Baschet

LNBM, Etapa 28 / CSM Târgu Jiu, victorie de senzație în fața Ploieștiului / CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești 81-73

CSM Târgu Jiu a reușit o nouă victorie de senzație în Liga Națională. Sâmbătă, 9 aprilie, într-un meci din etapa a-28-a, echipa pregătită de Claudiu Alionescu a trecut de CSM Petrolul Ploiești, scor 81-73, pe sferturi 18-16, 21-17, 21-21, 21-19, la capătul unui meci dominat categoric de echipa din Târgu Jiu. Pentru formația gorjeană a fost cea de a noua victorie din campionat. Kendarrius Hamilton, cu 16 puncte, a fost cel mai bun marcator al echipei noastre. 

Sâmbătă, 9 aprilie, Sala Sporturilor a fost luată din nou cu asalt de suporterii gorjeni, care au venit în număr mare să-i vadă la lucru pe băieții lui Claudiu Alionescu. După prestația excelentă din meciul cu BC Argeș Pitești, suporterii din Târgu Jiu au avut parte de o nouă reprezentație de gală din partea favoriților. La capătul unui meci dominat de la un capăt la celălalt de gruparea gorjeană și după, probabil, cea mai bună prestaţie a sezonului, spectatorii au plecat încântați de ceea ce au văzut pe parchetul sălii din Târgu Jiu, dar nu înainte de a participa la o nouă sesiune de fotografii și autografe cu baschetbaliștii formației din Târgu Jiu.

De pe parchet, sesiune de autografe a continuat la vestiare, acolo unde baschetbaliștii grupării gorjene au petrecut minute bune alături de cei care au venit să le solicite un autograf sau să facă poze alături de ei. Unul dintre cei mai solicitați a fost sărbătoritul zilei de sâmbătă, Andrei Bărăgan. 

Asaltat de fani a fost și Titus Nicoară, care din mijlocul fanilor, ne-a acordat un scurt interviu. Titus a făcut un meci foarte bun în fața Ploeștiului, mai ales pe fază defensivă, unde a avut 6 recuperări. Titus a contribuit și cu 6 puncte și 4 pase decisive la victoria gorjenilor.

 

Gorjenii au început bine meciul și-au condus încă din primele minute ale întâlnirii, în timp ce oaspeții au încercat să țină cât mai aproape. Ploieștiul a reușit chiar să preia conducerea cu 10-9. Octavian Ilie a replicat cu o triplă, dar prahovenii au revenit în avantaj pe tabelă. CSM Târgu Jiu a întors situația pe finalul primului sfert și a terminat cu 18-16 după primele 10 minute de joc.

Debutul sfertului doi a început cu Hamilton, Morgan și Nicoară care au contribuit pentru 25-20 în favoarea echipei noastre. Oaspeții au redus ecartul la un singur punct. Gorjenii au strâns rândurile și s-au dus la +6, scor 33-27, apoi Troupe și Ilie au înscris de la distanță și la pauză era 39-33 pentru CSM Târgu Jiu. 

Cu șase puncte la rând au deschis băieții lui Alionescu repriza secundă și scorul s-a dus la 45-33, serie întreruptă de liberele lui Popa Calotă, apoi Hamilton a scuturat plasa de la distanță pentru 48-35. Avantajul trupei lui Claudiu Alionescu a urcat la +15 la jumătatea celui de-al treilea sfert, menținându-se apoi o diferență constantă de peste 10 puncte în următoarele minute. Ploieștiul a reușit să reducă din diferență, scor 58-54, dar dunk-ul lui Dylan Carl a stabilit scorul după 30 de minute, 60-54.

CSM Târgu Jiu s-a desprins la 67-56, Porter Troupe fiind precis de la distanță, apoi Morgan și-a dus echipa la 75-62 cu trei minute înainte de final. Pe fondul unui joc bun al gorjenilor, atât în apărare, cât și în atac, ploieștenii nu au mai avut forța să revină și victoria a revenit CSM Târgu Jiu, scor 81-73.

Ken’Darrius Hamilton a încheiat partida cu 16 puncte și 4 recuperări pentru CSM Târgu Jiu. Porter Troupe a strâns 13 puncte, 4 recuperări și un asist, în timp ce Malik Morgan a totalizat 11puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. O evoluție consistentă a avut și Octavian Ilie. Baschetbalistul gorjean a contribuit cu 9 puncte, o recuperare și o pasă decisivă în cele 20 de minute petrecute pe parchet. 

Claudiu Alionescu s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi despre care a mai spus că au arătat caracter şi speră ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul trasat la începutul sezonului. Claudiu Alionescu le-a mulțumit și suporterilor pentru susținere.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Sunt un antrenor mulţumit pentru că, astăzi, am arătat foarte bine ca echipă. Am controlat în totalitate acest meci şi asta mă bucură, pentru că, în primul rând, am arătat constanţă. În al doilea rând, sunt foarte mulţumit de apărarea pe care am făcut-o. Ploieştiul este o echipă care, în medie, marchează peste 80 de puncte pe meci, însă astăzi i-am ţinut la 73 şi cred că a fost una dintre cauzele pentru care am reuşit să câştigăm acest meci. De asemenea, sunt oarecum mulţumit de numărul mai mic de mingi pierdute, chiar dacă am fost la limită. Vreau să-i felicit pe jucători pentru că am aplicat planul tactic pe care îl avem, pentru că Ploieştiul este o echipă care înscrie mult pe tranziţie, iar astăzi nu au reuşit acest lucru decât în primul sfert, până ne-am adaptat. Am jucat ca o echipă, am fost ca o familie, şi asta mă bucură cel mai mult. Mi-a fost teamă de această partidă, pentru că am avut două săptămâni de zile în care nu am putut să aliniem toată echipa la antrenament, nu toţi erau într-o formă fizică foarte bună şi astfel a trebuit să ne adaptăm din mers. Au dat dovadă de caracter, iar publicul a fost alături de noi de la primul până la ultimul fluier. Cred că încă putem obţine locul 11, ceea ce înseamnă o clasare mai bună decât anul trecut. Din punct de vedere al victorilor, avem mai multe ca în sezonul precedent, dar o să luăm meciurile pas cu pas şi sper să-i bucurăm pe spectatori la ultimul meci de acasă”.

Etapa următoare, formaţia noastră se deplasează la malul mării, pe 16 aprilie, pentru confruntarea cu Athletic Constanţa. 

CSM TÂRGU JIU: Carl Dylan 6p, Brandon Sly 10p, Kendarrius Hamilton 16p, Porter Troupe 13p, Ahmed Bashir 6p, Titus Nicoară 6p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 11p, Alexandru Berca 2p, Răzvan Pavel 2p, Octavian Ilie 9 p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

BASCHET MASCULIN LNBM
ETAPA 28
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
9 APRILIE 2022
Ora 19.00
CSM Târgu Jiu – CSM Petrolul Ploiești 81-73 (18-16, 21-17, 21-21, 21-19)

 

Comment here