Baschet

LNBM, Etapa 23, Sâmbătă, 12 martie, ora 18.00 / CSM Galați – CSM Târgu Jiu / INTERVIU cu noul pivot al CSM Târgu Jiu, Carl Dylan

CSM Târgu Jiu are, începând de săptămâna trecută, un nou pivot. Este vorba despre americanul Carl David Dylan, care a și debutat pentru gruparea gorjeană, duminică, pe teren propriu cu CSU Sibiu, într-un meci din etapa 22-a din LNBM. Noul transfer al gorjenilor vine din campionatul Bosniei, unde a jucat pentru KK Promo Donji Vakuf. Carl Dylan este la primul contact cu baschetul românesc. „Dylan este un jucător atletic, de 2,10m, care se vede că urmează schemele și face ceea ce un pivot trebuie să facă. Sper ca el să confirme și să ne ajute cât mai mult, atât în atac, dar și în apărare. Avantajul lui este că se poate mișca foarte bine la înalțimea lui, iar nouă ne dă posibilitatea să-l putem folosi în mai multe situații tactice în apărare”, ne-a declarat Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, despre noul pivot al formației gorjene. 

Și antrenorul Claudiu Alionescu a analizat noul transfer al CSM, care poate evolua pe poziţiile 4 şi 5. Americanul a prins 10 minute în meciul de debut. A adunat 4 puncte, o recuperare, o pasă decisivă și a terminat cu +11 la eficienţă, iar antrenorul gorjean a fost mulțumit de prestația jucătorului american la debutul acestuia.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Cred că a făcut un meci foarte bun, având în vedere că a făcut doar câteva antrenamente cu echipa înainte de debutul lui. Este un jucător de interior, un 5 modern, un jucător mobil, nu foarte puternic fizic, însă un jucător cu un IQ baschetbalistic destul de ridicat, care se pliază mult mai bine pe jocul de echipă, decât pe jocul individual. Este un jucător care în mod sigur ne va ajuta în meciurile rămase pănă la finalul campionatului”.

Înainte de plecarea spre Galați am stat de vorbă cu noul pivot al CSM Târgu Jiu. Carl Dylan a vorbit de orașul Târgu Jiu, baschetul românesc, despre noua sa echipă, obiectivul lui pe final de sezon, meciul de la Galați și le-a mulțumit suporterilor gorjeni pentru modul în care a fost primit la debutul său pentru CSM Târgu Jiu.

Te salut și bine ai venit în orașul Târgu Jiu! Eşti pentru prima dată în România? Cum ţi se pare oraşul Târgu Jiu? Ai apucat să-l vizitezi?

Carl Dylan: Salut. Da, este pentru prima dată când vin în România. Până acum îmi place foarte mult la Târgu Jiu. Am făcut câteva plimbări prin oraș pentru a cunoaște locurile. Am văzut, de asemenea, mall-ul și cinematograful și mi-a plăcut.

Știai ceva de baschetul românesc înainte de a semna cu CSM Târgu Jiu?

Carl Dylan: Înainte de a ajunge aici nu știam prea multe despre baschetul din România, în afară de faptul că era o ligă bună, care are două echipe foarte bune, una în FIBA Europe Cup și una în Liga Campionilor. 

Ce te-a determinat să vii să joci pentru CSM Târgu Jiu?

Carl Dylan: Am venit la Târgu Jiu pentru că am simțit că este locul potrivit pentru mine și pentru jocul meu. Este un loc în care pot să cresc în joc pe măsură ce intru în ultima parte a sezonului. Înainte de asta, am jucat 4 ani la IPFW, o universitate NCAA Divizia 1 situată în Fort Wayne, Indiana, apoi mi-am început cariera profesională la KK Promo Donji Vakuf în prima ligă din Bosnia. Apoi a venit oferta din România și m-am alăturat echipei din Târgu Jiu.

Cum te-au primit colegii?

Carl Dylan: Noii mei colegi de echipă m-au primit foarte bine. Au fost toți super primitori și foarte drăguți. Le mulțumesc că m-au ajutat să înțeleg lucrurile foarte repede.

Care este impresia ta legată de noua ta echipă?

Carl Dylan: Îmi place foarte mult echipa actuală pe care o avem la Târgu Jiu. Echipa are în componență jucători foarte talentați și cred că această echipă își poate crește nivelul de joc în următoarele partide.

Eşti la primul contact cu baschetul românesc. Ai debutat deja pentru CSM Târgu Jiu. Care sunt primele impresii despre baschetul românesc?

Carl Dylan: Prima mea impresie despre baschetul din România este una foarte bună. Din ce am văzut este la un nivel foarte înalt și competitiv și cred că este nevoie să dai tot ce e mai bun la fiecare meci, dacă vrei să câștigi.

Cu ce gânduri ai venit la Târgu Jiu? Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon?

Carl Dylan: Acesta este primul meu an în străinătate, nu știu sigur ce mă așteaptă până la finalul sezonului, dar de un lucru sunt sigur, că am venit cu gândul de a juca pentru această echipă și de a da totul pentru clubul din Târgu Jiu. Obiectivul meu pentru restul sezonului este unul clar, să ajut echipa să câștige cât mai multe jocuri posibile din cele care au mai rămas până la final.

Eşti un jucător de poziția 5, care poate evolua și pe poziția 4. Care post îţi place mai mult? Sau unde dai cel mai bun randament?

Carl Dylan: Pot spune că mi-ar plăcea să evoluez și pe poziția 4 sau mai multe dintre ele, dar asta pe măsură ce jocul meu continuă să crească pe viitor. În prezent, încerc să mă concentrez doar pe jocul din interiorul perimetrului și să fac lucrurile pe care echipa are nevoie să le fac pentru a câștiga meciurile. 

Urmează un meci în deplasare, la Galați. 

Carl Dylan: Da, din ce am discutat cu băieții se pare că ne așteaptă un meci destul de greu, dar am văzut că toată lumea e hotărâtă să obțină un rezultat favorabil.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu, mai ales că ai apucat să debutezi și ai văzut care este atmosfera la Târgu Jiu.

Carl Dylan: Vreau să le mulțumesc pentru modul în care m-au primit la meciul de debut. Abia aștept să joc din nou în fața voastră și să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii!

CSM Târgu Jiu se deplasează la Galați, pentru meciul din etapa 23-a, cu CSM Galați. Partida din Sala Dunărea este programată pentru sâmbătă, 12 martie, de la ora 18.00. 

Comment here