Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 26. Vineri, 29 martie, ora 18.00: SCM Craiova – CSM Târgu Jiu, duel oltenesc pentru primul loc în Grupa 11-18

Vineri, 29 martie, CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova se luptă pentru primul loc în Grupa 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Partida contează pentru etapa a 26-a și va începe la ora 18.00. Meciul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube al federației, FRB TV. ”O victorie este importantă pentru că ne va duce pe prima poziție și vom avea un joc mult mai accesibil cu ultima clasată din Grupa 11-18”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei de la Craiova, antrenorul secund al echipei noastre, Alexandru Gliga. 

Un nou duel oltenesc în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova își dispută primul loc în Grupa 11-18, care să le asigure un play-out fără emoții. Alexandru Gliga spune că CSM Târgu Jiu merge la Craiova cu încredere că poate obține un rezultat pozitiv, mai ales după ce formația gorjeană a câștigat duelul de la Vâlcea, în fața unei echipe redutabile pe teren propriu. Gliga este convins că presiunea este mai mult în tabăra echipei gazdă.

Alex Gliga, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”O victorie e importantă pentru că ne va duce pe prima poziție și vom avea un joc mult mai accesibil cu ultima clasată din a doua grupă, dar presiunea cred că nu va fi pe noi. Noi avem asigurate primele două locuri și atunci cred că presiunea mai mare va fi pe Craiova, iar noi ne vom duce să facem cel mai bun joc posibil, pentru că venim după un meci câștigat în deplasare la Vâlcea, o deplasare foarte grea, și atunci încrederea cred că este de partea noastră”.

Gorjenii și-au studiat bine adversarul și știu cum poate fi răpusă Craiova. Alexandru Gliga a vorbit despre principalul pericol din tabăra gazdelor, coordonatorul de joc, Samuel Lee Sessoms. Dacă jucătorii gorjeni vor reuși să-l stopeze pe coordonatorul de joc din Bănie, atunci șansele echipei din Târgu Jiu de a obține un rezultat pozitiv sunt mai mari.

Alex Gliga, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Craiova are un jucător esențial, conducătorul de joc. Chiar în ultimul meci, cu Timișoara în deplasare, a marcat 40 de puncte, cu șapte de la trei puncte. Cred că una dintre strategii, este să reușim să stopăm punctele acestui jucător, pentru că, din câte am văzut, fără el, echipa joacă altfel”.

Chiar dacă beneficiază de avantajul terenului propriu în play-out, Alexandru Gliga și a avertizat jucătorii să rămână concentrați până la finalul campionatului, pentru a evita orice fel de surpriză neplăcută. Toată lumea are în minte episodul Laguna vs. Steaua din sezonul trecut, când Laguna a reușit să o retrogradeze pe Steaua. 

Alex Gliga, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Dacă ne luăm după sezonul trecut, o echipă ca Laguna, care a pierdut în primul tur și în următorul tur, a reușit să se salveze, înseamnă că, chiar dacă e de pe ultimul loc, orice echipă poate, într-o serie de cinci, să facă o surpriză. Dar, tocmai de aceea, ne-am avertizat jucătorii, știm despre ce este vorba. Nu vrem să ne punem în situația în care să fim relaxați, chiar dacă avem meciuri câștigate împotriva echipelor mai importante”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11-18 / ETAPA 26
CRAIOVA, SALA POLIVALENTĂ
VINERI, 29 MARTIE 2024, ORA 18.00
LIVE PE FRB TV
SCM U CRAIOVA – CSM TÂRGU JIU

Comment here