru îndeplinirea obiectivului se duce la Ploiești. CSM Târgu Jiu pornește faza a doua de pe poziția a doua (locul 12) cu 11 puncte(5/1), în timp ce echipa prahoveană începe cu 9 puncte, de pe locul 4(3/3). Kresimir Basic și-a studiat bine adversarul și spune că echipa din Ploiești este una destul de puternică, dar mizează pe forța grupului de la Târgu Jiu, pentru a obține un rezultat pozitiv. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am urmărit câteva meciuri ale echipei din Ploiești, și cred că rezultatul lor de până acum nu este cel real. Este o echipă cu reale calități, cu jucători buni, atât străini, cât și români. Probabil nu au găsit forma necesară pentru a juca la valoarea pe care o au, dar cred că, în ceea ce ne privește pe noi, puterea de grup, unitatea în teren va fi soluția pentru acest joc. Sperăm să facem un meci bun și să câștigăm în fața unei echipe foarte bune”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA 11-18 
ETAPA 19
PLOIEȘTI, SALA OLIMPIA
SÂMBĂTĂ 27 IANUARIE 2024
ORA 18.00
LIVE FRBTV

CSM BASCHET PETROLUL PLOIEȘTI -CSM TÂRGU JIU

Iată programul complet al Grupei 11-18. 

TURUL

Etapa 1 (27 ianuarie)
CSM Petrolul Ploiești – CSM Târgu Jiu

SCM Timișoara – CSM Focșani
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – ABC Laguna București
CSM Galați – SCMU Craiova

Etapa 2 (3 februarie)
CSM Focșani – CSM Târgu Jiu

SCM Timișoara – CSM Petrolul Ploiești
CSM Galați – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea
SCMU Craiova – ABC Laguna București

Etapa 3 (10 februarie)
CSM Târgu Jiu – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea

SCMU Craiova – SCM Timișoara
CSM Focșani – CSM Galați
ABC Laguna București – CSM Petrolul Ploiești

Etapa 4 (2 martie)
CSM Târgu Jiu – SCMU Craiova

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – SCM Timișoara
CSM Petrolul Ploiești – CSM Galați
ABC Laguna București – CSM 2007 Focșani

RETURUL

Etapa 5 (9 martie)
CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești

CSM 2007 Focșani – SCM Timișoara
ABC Laguna București – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea
SCMU Craiova – CSM Galați

Etapa 6 (16 martie)
CSM Târgu Jiu – CSM 2007 Focșani

CSM Petrolul Ploiești – SCM Timișoara
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – CSM Galați
ABC Laguna București – SCMU Craiova

Etapa 7 (23 martie)
CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu

SCM Timișoara – SCMU Craiova
CSM Galați – CSM 2007 Focșani
CSM Petrolul Ploiești – ABC Laguna București

Etapa 8 (29 martie)
SCMU Craiova – CSM Târgu Jiu

SCM Timișoara – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea
CSM Galați – CSM Petrolul Ploiești
CSM 2007 Focșani – ABC Laguna București

Comment here