Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu, victorie senzațională la Galați. Etapa 12: CSM Galați -CSM Târgu Jiu 73-89

CSM Târgu Jiu a înregistrat vineri, 8 decembrie, o victorie extrem de importantă, în deplasare, scor 89-73, cu CSM Galați. Gazdele au avut +20 pe tabelă în prima repriză, dar baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au revenit spectaculos în repriza secundă și-au răsturnat tabela. Meciul a contat pentru etapa a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Ethan Wright a fost cel mai bun om de pe teren. Americanul a reușit 35 de puncte! ”Felicitări jucătorilor pentru că au crezut în ei, au crezut că totul este posibil dacă lupti și acesta trebuie să fie motorul pentru fiecare meci: luptăm până la capăt indiferent de rezultat. Sperăm ca am adus o bucurie iubitorilor de baschet din Targu Jiu, iar sămbătă să umplem sala căt mai mult cu putință pentru că jucatorii merită acest lucru”, adeclarat imediat după meci, antrenorul Kresimir Basic.

Vineri seara, în Sala Dunărea din Galați, CSM Târgu Jiu a aobținut cel de-al 4-lea succes stagional. Gruparea gorjeană s-a dovedit a fi mai bună, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse. Prima controlată de gruparea gălățeană, repriză în care gazdele au avut 20 de puncte avans, atunci când tabela arăta 52-32 pe finalul primei reprize. A doua parte a meciului a aparținut în totalitate grupării gorjene, care a pornit într-o cursă nebună de urmărire a adversarului. În sfertul 3, baschetbaliștii lui Kresimir Basic au ”topit” avantajul pe care gazdele l-au avut la pauză, iar în ultimul act a fost rândul gorjenilor să ajungă la peste 20 de puncte, mai precis la +22, când tabela arăta 67-89! 

După un început de meci ceva mai echilibrat, Galațiul a forțat și s-a desprins la 22-14 pe finalul primului sfert. Gorjenii au încercat să dea replica în sfertul doi, dar galățenii au fost mai inspirați la finalizare. Echipa gazdă a câștigat și actul 2, scor 30-19, astfel că la pauza mare, gălățenii aveau 52-33 pe tabelă. 

La reluarea jocului, baschetbaliștii gorjeni au pornit un adevarat ”asalt” asupra echipei adverse și după un sfert fabulos, gorjenii au ajuns la 66-63 la intrarea în sfertul decisiv. Ultimul act a fost controlat categoric de gorjeni, care s-au impus cu 89-73. 

CSM Târgu Jiu a început meciul cu următorul 5: Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Octavian Popa Calotă, Ethan Wright, Arsenije Vuckovic.

Gazdele au deschis tabela cu un coș de la interior, iar gorjenii au replicat prin Arsenije Vuckovic, cu o aruncare liberă transformată. Galațiul a făcut 4-1, dar echipa lui Kresimir Basic a egalat prin reușitle lui Arsenije Vuckovic, de la linia de libere, și Ethan Wright, de la interior, scor 4-4. Gazdele au făcut 6-4, dar coșul de 2 puncte marcat de Ethan Wright a restabilit egalitatea, scor 6-6. Trimis la linia de libere, Octavian Popa Calotă a menținut echipa din Târgu Jiu la un punct în spatele gazdelor, scor 8-7. Galațiul a urcat la +5, scor 13-7, dar introducerea lui Jalen Dupree a fost una foarte inspirată. Americanul a venit imediat cu cu două coșuri, pentru 13-10, în timp ce Popa Calotă a transformat două libere pentru 13-12. Gazdele au replicat însă pentru 19-12. Ethan Wright, de la linia de libere a redus ușor din diferență, scor 19-14, dar echipa din Galați a încheiat primul sfert cu un coș de 3 puncte, pentru 22-14. 

Sfertul doi a început cu un coș de sub panou reușit de Popa Calotă, scor 22-16, dar Galațiul s-a desprins în doar câteva secunde la 26-16. Jalen Dupree a reușit un nou coș de sub panou, dar Galațiul a făcut 28-18 și Kresimir Basic a cerut time-out. La reluare, tot gazdele au punctat, pentru 33-18. Seria gazdelor a fost oprită de libera transformată de Dimitrius Underwood, aflat la prima sa reușită din meci, scor 33-19. Gazdele au fost mai incisive și s-au desprins la 35-19. Dimitrius Underwood a ajuns din nou la linia de libere și-a punctat pentru 35-20. Tot Dimitrius a fost cel care a marcat și următorul coș al CSM Târgu Jiu, pentru 38-22. A urmat 42-22 și Basic a cerut din nou time-out. La reluarea jocului, Ethan Wright a marcat de 3p și tot el a recuperat sub panoul advers și-a punctat pentru 45-27, în timp ce Arsenije Vuckovic a transformat două libere pentru 45-29. Gazdele au oprit seria bună a gorjenilor, dar Ethan Wright a reușit un coș de 3 puncte, scor 47-32. Galațiul a avut însă un final de sfert mai bun și s-a desprins la 52-32. Ultima acțiunea a sfertului doi a mai adus două puncte pentru gorjeni, dar Galațiul s-a impus cu 30-19 în actul doi și-a intrat la vestiare la +19, scor 52-33. 

