Baschet

LNBM, Etapa 23 / CSM Târgu Jiu, victorie pe terenul gălăţenilor / CSM Galaţi – CSM Târgu Jiu 72-77

CSM Târgu Jiu a reuşit o nouă victorie în Liga Naţională, după succesul înregistrat în deplasare pe terenul echipei CSM Galaţi. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu s-a impus la Galaţi cu 77-72. Meciul a contat pentru etapa 23-a din Liga Naţională. Fostul baschetbalist al echipei din Galaţi, Kendarrius Hamilton, cu 20 de puncte marcate, a fost cel mai bun jucător al grupării gorjene.

CSM Târgu Jiu şi-a trecut în cont prima victorie din retur şi cea de a 6 victorie din acest sezon. A fost un meci în care gruparea gorjeană a condus şi la 19 puncte distanţă, dar a trăit periculos pe final de meci, un final de meci care a fost mai bine gestionat de elevii lui Claudiu Alionescu, şi în special de experimentatul căpitan ala gorjenilor, Porter Troupe. Astfel, baschetbaliştii gorjeni au simţit din nou, după multă vreme, gustul victoriei. Scorul pe sferturi a fost 14-16, 16-25, 20-22, 20-16.

Claudiu Alionescu a început meciul din Sala Dunărea din Galaţi cu următorul „5”: Porter Troupe, Malik Morgan, Kendarrius Hamilton, Dylan Carl şi Octavian Ilie. Kendarrius Hamilton, fostul jucător al Galaţiului a deschis tabela şi a pus primul avantaj în dreptul echipei gorjene. Tot Hamilton a făcut 4-2 pentru Târgu Jiu. Gazdele au făcut 6-4, dar CSM Târgu Jiu a dat replica prin Malik Morgan şi Hamilton care au făcut 8-6 pentru Târgu Jiu. Galaţiul a marcat 7 puncte consecutiv şi s-a distanţat la 13-8. Porter Troupe vine cu prima sa reuşită de 3p din acest meci, iar gorjeanul Octavian Ilie scutură şi el plasa de la distanţă şi CSM Târgu Jiu revenea la conducere, scor 14-13. Gazdele încheie prima parte cu un coş de 3p şi câştigă primul act cu 16-14. 

Sfertul doi începe cu 2p venite pe aruncarea lui Kendarrius Hamilton, care egalează situaţia, scor 16-16. Titus Nicoară punctează şi el de la linia de libere, pentru 18-18. Galaţiul face 22-18, dar intră în scenă şi Brandon Sly, care îşi trece numele pe lista marcatorilor cu un coş de 3p. Tot Sly aduce CSM-ul în avantaj, scor 23-22 pentru gorjeni. Brandon Sly îşi continuă seria de reuşite şi înscrie alte două coşuri şi CSM Târgu Jiu ajunge la 28-24 pe tabelă. Gazdele se apropie, dar Octavian Ilie ţine echipa din Târgu Jiu în avantaj, iar Bradon Sly este de neoprit în acest sfert şi CSM îşi reface diferenţa de 4 puncte, scor 32-28. Gazdele nu cedează şi egalează, scor 32-32. Octavian Ilie, talentatul baschetbalist gorjean, reuşeşte o nouă triplă şi CSM revine la conducere, scor 35-32. Finalul actului doi, unul dominat de echipa din Târgu Jiu, i-a aparţinut lui Porter Troupe. Căpitanul gorjenilor pune mingea în coş de la distanţă şi primeşte bonus şi o liberă. CSM Târgu Jiu îşi adjudecă sfertul 2 cu 25-16, şi gorjenii intră la cabine cu +7 pe tabelă, scor 39-32.

La reluarea jocului, Porter Troupe deschide sfertul trei cu un coş din interior. Gorjenii încep în forţă sfertul 3 şi seria punctelor continuă cu Titus Nicoară, Kendarrius Hamilton şi Ahmed Bashir, iar CSM Târgu Jiu ajunge la +19 pe tabelă, scor 53-34. Run-ul de 14-0 al gorjenilor a fost oprit abia la jumătatea sfertului trei de echipa gazdă. Ahmed Bashir înscrie şi CSM are 15 puncte avans, scor 55-40. Urmează două coşuri de 3p pentru gazde, care coboară sub zece puncte distanţă, scor 55-46 pentru echipa gorjeană. Claudiu Alionescu cere time-out, iar la reluare Kendarrius Hamilton înscrie în două rânduri, pentru 57-46 şi 59-48, în timp ce Brandon Sly face 61-48. Finalul sfertului 3 aparţine gazdelor, care înscriu 4 puncte, dar actul trei aparţine tot gorjenilor, scor 22-20. Formaţia gorjeană intră în actul decisiv cu +9 pe tabelă, scor 61-52.

