Baschet

LNBM, Etapa 26 / CSM Târgu Jiu, victorie de senzaţie în faţa Piteştiului / CSM Târgu Jiu – FC Argeş Piteşti 78-70

CSM Târgu Jiu a reuşit o victorie de senzaţie în Liga Naţională, după ce a trecut de ocupanta locului 2, FC Argeş Piteşti, scor 78-70. A fost cea de a-8-a victorie stagională pentru echipa pregătită de Claudiu Alionescu. Meciul a contat pentru etapa a-26-a din LNBM. 

Sâmbătă, 26 martie, CSM Târgu Jiu a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase victorii din Liga Naţională. Victoria este una cu atât mai spectaculoasă şi mai importantă, cu cât a fost obţinută în faţa uneia dintre cele mai în formă grupări din campionat, FC Argeş Piteşti, ocupanta locului doi în clasamentul la zi al Ligii Naţionale, dar şi prin prisma evolutiei scorului de pe tabela de marcaj, dar si a spectacolului din tribune. Baschetbaliştii gorjenii au fost conduşi şi la 14 puncte pe parcursul sfertului trei, dar au găsit resursele necesare să întoarcă soarta meciului în sfertul 4. Totul într-o atmosferă cum rar se poate vedea la un meci de baschet în campionatul din România. Publicul din Sala Sporturilor care a venit la acest meci a susţinut echipa încă de la încălzire şi până la fluierul sirenei care a anunţat finalul meciului, chiar şi în momentele în care oaspeţii aveau un avantaj consistent pe tabelă. Din tribună, atmosfera creată de fanii gorjeni a fost una  care pur şi simplu a împins echipa spre această victorie. Jucătorii au reacţionat pe măsură şi le-au oferit fanilor o victorie superbă. Şi delegaţia celor de la Piteşti a rămas uimită de turnura acestei partide şi de legătura dintre suporterii gorjeni şi echipă.

Baschetbaliştii lui Claudiu Alionescu au început bine meciul şi erau în avantaj după primul sfert, 19-16. Actul secund a aparţinut oaspeţilor, care s-au impus cu 20-10, astfel că Piteştiul a intrat la pauza mare cu un avans de 7 puncte, scor 29-36. Sfertul trei a fost unul echilibrat, chiar dacă Piteştiul a urcat la+14 pe tabelă, scor 31-45. Actul trei s-a încheiat la egalitate, scor 19-19. Ultimul act a aparţinut gorjenilor, care s-au dezlănţuit efectiv şi nu au mai putut fi opriţi din drumul către victorie. Sfertul patru a fost şi o demonstraţie de forţă din partea CSM Târgu Jiu, câştigat cu 30-15. Scor final 78-70 la capătul unui meci, care prin evoluţia scorului, prin baschetul de calitate oferit de cele două echipe, dar şi a atmosferei din tribune poate candida la una dintre cele mai tari partide din acest sezon al LNBM.

Claudiu Alionescu a început meciul din Sala Sporturilor cu următorul „5”: Porter Troupe, Carl Dylan, Brandon Sly, Kendarrius Hamilton şi Octavian Ilie. Spectacolul bschetbalstic a fost deschis de Brandon Sly cu un coş din interiorul semicercului. Oaspeţii au egalat, dar Brandon Sly a găsit imediat calea către panoul advers şi CSM Târgu Jiu a urcat la 5-2. Debutul de meci a fost unul echilibrat, argeşenii reducând din diferenţă în urma a două libere transformate, pentru 5-4, după primele două minute de joc. Brandon Sly are însă un început debordant de meci şi mai pune 2p în dreptul său, în timp ce căpitanul Porter Troupe vine cu prima reuşită de 3p a meciului, iar antrenorul Piteştiului cere timp de odihnă. La reluare, tot echipa noastră e mai activă, iar Brandon Sly mai pune 4 puncte în dreptul său, în timp ce Carl Dylan scapă de adversarul direct sub panou şi CSM Târgu Jiu urcă la 16-4 la jumătatea primul sfert. A fost un run de 11-0 în dreptul grupării gorjene, iar publicul a trăit din plin momentele bune ale echipei lui Claudiu Alionescu. Piteştiul, ocupanta locului doi în Liga Naţională, o echipă extrem de puternică, s-a ridicat de la podea, acolo unde o trimisese echipa din Târgu Jiu şi a dat o replică tăioasă. Oaspeţii au „topit” avantajul luat de echipa gorjeană şi au egalat pe tabelă, scor 16-16. Malik Morgan vine însă cu un coş de 3p înainte de fluierul sirenei şi tranşează soarta primul sfert în favorea gorjenilor, scor 19-16.

