Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu, victorie în primul meci de play-out. CSM Târgu Jiu – CSM Galați 82-78

CSM Târgu Jiu a câștigat prima partidă din seria de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, scor 82-78, contra CSM Galați. Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun om al gorjenilor. Pivotul bosniac a marcat 24 de puncte. CSM Târgu Jiu conduce seria de play-out cu 1-0. Meciul 2 se va disputa joi, 11 aprilie, de la ora 19.00. 

Sute de suporteri gorjeni au luat cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a susține echipa în primul meci din seria de play-out. Printre aceaștia s-au aflat și juniori ai clubului nostru, care au vrut să fie alături de echipa de seniori. Suporterii au creat o atmosferă extraordinară, iar baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au răspuns cu un joc specatculos, dar și cu o victorie extrem de importantă în lupta pentru menținerea în Liga Națională. 

CSM Târgu Jiu a obținut o victorie muncită, cu ceva emoții, la capătul unui meci în care gorjenii s-au întrebuințat serios pentru a trece de gruparea gălățeană. Victoria baschetbaliștilor lui Kresimir Basic a venit la capătul unui meci destul de echilibrat, mai ales în partea secundă. Gorjenii s-au impus în trei din cele patru secvențe ale partidei. Pe sferturi scorul a fost 20-18, 19-15, 18-25, 25-20.

CSM Târgu Jiu a început bine meciul, dar gălățenii s-au apropiat periculos pe tabelă. În cele din urmă, primul act al meciului a revenit gorjenilor, scor 20-18. Băieții lui Kresimir Basic au apăsat pedala de accelerație și au câștigat și sfertul doi, scor 19-15. CSM Târgu Jiu a intrat astfel cu un +6 pe tabelă, scor 39-33. 

După pauză, lucrurile s-au schimbat radical pe teren. Gălățenii au controlat sfertul trei, atunci când au întors scorul pe tabelă. Oaspeții au câștigat secvența trei a partidei cu 25-18 și au intrat în decisiv cu un avantaj minim pe tabelă, scor 57-58. În ultimul act al meciului, gorjenii s-au mobilizat exemplar și au trecut la cârma jocului. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic s-au impus cu 25-20 în ultimul sfert și cu 82-78 la general, iar CSM Târgu Jiu conduce seria cu 1-0.

Iată ce a declarat antrenorul Kresimir Basic, după prima victorie din play-out a elevilor săi.

După meci a vorbit și Arsenije Vuckovic. Pivotul bosniac a fost one man show, cu o evoluție de senzație, atât pe fază ofensivă, dar și pe fază defensivă.

Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun om al gorjenilor. Pivotul bosniac a totalizat 24 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de căpitanul Dimitrius Underwood, care a terminat meciul cu 12 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Milan Luzaic a terminat meciul cu 11 puncte, o recuperare și 6 pase decisive. Jalen Dupree a totalizat 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Ethan Wright a încheiat meciul cu 8 puncte, 2 recupeări și o pasă decisivă. Tot cu 8 puncte a terminat meciul și americanul Cameron Oluyitan. Camil Berculescu a avut o evoluție foarte bună în această seară, în care a reușit să înscrie 5 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Modul în care s-a apărat Camil în această seară, determinarea cu care a intrat în teren a fost motivul pentru care suporterii gorjeni l-au aplaudat pe baschetbalistul gorjean. Deși cu arcada spartă, după un contact dur cu un adversar, Camil a revenit pe teren și a pus umărul la victoria echipei gorjene. Pe lista marcatorilor și-a trecut numele și David Antonescu. Tânărul baschetbalist a reușit 3 puncte, dar și 12 recuperări! Noam Weinberg a încheiat meciul cu 2 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 12p, David Antonescu 3p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 11p, Ethan Wright 8p, Camil Berculescu 5p, Cameron Oluytan 8p, Jalen Dupree 9p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 24p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
MECI 1
MARȚI, 9 APRILIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI
82-78(20-18, 19-15, 18-25, 25-20)

MECI 2
JOI, 11 APRILIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

Comment here