Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu a pierdut dramatic, la mare luptă, meciul 4, cu CSM Focșani. Gazdele s-au impus cu 89-87 și au închis seria cu 3-1

CSM Târgu Jiu a pierdut dramatic, la mare luptă, meciul 4, cu CSM Focșani, scor 87-89, din seria de play-out a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95. În ultima partidă de la Focșani, Dimitrius Underwood a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 37 de puncte. CSM Focșani a închis seria cu 3-1, iar CSM Târgu Jiu va fi nevoită acum să joace cu Laguna București în ultimul tur de play-out. 

CSM Târgu Jiu a luptat în această seară până în ultima secundă, cu gândul de a întoarce seria la Târgu Jiu, iar baschetbaliștii gorjeni au fost foarte aproape de a face acest lucru. Gorjenii au fost la doar o secundă de a trimite meciul în overtime, însă o decizie de arbitraj interpretabilă a închis, din păcate, meciul și seria. La scorul de 87-87, cu o secundă înainte de final, gazdele au beneficiat de decizia arbitrilor, care au acordat extrem de ușor un fault. Cele două libere au fost transformate și meciul s-a terminat în favoarea gazdelor. ”Nu pot să nu remarc faptul că meciul din această seară a fost decis, și implicit și seria, de o decizie de arbitraj cu 1 secundă rămasă de joc, care, cel puțin din punctul meu de vedere, este interpretabilă”, ne-a declarat imediat după partidă, directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu. Chiar și în aceste condiții, oficialul gorjean spune că echipa nu are niciun fel de scuze pentru modul în care a abordat seria cu Focșani. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Am pierdut împotriva unei echipe care și astăzi a avut doar 4 marcatori. Am primit 110, 93 si 89 de puncte, ceea ce pentru mine este aboslut imposibil de explicat, chiar dacă procentajele lor au fost la nivel de competiții europene. Nu avem absolut nici o scuză și trebuie ca fiecare dintre noi să ne asumăm, bărbătește, această situație”.

Primul sfert al confruntării de la Focșani a fost unul destul de echilibrat. CSM a dominat minutele de debut și s-a instalat la conducere, scor 9-13, în timp ce gazdele au controlat minutele de final ale primului sfert. Gazdele au încheiat primul act la +4, scor 25-21. Sfertul doi a început destul de abrubt pentru baschetbaliștii gorjeni, care s-au văzut conduși în permanență la 10 puncte pe tabelă, 33-23, 41-31 sau 48-38. Mai mult, focșăneni au urcat la +13 la finalul actului 2, pe care l-au câștigat cu 26-17, astfel că la pauza mare, tabela arăta 51-38.

Sfertul trei a continuat pe aceleași coordonate, cu gazdele la conducere, chiar dacă echipa din Târgu Jiu a dat semne de revenire și a echilibrat disputa. Gazdele au câștigat și secvența cu numărul 3, cu 25-21, astfel că echipa din Focșani a intrat în decisiv la +17, scor 76-59, diferență care părea, la cum a decurs meciul, imposibil de remontat. Gorjenii au reușit însă acest lucru în actul 4. Băieții lui Kresimri Basic și-au căutat resursele necesare să revină în joc și au început o cursă nebună de urmărire a adversarului. Cu un parțial de 11-3, gorjenii au revenit în joc, scor 79-71, și au mărit presiunea la panoul advers. Astfel, la jumătatea sfertului 4, băieții lui Basic s-au apropiat la doar o posesie pe tabelă, 82-80. În minutul 37, CSM Târgu Jiu a reușit să ”topească” diferența de la finalul sfertului 3, 82-82, și mai mult, gruparea din Târgu Jiu a trecut în avantaj, scor 82-84. Gazdele au oprit seria nebună a gorjenilor și au revenit în avantaj, 87-84, dar coșul de trei puncte semnat Dimitrius Underwood a egalat situația pe tabelă, scor 87-87, cu 15 secunde înainte de final. Meciul se îndrepta spre overtime, doar că în ultima secundă, la o fază normală de joc, arbitri au dat dovadă de exces de zel, acordând un fault inexistent. Gazdele au fructificat cele două libere și au închis meciul, scor 89-87, și seria cu 3-1. Kresimir Basic a avut însă tăria să recunoască faptul că echipa adversă a câștigat meritat seria, după cele trei jocuri în care a avut procentaje incredibile.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am luptat până la final, dar, din nefericire, am fost lipsiți și de noroc. Am întâlnit o echipă care a aruncat cu niște procentanje incredibile în ultimele 3 meciuri, dar până la urmă trebuie să recunoaștem că au câștigat meritat seria”.

Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om de pe teren. Căpitanul echipei noastre a reușit 37 de puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive. A fost urmat de un alt american, Ethan Wright, care a reușit 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Pivotul bosniac Arsenije Vuckovic a terminat meciul cu 14 puncte și 6 recuperări. Cameron Oluyitan a înscris 8 puncte. David Antonescu a totalizat 7 puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Camil Berculescu a terminat meciul cu 2 puncte și 2 recuperări. Tot cu 2 puncte a încheiat meciul și Adrian Vaida, care a mai avut și o recuperare și o pasă decisivă. Noam Weinberg a încheiat meciul cu 1 punct și 3 recuperări. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 37p, David Antonescu 7p, Noam Weinberg 1p, Milan Luzaic, Ethan Wright 16p, Camil Berculescu 9p, Cameron Oluytan 8p, Jalen Dupree, Adrian Vaida 2p, Arsenije Vuckovic 14p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 2
MECI 4

JOI, 2 MAI 2024, ORA 17.00
FOCȘANI, SALA POLIVALENTĂ
LIVE FRB TV 
CSM FOCȘANI – CSM TÂRGU JIU
89-87(25-21, 26-17, 25-21, 13-28)

În turul 3 de play-out, CSM Târgu Jiu va juca cu Laguna București. Seria începe la Târgu Jiu, cu meciuri pe 11 și 13 mai. 

Comment here