Baschet

LNBM, Etapa 5, Sâmbătă, 23 octombrie, ora 19.00 / CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara / Interviu Ahmed BASHIR

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru un nou duel tare la finalul acestei săptămâni. Formația antrenată de Jordanco Davitkov se va confrunta cu SCM Timișoara, în etapa a-5-a din LNBM. Partida este programată pentru sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 19.00. Baschetbaliștii se pregătesc intens pentru partida cu Timișoara, ne-a spus extrema CSM Târgu Jiu, Ahmed Bashir. El și colegii săi sunt încrezători că vor putea obține primul succes din actuala stagiune.

Înaintea confruntării cu SCM Timișoara, Ahmed Bashir ne-a povestit cum a ajuns la Târgu Jiu, care sunt impresiile sale despre oraș și echipă, dar și care este obiectivul său pentru acest sezon.

INTERVIU CU AHMED BASHIR

Ahmed Bashir, ești de ceva timp la Târgu Jiu. Cum ţi se pare oraşul? Ai apucat să-l vizitezi?

Ahmed Bashir: Da, am văzut câteva locuri din Târgu Jiu. Mie îmi place. Este un oraș mic, dar care arată bine, iar pentru mine faptul că totul este aproape și am tot ce îmi trebuie, este foarte bine, așa că nu mă pot plânge.

Care este povestea venirii tale la Târgu Jiu si ce te-a determinat să faci această alegere?

Ahmed Bashir: Porter Troupe mi-a spus despre echipă, fiindcă amândoi locuim la New York. Mi-a spus despre avantaje și dezavantaje, mi-a spus despre oraș și de Liga din România. Apoi am decis să vin. Simțeam că este o mare oportunitate pentru mine.

Cum te-au primit colegii?

Ahmed Bashir: Eu și colegii mei ne înțelegem foarte bine. Atât la antrenamente, cât și la meciuri, încercăm să împiedicăm lucrurile care ne-ar întoarce unul împotriva celuilalt. Comunicarea este una bună și cred că acesta este modul în care construim încrederea și chimia în cadrul echipei.

Au trecut deja câteva meciuri. Care este impresia ta legată de noua ta echipă?

Ahmed Bashir: Am început mai greu campionatul, dar avem un lot foarte bun și cred că începem să ne găsim ca echipă. La următoarele meciuri cred că vom juca și mai bine. Sper să vină cât mai repede și primele rezultate pozitive.

Cu ce gânduri ai venit la Târgu Jiu? Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon?

Ahmed Bashir: Am venit cu gândul să ajut echipa să ajungă în play-off. Acesta este obiectivul meu.

Vine meciul cu Timișoara. Ați câștigat împotriva lor în presezon. Cum crezi că va fi partida în campionat?

Ahmed Bashir: Chiar dacă nu am jucat în acel meci din presezon, am văzut partida la fața locului și cred putem învinge din nou Timișoara. Noi ne pregătim din greu pentru meciul cu Timișoara. Trebuie să jucăm inteligent, dar și cu forță și simt că dacă facem asta și ne reunim ca o echipă, vom câștiga împotriva Timișoarei!

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu.

Ahmed Bashir: Le mulțumim minunaților fani de la Târgu Jiu pentru susținere. Apreciem toată dragostea și energia lor și chiar dacă am avut un început mai greu, le transmit să nu își piardă speranța în noi! Lucrăm din greu și vom obține lucruri mai bune. Vă așteptăm la sală să ne susțineți pentru meciul cu Timișoara.

Jucator de pozitiile 3-4, Bashir Ahmed, absolvent al Universității St. John’s în 2018, a jucat în Argentina, Croația, Franța și Kosovo. Baschetbalistul american a semnat cu formatia gorjeana pentru un sezon.

Originar din New York City, Bashir Ahmed se află la primul angajament în România și a venit de la Bosna Sarajevo. El are 28 ani, măsoară 2.01 metri și este extremă. În debutul sezonului 2020/21, Ahmed a jucat în Ungaria, la Zalakeramia ZTE KK.

Comment here