Baschet

LNBM, Etapa 29 / Athletic Constanța – CSM Târgu Jiu 87-80

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat pe terenul echipei Athletic Constanța, într-un meci din etapa a-29-a din LNBM. Constănțenii s-au impus cu 87-80. Porter Troupe, cu 23 de puncte marcate, a fost cel mai bun om al gorjenilor în confruntarea de la Constanța.

Claudiu Alionescu a început partida de la malul mării cu următorul „5”:  Porter Troupe, Carl Dylan, Brandon Sly, Kendarrius Hamilton și Octavian Ilie. Constanța a deschis tabela cu un coș de la semidistanță, dar căpitanul Porter Troupe aduce primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu după ce înscrie primul coș de 3p al meciului, în timp ce Carl Dylan a făcut 5-2 pentru gorjeni. Constanța a replicat cu un coș de 3p și tabela indica 5-5. Kendarrius Hamilton și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor pentru 7-5 în dreptul CSM Târgu Jiu. Echipa gazdă are câteva momente bune de joc și duce scorul la 15-7 la jumătatea primul act. Elevii lui Alionescu își revin repede și Porter Troupe întrerupe seria gazdelor cu coș pe pătrundere, în timp ce Titus Nicoară înscrie de 3p, iar Carl Dylan, de sub panou înscrie și el și CSM Târgu Jiu se apropie la doar un punct de gazde, scor 15-14. Constanța se đesprinde în două rânduri la 5 puncte, dar Carl Dylan și Ahmed Bashir țin CSM-ul aproape, scor 21-20 pentru Athletic. Gazdele mai punctează odată pentru 23-20. CSM Târgu Jiu a avut ultima acțiune a primului sfert, iar Octavian Ilie fructifică atacul și primul sfert se încheie cu 23-22 în favoarea gazdelor.

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul doi cu două coșuri reușite de Carl Dylan, iar CSM conducea cu 26-23, în timp ce Ahmed Bashir și Malik Morgan duc echipa din Târgu Jiu la +5 pe tabelă, scor 30-25. Constanțenii țin aproape și se apropie la doar un puct, dar Nicoară și Porter fac 34-30 și mai apoi 39-35. Malik Morgan menține avansul de 5 puncte al gorjenilor din actul doi, scor 43-38 pentru CSM Târgu Jiu. La fel face și Brandon Sly care înscrie în două rânduri pentru 45-40 și 47-42. Constanța vine pe finalul sfertului cu un coș de 3p și reduce din diferență, într-un sfert foarte bun făcut de echipa lui Claudiu Alionescu, adjudecat cu 25-22, iar la general, gorjenii intrau la vestiare cu o posesie avans, scor 47-45.

La reluarea jocului, constănțenii au egalat situația și chiar au trecut în avantaj, scor 49-47. După începutul bun de sfert al Constanței, Carl Dylan a egalat situația pe tabelă, scor 49-49. Constanța se desprinde la 53-49, dar din nou Carl Dylan înscrie de sub panou și ține CSM-ul la o posesie de gazde, scor 53-51. Porter Troupe și Titus Nicoară se descurcă bine sub panoul advers și CSM Târgu Jiu este la 2 puncte în spatele Constanței, scor 57-55, la jumătatea sfertului trei. Constanța prinde câteva acțiuni bune și se desprinde la +10 pe tabelă, 66-56. Seria Constanței este întreruptă de reușitele semnate de Kendarrius Hamilton și Porter Troupe, dar Constanța este cea care își adjudecă sfertul trei cu 21-13, iar la general, marinarii intrau în decisiv cu +6, scor 66-60.

Malik Morgan deschide ultimul sfert cu un coș de 3p și CSM Târgu Jiu se apropie la 3p de gazde, scor 66-63, iar Hamilton coboară diferența la două puncte, scor 68-66. Constanța are din nou un moment bun și se desprinde la 75-66. Gorjenii încearcă revenirea prin Brandon Sly, care are două reușite consecutive, iar tabela indica 78-70 pentru gazde. Porter Troupe se luptă cu apărarea Constanței și își mai trece câteva puncte în cont, scor 85-80, dar timpul se scurge în favoarea gazdelor, care punctează de la libere pe final de meci și se impun cu 87-80.

Porter Troupe a avut din nou o evoluție de excepție pentru gruparea gorjeană. Căpitanul formației noastre a înscris 23 de puncte, a avut 3 recuperări și o pasă decisivă. O evoluție consistentă a avut și Carl Dylan, care a reușit 14 puncte, 6 recuperări și un asist. Și Titus Nicoară a făcut un meci bun cu 9p inscrise, 7 recuperări și o pasă decisivă.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Din păcate nu am reușit să ne prelungim seria de victorii așa cum ne doream. Am suferit în primul rând la nivelul de agresivitate, unde nu am avut răspuns la la nivelul impus de către ei. În alt doilea rând, după pauză au scăzut un pic și jocul colectiv și asta ne-a costat, în special în sferul trei. Dar cel mai important factor îl reprezintă apărarea, cu 87 de puncte primite este foarte greu să câștigi, și aici a fost marea noastră problemă astăzi. Aș vrea totuși să remarc și un aspect pozitiv, faptul că am rămas în meci și am luptat până la capăt chiar și atunci când lucrurile nu au mers în direcția dorită. Una peste alta, cred că astăzi Constanța a fost echipa mai bună și au meritat victoria”.

CSM Târgu Jiu: Carl Dylan 14p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 8p, Kendarrius Hamilton 7p, Porter Troupe 23p, Ahmed Bashir 8p, Titus Nicoară 9p, Răzvan Pavel, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 9p, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN 
Constanța – Sala Sporturilor
Etapa 29 / 16 Aprilie 2022  / Ora 17.00
LIVE pe FRBTV 

ABC Athletic Neptun Constanța  – CSM Târgu Jiu
87-80 (23-22, 22-25, 21-13, 21-20)

Următorul meci al gorjenilor este programat pentru 19 aprilie, cu CSM Focșani, un meci restanță din etapa a-27-a din LNBM.

Comment here