Ultimul act începe cu un coş pentru gazde, care se apropie la 7 puncte, scor 61-54 pentru echipa din Târgu Jiu. Replica gorjeană vine imediat şi este una care inclină decisiv balanţa în favoarea gorjenilor. Hamilton, de sub panou, şi Malik Morgan, cu 5 puncte consecutive, duc CSM Târgu Jiu la 68-54. Echipa gazdă nu cedează şi reduce din diferenţă, iar tabela indica 68-59 pentru Târgu Jiu la jumătatea ultimului act. Malik Morgan, de la linia de libere, mai pune un punct în dreptul echipei gorjene, scor 69-59. Gazdele reaprind meciul cu un coş de 3p, scor 69-62 pentru CSM Târgu Jiu. Mai mult, Galaţiul se apropie periculos pe tabelă, scor 69-64, dar vine coşul lui Porter Troupe care aduce un pic de linişte în tabăra gorjeană, scor 71-64. Gazdele mai pun două puncte pe tabelă, scor 71-66 pentru gorjeni cu mai puţin de două minute înainte de finalul meciului. Claudiu Alionescu cere time-out. La reluare, gălăţenii se apropie la doar un punct, scor 71-70 pentru gorjeni, când mai erau 55 de secunde de joc. Malik Morgan este faultat şi înscrie de la libere, scor 73-70 pentru Târgu Jiu. De la libere înscriu şi gazdele, scor 73-72 pentru Târgu Jiu. Final pe muchie de cuţit. Porter Troupe este faultat şi înscrie ambele libere, scor 75-72 pentru gorjeni. Final interzis cardiacilor. Galaţiul ratează de la 3p. Porter Troupe gestionează magistral finalul de meci şi este trimis la linia de libere, unde înscrie pentru 77-72. Acesta avea să fie şi scorul final.

Kendarrius Hamilton a fost cel mai bun jucător al grupării gorjene, cu 20 de puncte marcate. Fostul jucător al Galaţiului a adăugat şi 5 recuperări pentru +14 indexul de eficienţă. Porter Troupe a făcut şi el un meci excelent, cu 15 puncte marcate, 3 recuperări şi 2 pase decisive, în timp ce Brandon Sly a avut 14 puncte, 6 recuperări şi două pase decisive. Malik Morgan a strâns 10 puncte în acest meci. O evoluţie foarte bună a avut şi gorjeanul Octavian Ilie, cu 8p marcate.

Kendarrius Hamilton (foto jos), chiar în Sala Dunărea, acolo unde a înscris 20 de puncte contra fostei sale echipe şi a contribuit decisiv la victoria CSM Târgu Jiu pe terenul Galaţiului.

Claudiu Alionescu şi-a felicitat jucătorii pentru modul în care au abordat partida şi pentru rezultatul obţinut de elevii săi la Galaţi.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „A venit şi prima victorie din acest retur şi una destul de importantă. În primul rând pentru moral şi în al doilea rând pentru că am întălnit un adverars cu aceeaşi linie de clasament ca şi noi. Aşa cum ne-am aşteptat a fost nu meci foarte fizic. Am aplicat foarte bine planul tactic împotriva apărarii lor, cu capcană, iar drept dovada sunt cele 16 assituri, un record pozitiv pentru noi. În acelaşi timp am spus de la început că mingile pierdute ne vor costa, ceea ce s-a şi întâmplat. Am creat o diferenţă ceea ce părea confortabilă, dar câteva mingi pierdute uşor am adus meciul la un final tensionat. Una peste alta ne bucurăm astăzi de victorie, iar de luni ne întoarcem la treabă pentru următorul meci. Vreau să-i felicit pe jucători pentru victorie şi modul în care au tratat acest meci”.

CSM Târgu Jiu: Carl Dylan, Kendarrius Hamilton 20p, Porter Troupe 15p, Malik Morgan 10p, Octavian Ilie 8p, Adrian Bărăgan, Brandon Sly 14p, Ahmed Bashir 4p, Titus Nicoară 6p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Alexandru Berca. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

BASCHET MASCULIN LNBM
Sala Dunărea Galați
ETAPA 23 – Sâmbătă 12.03.2022
Ora 18.00 LIVE – FRBTV
CSM Galați – CSM Târgu Jiu 72-77 (14-16, 16-25, 20-22, 20-16)

Comment here