Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 25. CSM Târgu Jiu vrea victoria la Vâlcea pentru a ataca primul loc în Grupa 11-18. Sâmbătă, 23 martie, ora 18.00: CS Vâlcea -CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu își continuă în acest weekend seria meciurilor din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Baschetbaliștii echipei noastre merg la Vâlcea, pentru meciul cu CS Vâlcea. Partida contează pentru etapa a 25-a și va începe la ora 18.00. Gorjenii vor victoria pentru a ataca primul loc în Grupa 11-18. ”Este important să jucăm așa cum ne-am propus, pentru că în funcție de ultimele rezultate, putem obține chiar și primul loc în grupă”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei, antrenorul Kresimir Basic. 

După victoria entuziasmantă contra Focșaniului, CSM Târgu Jiu merge la Vâlcea cu gândul de a câștiga partida cu echipa locală, pentru a rămâne în lupta pentru șefia Grupei 11-18. Meciul se anunță unul intens, dificil, așa cum a fost și în tur, atunci când CSM Târgu Jiu s-a impus cu 95-91. Kresimir Basic știe că meciul de la Vâlcea va fi unul foarte greu pentru echipa sa și le cere jucătorilor să joace la capacitate maximă pentru a putea contracara jocul echipei gazdă. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim o echipă foarte puternică. Chiar dacă am câștigat în ultimele secunde meciul de acasă, asta nu va decide câștigătoarea în acest joc. Este o echipă cu jucători foarte buni și trebuie să găsim o soluție pentru a le contracara jocul. Principalul nostru obiectiv este să jucăm un baschet bun, un baschet competitiv în care să dăm tot ce avem mai bun pentru a rămâne în prima ligă. Este important să jucăm așa cum ne-am propus, pentru că în funcție de ultimele rezultate, putem obține chiar și primul loc în grupă. Nu ne-am planificat să avem un adversar pentru a juca în ultima fază, știm foarte bine că, în acele momente, fiecare echipă se motivează foarte bine. După cum știți, Laguna a reușit să o scoată pe Steaua în campionatul trecut. Așa că, orice echipă poate fi periculoasă. Noi trebuie să ne concentrăm asupra jocului nostru și, indiferent cu cine vom juca, să practicăm cel mai bun baschet”.

Și tânărul baschetbalist român, David Antonescu se așteaptă la un meci greu la Vâlcea, dar consideră că CSM Târgu Jiu are un ascendent moral în fața echipei gazdă, de care CSM Târgu Jiu a trecut în tur. Antonescu, ultima achiziție a grupării gorjene, a vorbit la conferința de presă premergătoare acestei partide și despre acomodarea sa la Târgu Jiu, forma în care se află în acest moment, dar și despre avantajul terenului propriu în play-out. 

David Antonescu, CSM Târgu Jiu: Cu siguranță, o să fie mai greu decât a fost meciul cu Focșani, fiind o presiune mai mare pentru noi și un teren destul de dificil, la Vâlcea, într-o sală în care nu am mai jucat până acum, niciunul dintre noi. Eu cred că o să fie un meci interesant și sper să ne protejăm avantajul. Am câștigat în meciul de acasă. M-am acomodat foarte bine, echipa e foarte unită. Mâncăm împreună, ne petrecem timpul împreună, băiețiii au încercat din primul moment să mă integreze în grup. La antrenament, antrenorul m-a învățat foarte repede schemele tactice, încât să fie mai ușor. Și a fost foarte bine. Emoții vor fi mereu, cu siguranță. Consider că este un obiectiv foarte realizabil și suntem într-o situație bună, care ne favorizează. Consider că avantajul terenului propriu este important, mai ales pentru că avem o sală destul de dificilă, avem destul de mulți urmăritori și fani la fiecare meci, gălăgioși și, cu siguranță, o să fie un plus în play-out. Cu siguranță nu mă apropii de sută la sută, dacă vorbim de forma mea, dar, puțin câte puțin, îmi recapăt forma la care îmi doresc să fiu”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11-18 / ETAPA 25
SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ORA 18.00
RÂMNICU VÂLCEA, SALA TRAIAN
CS VÂLCEA – CSM TÂRGU JIU 

Comment here