Baschet

LNBM, Etapa 9 / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 74-77 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a pierdut joi, 8 decembrie, duelul cu CSU Sibiu, scor 74-77, după ce la pauză echipa pregătită de Porter Troupe şi Claudiu Alionescu a avut un avans de 19 puncte pe tabelă, scor 44-25. Meciul a contat pentru etapa a-9-a din Conferinţa A din Liga Naţională. 

Chiar dacă echipa are o situaţie grea în clasament, sute de suporteri gorjeni au venit la sală pentru a fi alături de baschetbaliştii CSM în încercarea lor de a obţine prima victorie din actuala stagiune. Băieţii lui Porter Troupe şi Claudiu Alionescu au fost foarte aproape de a reuşi acest lucru. Au condus pe tabelă mai bine de 35 de minute, în timp ce Sibiul a fost în avantaj puţin peste 2 minute, pe finalul meciului. 

A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Baschetbaliştii grupării gorjene au făcut o primă repriză magistrală, în care au prestat un joc exact, atât în plan ofensiv, cât şi în plan defensiv. Publicul a gustat din plin reuşitele jucătorilor gorjeni, a aplaudat determinarea şi modul în care s-au luptat pentru fiecare minge. Primul sfert a fost la discreţia baschetbaliştilor gorjeni, care au condus încă din start ostilităţile. A fost 19-15 după primul act, în care au ieşit în evidenţă Dylan Frye şi Xavier Cannefax. În sfertul doi, gruparea gorjeană s-a dezlănţuit şi şi-a dominat adversarul la toate capitolele. Cu Dylan Frye, Cannefax, Kottas, Agafonov şi Camil Berculescu inspiraţi sub panoul advers, gorjenii s-au impus în actul doi cu 25-10. CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu un 44-25 pe tabelă, un scor care spune multe despre modul cum au jucat gorjenii ambele faze ale meciului, atât pe atac, dar şi pe apărare. Era un avantaj destul de consistent pentru gorjeni, care trebuia să le dea linişte în joc pentru repriza secundă. Inexplicabil, după pauză a urmat o căderă extrem de abrubtă. De la vestiare a ieşit parcă o altă echipă a CSM-ului, temătoare, timorată parcă de elanul echipei oaspete. Baschetbaliştii lui Porter Troupe nu s-au mai regăsit sub panoul advers, iar în apărare au cedat cu mare uşurinţă la aruncările sibienilor. Sibiul a ”topit” în sfertul trei o bună parte din avantajul echipei gazdă. Oaspeţii şi-au adjudecat sfertul 3 cu 25-13. CSM Târgu Jiu a intrat însă în decisiv cu un +7 pe tabelă, 57-50. Gorjenii s-au menţinut în avantaj până aproape de finalul partidei, datorită avantajului obţinut în prima parte a meciului. Coşmarul din sfertul patru din meciul de la Craiova a revenit în finalul confruntării cu Sibiu. Oaspeţii au reuşit pe final să preia conducerea, scor 71-77. Porter Troupe l-a înlocuit pe Stevenson şi la următoarea fază a înscris de la distanţă, readucând speranţa în tabăra gorjeană cu doar 10 secunde de joc rămase, scor 74-77. Gorjenii au faultat rapid, iar sibienii au ratat de la linia de libere, astfel că CSM Târgu Jiu avea şansa să înscrie şi să trimită meciul în prelungiri. Agafonov şi-a încercat norocul de la mare distanţă, mingea s-a plimbat pe inel şi meciul s-a terminat 74-77.

Dylan Frye a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 21 de puncte marcate, dar şi două recuperări. Xavier Cannefax a avut o evoluţie foarte bună, fiind unul dintre remarcaţii partide, cu 15p marcate, 5 recuperări şi 2 pase decisive. Venit de pe bancă, Shamiel Stevenson a strâns 12 puncte şi 7 recuperări. Agafonov a terminat meciul cu 10 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă. Porter Troupe a totalizat 8p, două recuperări şi 4 pase decisive. Grecul Thomas Kottas a reuşit 4p, 7 recuperări şi o pasă decisivă. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Camil Berculescu şi Octavian Ilie, ambii cu câte 2 puncte marcate.

Porter Troupe a încercat la final de meci să explice motivele care au dus la eşecul în faţa Sibiului. ”Este dezamăgitor, pentru că am jucat foarte bine primele două sferturi. Tinereţea jucătorilor noştri şi agresivitatea celor de la Sibiu au dus la multe mingi pierdute în partea a doua a jocului. Trebuie să învăţăm din asta şi duminică cu Ploieştiul să arătăm altceva”. 

 

Claudiu Alionescu şi-a găsit cu greu cuvintele la finalul meciului. Antrenorul gorjean nu înţelege care sunt motivele căderii din repriza secundă, după ce elevii săi au făcut o primă repriză extrem de bună. 

CSM TÂRGU JIU – CSU SIBIU
74-77(19-15, 25-10, 13-25, 17-27)
LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-9-a
Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Joi, 08.12.2022
Ora 18.00
Live FRBTV

CSM Târgu Jiu: Porter Trupe, Dylan Frye, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Shamiel Stevenson, Xavier Cannefax, Octavian Ilie, Bogdan Penciu, Thomas Kottas, Andriy Agafonov, Andrei Bărăgan, Alexandru Mitu.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va evolua tot pe teren propriu. Duminică, 11 decembrie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca împotriva celor de la CSM Petrolul Ploieşti.

GALERIE FOTO

 

Comment here