Baschet

LNBM, Etapa 8 / CSM Târgu Jiu a pierdut derby-ul Olteniei la baschet masculin. SCM U Craiova s-a impus cu 89-75

Duminică, 4 decembrie, CSM Târgu Jiu a pierdut derby-ul Olteniei la baschet masculin. SCM U Craiova s-a impus cu 89-75 la capătul unui meci în care trupa gorjeană a dominat 3 sferturi din meci, dar a cedat fără drept de apel în ultima parte a jocului. Partida a contat pentru etapa a-8-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin. 

Meciul de la Craiova a început cu o jumătate de oră mai târziu. Un arbitru din brigada care a oficiat confruntarea a ajuns cu întârziere la meci. Partida a început la ora 19.30.

CSM Târgu Jiu a început partida din Polivalenta din Bănie cu următorul ”5”: Dylan Frye, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe şi Thomas Kottas. 

Craiovenii au fost cei care au deschis seria punctelor din această confruntare şi au pus repede 3-0 pe tabelă. Replica gorjenilor a venit instant. Thomas Kottas a marcat de sub panou primele puncte pentru CSM Târgu Jiu, iar Dylan Frye a venit cu primul coş de 3 puncte al meciului, iar tabela arăta 5-3 pentru gorjeni. Gazdele au egalat la 7, dar pe pătrundere, Cannefax a readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu. Mai mult, CSM Târgu Jiu s-a desprins la 14-7 după reuşita din ”căciulă” a lui Dylan Frye, urmată de coşul de 3p semnat Andrei Gheorghe. Coş de senzaţie marcat pe pătrundere de Dylan Frye şi CSM Târgu Jiu şi-a dublat avantajul, scor 16-8. Craiova a redus din diferenţă şi s-a apropiat la 2 puncte pe tabelă, scor 16-14 pentru gruparea gorjeană. Ultimul atac al primei reprize a aparţinut formaţiei gorjene. Cannefax a fost faultat pe aruncare şi trimis la linia de libere. Xavier Cannefax a transformat ambele aruncări şi CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat primul sfert cu 18-14. Un prim sfert consistent din partea băieţilor pregătiţi de Porter Troupe şi Claudiu Alionescu. 

Sfertul doi a început cu un coş al gazdelor, urmat de pătrunderea lui Cannefax şi CSM se desprindea la 20-16. Craiova revenea în avantaj după 5 puncte consecutive, scor 21-20. Avantajul Craiovei nu a durat mult, Octavian Ilie a înscris pe pătrundere, iar Thomas Kottas, excelent sub panoul advers, a înscris două coşuri care l-au determinat pe antrenorul gazdelor să ceară time-out. CSM Târgu Jiu conducea cu 26-21. La reluare, gazdele punctează, scor 26-23 pentru CSM Târgu Jiu. Kottas face 27-23 de la linia de libere, la jumătatea sfertului 2. Craiova revine în joc şi reuşeşte egalarea, scor 27-27. Kottas face un meci foarte bun şi readuce CSM-ul în avantaj, scor 29-27. Meciul este unul echilibrat, Craiova reuşeşte egalarea, scor 29-29 şi chiar trece în avantaj, 31-29. Dylan Frye restabileşte egalitate, scor 31-31, cu două minute înainte de pauză. Mult mai activă în actul secund, echipa gazdă trece din nou la conducere, 33-31 şi este rândul gorjenilor să ceară time-out. La reluare, Camil Berculescu înscrie pentru 33-33, iar Cannefax, după un coş de 3p al gazdelor, reduce diferenţa la un singur punct, 36-35 pentru Craiova. Cannefax este din nou la finalizare, scor 37-37 şi Craiova cere un nou timp de odihnă. Nu s-a mai întâmplat nimic până la finalul sfertului doi. Un sfert echilibrat, care a revenit totuşi Craiovei, scor 23-19. Astfel, cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 37-37. 