Sfertul 3 a început cu un coș din partea gazdelor, dar și cu o replică venită de la Jalen Dupree și Ethan Wright, scor 56-37. Gazdele au făcut 58-37, dar a urmat apoi un run de 14-0 al grupării gorjene, cu Jalen Dupree, Dimitrius Underwood și Ethan Wright la finalizare, iar CSM Târgu Jiu a mai redus incredibil din diferență, scor 58-51. Gălățenii au cerut imediat time-out. La reluarea jocului, gazdele au reușit să stopeze seria gorjenilor, dar pentru puțin timp, pentru că Jalen Dupree a marcat pentru 59-55. Gorjenii și-au continuat asaltul la panoul advers și-au redus diferența la doar un punct, după coșul de 3 puncte reușit de Ethan Wright. Mai mult, același Ethan Wright a reușit să o aducă pe CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 59-61. Gazdele au egalat, dar Dimitrius Underwood și Ethan Wright au fost de neoprit, scor 63-66. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au făcut un sfert 3 fenomenal, pe care l-au câștigat cu 33-11 și au ajuns la +3 pe tabelă, scor 66-63, înainte de actul decisiv.

Sfertul patru a debutat cum nu se poate mai bine pentru baschetbaliștii gorjeni, cu pătrunderea lui Dimitrius Underwood, coș de sub panou pentru 63-68, Jalen Dupree a marcat pentru 63-70, din nou Dimitrius Underwood și Ethan Wright, pentru 63-74. Un run de 8-0 al gorjenilor în debutul actului decisiv, care l-a determinat pe antrenorul gazdelor să ceară time-out. Abia după 4 minute de joc din actul patru au marcat și gălățenii, scor 65-74. Arsenije Vuckovic a contribuit și el cu un punct pentru +10 în dreptul gorjenilor la jumătatea actului patru, scor 65-75. Arsenije Vuckovic a marcat și la următoarea fază de atac a gorjenilor pentru 67-77, iar Dimitrius Underwood a punctat pentru 67-79. CSM Târgu Jiu s-a dezlănțuit efectiv și-a urcat la 67-86, după reușita de sub panou a lui Arsenije Vuckovic și coșul de 3 puncte marcat de Camil Berculescu. Mai mult, Vuckovic a marcat și el de la distanță, pentru 67-89. Finalul le-a aparținut gazdelor, dar zarurile erau deja aruncate. Gorjenii s-au impus și în sfertul 4, cu 23-10. S-a terminat 89-73 pentru CSM Târgu Jiu!

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Ethan Wright. Americanul a fost de neoprit în acest meci, în care a totalizat 35 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Dimitrius Underwood, care a strâns 18 puncte, 6 recuperări și 11 pase decisive. Jalen Dupree a terminat meciul cu 15 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Arsenije Vuckovic a contribuit cu 13 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Octavian Popa Calotă a încheiat partida cu 5 puncte, o recuparare și 3 asisturi, iar Camil Berculescu a terminat meciul cu 3 puncte și două recuperări. 

Kresimir Basic și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au reușit să revină în joc și sî câștige partida. Basic speră ca această victorie să aducă și mai mulți fani la sală, alături de echipă, la următoarea partidă de pe teren propriu. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Felicitări jucătorilor pentru că au crezut în ei, au crezut că totul este posibil dacă lupti și acesta trebuie să fie motorul pentru fiecare meci: luptăm până la capăt indiferent de rezultat. Sperăm ca am adus o bucurie iubitorilor de baschet din Targu Jiu, iar sămbăta viitoare să umplem sala căt mai mult cu putință pentru că jucătorii merită acest lucru”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 18p, Alexandru Berca, Noam Weinberg, Octavian Popa Calotă 5p, Ethan Wright 35p, Camil Berculescu 3p, Cameron Oluytan, Jalen Dupree 15p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 13p, Flavius Toropu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 12
GALAȚI, SALA DUNĂREA
VINERI, 8 DECEMBRIE 2023, ORA 18.30
LIVE FRBTV
CSM GALAȚI -CSM TÂRGU JIU
73-89(22-14, 30-19, 11-33, 10-23)

Etapa viitoare, pe 16 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu ABC Laguna București.

Comment here