Baschet

LNBM, Etapa 28 / Sâmbătă, 9 aprilie, ora 19.00 / CSM Târgu Jiu – CSM Ploieşti / Claudiu Alionescu: „Meci greu, dar jucăm acasă şi ştiu că vom avea o energie pozitivă din tribună”

Iubitorii baschetului şi fanii echipei CSM Târgu Jiu au parte la finalul acestei săptămâni de o nouă partidă din Liga Naţională. Sâmbătă, 9 aprilie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, echipa pregătită de Claudiu  Alionescu va juca contra prahovenilor de la CSM Petrolul Ploieşti. Meciul este programat pentru ora 19.00 şi contează pentru etapa a-28-a din LNBM. 

După victoria senzaţională obţinută în faţa argeşenilor de la FC BC Argeş Piteşti, baschetbaliştii grupării gorjene revin în faţa propriilor suporteri şi vor o nouă victorie în campionat. Dacă etapa trecută au jucat contra echipei de pe locul doi la vremea respectivă, acum gorjenii vor înfrunta o formaţie, CSM Ploieşti, care încă mai are şanse la un loc de play-off. Astfel, confruntarea de sâmbătă se anunţă una extrem de disputată şi promite un nou spectacol baschetbalistic pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Claudiu Alionescu nu este ferit însă de probleme înaintea acestui meci. Câţiva dintre jucători au avut ceva probleme medicale în săptămâna premergătoare partidei, dar antrenorul gorjean speră ca toată lumea să fie aptă la ora meciului. Pentru Claudiu Alionescu, aportul publicului de la Târgu Jiu, în astfel de situaţii, poate fi unul decisiv în obţinerea unui rezultat pozitiv.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Revenim pe teren după această pauză forţată şi ne aşteaptă un meci foarte dificil. Vom întâlni o echipă, CSM Ploieşti, care încă mai şanse reale de a accede în play-off. Petrolul este o echipă bună, care se bazează în primul rând pe jocul de tranziţie şi tranziţie secundară, astfel că trebuie să avem mare grijă de minge şi să evităm mingile pierdute uşor. Petrolul are o echipă care citeşte foarte bine jocul şi taxează uşor greşelile, astfel că noi trebuie să fim la un nivel optim în ambele faze ale terenului. În ceea ce ne priveşte, aşa cum spuneam, venim după o pauză forţată şi forma sportivă cu siguranţă nu mai este aceaşi. Avem jucători care nu s-au antrenat mai deloc de la meciul cu Piteşti, iar acesta este un aspect care mă îngrijorează. Dar indiferent de situaţie vom juca să câştigăm acest meci. Jucăm acasă şi ştiu că vom avea o energie pozitivă din tribună, care ne va împinge să dăm tot ceea ce avem mai bun”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN 
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 28 / 9 Aprilie 2022 / Ora 19.00
CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești

 

Comment here