La reluarea jocului, Craiova punctează rapid şi are pentru prima dată 4 puncte avans pe tabelă, scor 41-37. Cannefax face si el un joc bun şi reduce din diferenţă, scor 41-39. Tot Cannefax este la finalizare şi tabela arăta 44-41. Gazdele au început însă sfertul 3 mai bine şi s-au desprins al 47-41, iar gorjenii cer time-out. Kottas înscrie de sub panou şi reduce la trei puncte diferenţa de pe tabelă, scor 47-43 pentru Craiova. Echipa gazdă ajunge la 49-43, dar Dylan Frye găseşte o aruncare de 3p, iar Andrei Gheorghe scutură şi el plasa, tot de la 3p, şi se restabileşte egalitatea, scor 49-49. Craiova ajunge la 57-50 cu 3 minute înainte de finalul sfertului 3. CSM Târgu Jiu găseşte resursele necesare să revină în joc. Cannefax şi Shamiel, de sub panou, iar Porter Troupe de la 3p, restabilesc egalitatea, scor 57-57. Shamiel Stevenson este faultat pe aruncarea de 3p şi trimis la linia de libere. Shamiel Stevenson transformă toate cele 3 aruncări şi CSM Târgu Jiu revenea la conducere, scor 60-57. Stevenson a fost din nou faultat şi trimis la linia de libere. Transformă cu siguranţă liberele şi CSM Târgu Jiu câştigă sfertul 3 cu 24-20. CSM Târgu Jiu încheie sfertul trei cu un run de 12-0! şi intră în decisiv la +5 pe tabelă, scor 62-57. 

Actul decisv a început cu Dylan Frye la finalizare, scor 64-57. Practic, run-ul de 12p din sfertul 3 a devenit un run de 14-0 în debutul actului decisiv. Gorjenii au câteva minute nu tocmai bune, iar Craiova profită din plin şi preia conducerea, 68-64. Porter Troupe are din nou inspiraţie de la distanţă şi scorul se strânge din nou, 68-67 pentru gazde. Craiova face 72-67 şi gorjenii cer time-out. Dylan Frye înscrie de sub panou la reluarea jocului, scor 72-69. Craiova are inspiraţie de la 3p şi se desprinde la 85-71, cu 3 minute înainte de final. Kottas întrerupe pentru moment seria Craiovei, care ajunge la 89-73. Ultimul coş al întâlnirii a aparţinut lui Thomas Kottas, care a stabilit doar scorul final. Gorjenii au fost peste Craiova timp de 3 sferturi din meci, dar  baschetbaliştii gorjeni au pierdut fără drept de apel ultimul sfert, 32-13, care a dus şi la diferenţa de pe tabelă, scor final 89-75 pentru Craiova. 

Grecul Thomas Kotats a fost cel mai bun om al gorjenilor cu 20 de puncte înscrise. Grecul a mai strâns 7 recuperări şi o pasă decisivă. Un joc consistent a avut şi Dylan Frye, care a totalizat 16p, o recuperare şi 3 asisturi. Xavier Cannefax a terminat meciul cu 12p, 2 recuperări şi o pasă decisivă. Shamiel Stevenson a terminat cu 11p şi 6 recuperări. Căpitanul antrenor Porter Troupe a strâns 6p, 2 rec şi 4 asisturi. Andrei Gheorghe a terminat şi el cu 6p, 4 rec şi o pasă decisivă. Camil Berculescu a contribuit cu 2p şi 3 recuperări. Octavian Ilie a strâns 2p şi o recuperare. 

Porter Troupe: ”Felicitări Craiovei pentru un meci grozav. În ceea ce ne privește pe noi, am jucat 3 sferturi bune, dar trebuie să învățăm și să terminăm jocul. Pot spune că am văzut și părți bune la acest meci, și asta pentru că jucătorii mei au înregistrat o oarecare creștere în joc, iar acum trebuie doar să facem următorul pas, care este să învățăm cum să câștigăm”.

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe, Dylan Frye, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Shamiel Stevenson, Bogdan Penciu, Andriy Agafonov, Octavian Ilie, Andrei Bărăgan, Flavius Toropu. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-8-a

Craiova, Sala Polivalentă
Dumninică, 04.12.2022 / Ora 19.30
Live FRBTV
SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 89-75(14-18, 23-19, 20-25, 32-13)

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca acasă cu CSU Sibiu. Meciul, care contează pentru etapa a-9-a din Conferinţa A a LNBM, este programat pentru joi, 8 decembrie, de la ora 18.00.

Comment here