Baschet

LNBM / Etapa 25 / CSM Târgu Jiu pierde pe terenul ciucanilor / CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu 86-81

Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu au cedat, miercuri, 26 martie, în faţa celor de la CSM Miercurea Ciuc, într-un meci din etapa 25-a din Liga Naţională. Echipa din Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul de 85-81. A fost o partidă cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, în care Ahmed Bashir, cu 15p, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene.

Plecaţi cu gândul de a-şi continua seria bună din retur, baschetbaliştii grupării gorjene nu au putut lega şi cea de a treia victorie consecutivă. După un început bun de meci, în care au dominat primul sfert şi nu păreau să aibă probleme pe terenul ciucanilor, băieţii lui Claudiu Alionescu au intrat în avantaj la pauză, 40-37. Gazdele au dominat o parte din sfertul trei şi începutul sfertului patru, momente care s-au dovedit a fi decisive în stabilirea scorului final. Gorjenii au încercat o revenire pe final de meci, dar prea târziu pentru a mai scoate un rezultat pozitiv la Miercurea Ciuc, grupare care s-a impus cu 85-81. Scorul pe sferturi a fost: 17-22, 20-18, 24-17, 25-24.

Claudiu Alionescu a început partida de la Miercurea Ciuc cu următorul „5”: Porter Troupe, Malik Morgan, Kendarrius Hamilton, Carl Dylan şi Octavian Ilie. Carl Dylan a dezgheţat tabela de la Miercurea Ciuc cu un dunk, iar Octavian Ilie, revenit la echipă, după ce a absentat la ultimul meci din motive medicale, a făcut 4-2 pentru gorjeni. Prima reuşită de 3p a echipei din Târgu Jiu a venit pe mâna lui Kendarrius Hamilton, scor 7-4 pentru gorjeni. Gazdele au egalat, dar Kendarrius Hamilton, cu 5p consecutive a dus scorul la 13-8. Ciucanii ţin aproape, dar CSM Târgu Jiu se duce la 5 puncte avans după tripla lui Porter Troupe, scor 15-10. Dylan face 17-12 şi tot el punctează pentru 20-17. Malik Morgan, trimis la linia de libere, închide primul sfert în favorea gorjenilor, scor 22-17.

Gazdele încep tare actul secund şi răstoarnă tabela, scor 24-22 pentru Ciuc, iar Claudiu Alionescu cere imediat time-out. La reluare vine şi egalarea, 24-24, după reuşita lui Brandon Sly. Ciucul se desprinde la 31-27, dar Brandon Sly punctează şi ţine echipa din Târgu Jiu aproape pe tabelă, 34-30 pentru ciucani la jumătatea actului secund şi tot Brandon Sly coboară distanţa la doar o posesie, scor 36-34 pentru Ciuc. Porter Troupe, cu o aruncare de 3p, readuce avantajul în dreptul grupării gorjene, scor 37-36 pentru trupa lui Claudiu Alionescu. Finalul actului doi aduce o reuşită de 3p şi în contul lui Octavian Ilie, care o trimite pe CSM Târgu Jiu în avantaj la pauza mare. Ciucanii câştigă sfertul doi cu 20-18, dar gorjenii sunt cei care conduc la pauză, scor 40-37. 

Sfertul trei începe cu Porter Troupe la finalizare pentru 42-37 şi CSM Târgu Jiu părea că nu are probleme pe terenul echipei harghitene. Ciucul forţează şi ajunge la 2p distanţă de Târgu Jiu, scor 44-42. Malik Morgan reface avansul de 5p al grupării gorjene, scor 49-44, în timp ce Ahmed Bashir duce scorul la 52-46. Gazdele nu cedează şi vin la doar un punct în spatele gorjenilor, scor 52-21. Kendarrius face 54-51, dar ciucanii reuşesc din nou să răstoarne tabela, scor 56-54 pentru Ciuc. Malik Morgan vine cu o triplă şi CSM Târgu Jiu preia din nou conducerea, 57-56. Echipa gazdă domină finalul actului trei, pe care-l câştigă cu 24-17, şi se desprinde la +4, scor 61-57, înainte de actul patru. 

Ultimul sfert începe cu echipa gazdă în forţă care ajunge la 69-57. Time-out cerut de gorjeni, care la reluare încep cursa de urmărire a echipei gazdă. Ahmed înscrie de 3p, Carl Dylan de sub panou, la fel şi Titus Nicoară, atent la recuperare, iar Malik Morgan mai pune un coş de 3p în contul său şi al CSM Târgu Jiu, dar gazdele se menţin la +10 pe tabelă, scor 79-69 la jumătatea sfertului patru. Gorjenii încearcă din răsputeri să revină în joc, dar timpul devine principalul inamic. Ahmed Bashir şi Carl Dylan punctează şi CSM Târgu Jiu se apropie la 6 p, scor 85-79. Ciucanii mai pun un punct de la libere, iar Malik Morgan este trimis şi el la libere, dar nu face altceva decât să mai reducă din diferenţă. Scor final 86-81 pentru formaţia gazdă. 

Ahmed Bashir a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 15p marcate. El mai strâns şi 6 recuperări. Malik Morgan a reuşit 14p, 2 recuperări şi 8 pase decisive. Carl Dylan a avut 12p şi 10 recuperări, în timp ce Kendarrius Hamilton a strâns la randul său 12p  şi 6 recuperări. Porter Troupe şi Brandon Sly au contribuit cu câte 9p fiecare, iar românii Titus Nicoară şi Octavian Ilie, câte 5p fiecare.

Antrenorul gorjean a pus înfrâgerea de la Miercurea Ciuc pe seama jocului slab prestat de elevii săi pe faza de apărare. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Din păcate am prestat un meci foarte slab. În primul rând din punct de vedere defensiv, unde am primit 86 de puncte şi cu o astfel de „performanţă” este foarte greu să câştigi, şi mai ales în deplasare. În special în partea a doua, unde am primit 49 de puncte, iar asta ne-a costat şi meciul. Din punct de vedere ofensiv, chiar dacă am dat 81 de puncte, care pare o cifră bună, realitatea cred că este alta. Am suferit foarte mult la deciziile la pick, unde ei au jucat cu schimb şi de asemenea la capitolul aruncărilor. Este din păcate un meci foarte slab al nostru, împotriva unui adversar facil şi la un moment nepotrivit”.

BASCHET MASCULIN LNBM
Miercurea Ciuc – Sala Eross Szolt
ETAPA 25 – Miercuri 23.03.2022 – Ora 17.00 LIVE – FRBTV
CSM Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu
86-81 (17-22, 20-18, 24-17, 25-24)

CSM Târgu Jiu: Carl Dylan, Brandon Sly, Kendarrius Hamilton, Porter Troupe, Ahmed Bashir, Titus Nicoară, George Pavel, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan, Alexandru Berca, Octavian Ilie. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

Baschetbaliştii gorjeni vor juca etapa viitoare, pe teren propriu, peste trei zile, cu FC Argeş Piteşti. Meciul este programat pentru sâmbătă, 26 martie, de la ora 18.00.

Comment here