Sfertul doi începe cu pătrunderea lui Ahmed Bashir şi coşul de sub panou al lui Titus Nicoară şi CSM urcă la 23-16. Experimentată trupă din Trivale are câteva minute de excepţie şi răstoarnă cu totul tabela în favoarea lor, astfel că, la jumătatea sfertului doi, tabela indica 23-29. Seria piteştenilor este întreruptă de spectaculosul alley-oop semnat Carl Dylan, scor 25-29. Oaspeţii îşi continuă însă seria punctelor şi scorul devine 25-35. Kendarrius Hamilton este mai inspirat pe final de sfert doi şi înscrie două coşuri consecutive, pentru 29-35. Piteştiul mai pune un punct de la libere şi actul doi se încheie cu 20-10 în favoarea echipei vizitatorea, care intră cu un +7 la cabine, scor 29-36.

Sfertul trei începe cum se nu poate mai prost pentru gorjeni cu un coş de 3p pentru vizitatori, care îşi refac avansul de 10 puncte, scor 29-39. Carl Dylan vine cu prima reuşită a CSM-ului în sfertul trei, pentru 31-39, dar oaspeţii urcă scorul la 31-45, cea mai mare diferenţă de scor în favorea echipei din Piteşti. Publicul gorjean nu dezarmează, la fel şi echipa noastră care mai reduce din diferenţă prin Brandon Sly, Malik Morgan şi Porter Troupe, ambii cu aruncări de 3p şi Titus Nicoară, de sub panou, atent la recuperare, plus Ahmed Bashir, pe pătrundere, pentru 48-54. Piteştiul mai pune un punct în dreptul ei, de la linia de libere, iar sfertul trei se încheie la egalitate, 19-19, iar diferenţa înainte de ultimul act rămâne la fel ca la pauza mare, tot de 7 puncte în dreptul Piteştiului, scor 48-55.

Simţind că echipa poate, publicul din Sala Sporturilor a continuat să susţină echipa, iar băieţii lui Claudiu Alionescu au răspuns pe măsură. Echipa argeşeană a început mai bine actul patru, dar a venit reuşita lui Ahmed Bashir, de 3p, şi toată lumea spera că se poate mai mult. Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu nu au cedat şi s-au luptat pentru fiecare minge în apărare, iar în atac, Porter Troupe, cu un coş de 3p, marcă înregistrată, şi Kendarrius Hamilton, tot de 3 puncte, i-au provocat un acces de furie lui Tudor Costescu, antrenorul oaspeţilor, care a cerut time-out, simţind că jocul grupării gorjene este din ce în ce mai bun. Tabela indica în acel moment 57-61. La reluare se joacă pe contre, înscrie şi Piteştiul, dar şi CSM-ul prin Titus Nicoară, şi din nou, de 3p, prin extraordinarul său căpitan, Porter Troupe. CSM se apropie la doar o posesie, scor 64-66, la jumătatea ultimului sfert, iar publicul este în picioare încurajând neîncetat echipa. Brandon Sly şi Porter Troupe sunt trimişi la linia de libere, iar căpitanul gorjenilor aduce egalarea pe tabelă, scor 68-68, spre imensa bucurie a fanilor din tribună, care crează o atmosferă incredibilă. Presiunea pusă de echipa gorjeană în teren şi de publicul din tribune dă roade. Brandon Sly readuce după mult timp CSM-ul în avantaj, după ce jucătorul nostru reuşeşte un coş pe pătrundere şi unul de 3p puncte, care a dinamitat Sala Sporturilor, scor 73-68. Tudor Costescu, furios, simte că pierde tot mai mult teren, mai cere un time-out, dar la reluare, gorjenii sunt de neoprit. Nicoară de la libere şi Brandon Sly duc scorul la 78-68. Oaspeţii înscriu ultimul coş al meciului, dar prea târziu pentru a mai emite pretenţii în acest meci. Ultimul sfert, câştigat cu 30-15, a fost o adevărată demonstratie de forţă din partea grupării gorjene, care s-a impus la general cu 78-70.

Iată cum s-au derulat ultimele minute ale meciului dintre CSM Târgu Jiu şi FC Argeş Piteşti.

Brandon Sly a fost cel mai bun marcator al gorjenilor cu 24 de puncte reuşite. Rapidul jucător american a mai strâns şi 4 recuperări şi 5 pase decisive. Cei doi sărbătoriţi ai zilei de vineri, Porter Troupe şi Titus Nicoară au jucat excepţional. Căpitanul Porter Troupe a avut o evoluţie excelentă în acest meci în care a reuşit 14p, numai puţin de 13 recuperări şi 9 pase decisive! Titus Nicoară a reuşit şi el 14p, 10 recuperări şi o pasă decisivă. Ahmed Bashir a adăugat 7p, Kendarrius Hamilton tot 7p, iar Malik Morgan şi Carl Dylan, câte 6p.

„Îi felicit pe aceşti băieţi minunaţi pentru evoluţia şi efortul pe care l-au depus astăzi. Să nu uităm că este al treilea meci în şapte zile, plus o deplasare infernală la Ciuc, din toate punctele de vedere. Am avut o singură zi să pregătim jocul, iar băieţii merită toate felicitările noastre pentru modul în care s-au dăruit şi pentru că au arătat că CSM Târgu Jiu poate produce surprize în acest sezon. Este, cu siguranţă, şi victoria publicului, pentru că ne-a împins de la spate cât am fost conduşi, şi mă bucur că am putut să-i bucurăm cu o asemenea evoluţie şi cu o victorie. Am avut doar 12 mingi pierdute şi, înainte de meci, le-am scris în raportul de joc că dacă vom ţine mingile pierdute sub 14 vom avea o şansă să câştigăm. Este al doilea meci acasă pe care îl terminăm în calitate de învingători şi asta mă bucură”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu.

Conferinţa de presă de la finalul meciului a antrenorul gorjean, Claudiu Alionescu.

 

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe 2 aprilie, cu CSM Focşani.

CSM TÂRGU JIU: Carl Dylan 6p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 24p, Kendarrius Hamilton 7p, Porter Troupe 14p, Ahmed Bashir 7p, Titus Nicoară 14p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 6p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

BASCHET MASCULIN LNBM
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
ETAPA 26 – Sâmbătă 26.03.2022 –
LIVE – FRBTV

CSM Târgu Jiu – FC Argeş Piteşti
78-70 (19-16, 10-20, 19-19, 30-15)

La finalul meciului, suporterii gorjenii şi-au aplaudat minute bune favoriţii după această victorie, iar apoi au trecut la o sesiune foto şi de autografe cu protagoniştii acestei victorii de senzaţie. Tinerii suporteri ai echipei de baschet, încântaţi de jocul favoriţilor, au mers şi în zona vestiarelor, acolo unde a continuat sesiunea de autografe. Jucătorii au făcut poze, au împărţit autografe fanilor şi le-au mulţumit pentru susţinere.

 

Comment here