Baschet

LNBM, Etapa 22 / Duminică, 6 martie, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu / Interviu Ahmed BASHIR

CSM Târgu Jiu s-a pregătit intens în această săptămână pentru partida din Liga Națională, cu CSU Sibiu. Baschetbaliștii grupării gorjene sunt încrezători că pot trece de echipa din Ardeal. „Trebuie să fim pregătiți, concentrați și să credem în noi, în planul nostru de joc și cred că putem câștiga acest meci”, s-a arătat extrem de încrezător și baschetbalistul american Ahmed Bashir, unul dintre cei mai în formă jucători din lotul gorjean. CSM Târgu Jiu și CSU Sibiu se întâlnesc duminică, 6 martie, de la ora 18.00.

Jucator de pozitiile 3-4, Bashir Ahmed este originar din New York City, jucătorul american cu origini ghaneze are 28 ani, măsoară 2.01 metri și este extremă. Se află la primul angajament în România și a venit de la Bosna Sarajevo. Absolvent al universității St. John’s în 2018, Ahmed a jucat în Argentina, Croația, Franța, Kosovo și pentru puțin timp și în Ungaria. Venit în vara anului trecut la Târgu Jiu, Ahmed Bashir pare că s-a adaptat destul de bine în România, la Târgu Jiu. Asta se vede și în evoluțiile din ce în ce mai bune ale americanului. Cu statistici destul de bune, Bashir este unul dintre cei mai prolifici jucătorii din lotul gorjean, cu peste 200 de puncte marcate în actuala stagiune, în condițiile în care a lipsit câteva partide din tur, fiind accidentat. Ahmed Bashir are o medie de 12,4 puncte pe meci. Pentru extrema CSM-ului, recordul de puncte marcate într-un meci l-am consemnat într-un meci din etapa 10-a, contra celor de la CSM Miercurea Ciuc. Ahmed Bashir a reușit atunci 27 de puncte. A fost foarte aproape de a-și doborâ propriul recordul, etapa trecută, pe terenul campioanei U Cluj. Bashir a fost cel mai bun jucător al grupării gorjene pe terenul clujenilor, reușind 26 de puncte. În partida respectivă a mai strâns 5 recuperări, 3 intercepții și 2 capace. 

Săptămână aceasta am stat de vorbă cu Ahmed Bashir despre forma bună pe care o traversează, despre adaptarea la Târgu Jiu, de Liga Națională și meciul cu Sibiu. Baschetbalistul american și-a exprimat regretul față de situația din Ucraina și ne-a spus că se roagă pentru oamenii care trec prin această tragedie.

Te salut Bashir, a fost o perioadă mai grea pentru CSM Târgu Jiu, cu meciuri foarte dificle în deplasare la Timișoara, Craiova, Cluj. Chiar și în ciuda înfrângerilor, CSM Târgu Jiu a etalat un baschet de calitate. Se putea mai mult în aceste deplasări?

Ahmed Bashir: Da, au fost câteva meciuri grele și este foarte greu să pierzi, nu e un sentiment tocmai plăcut, dar cred că putem analiza și lucrurile bune pe care le-am făcut, dar și momentele mai puțin bune din aceste meciuri pierdute și cred că putem învăța din greșelile noastre. În ciuda tuturor acestor înfrângeri, eu cred în continuare în viitorul acestei echipe.

Ai fost în această perioadă unul dintre cei mai în formă jucători ai CSM Târgu Jiu, cu multe puncte marcate și statistici bune. Ai făcut un meci bun la Cluj, ești pe un trend bun, ascendent. Ai început să te adaptezi mai bine la baschetul din Liga Națională sau care este secretul tau?

Ahmed Bashir: Nu l-aș numi „secret”, e vorba de multă muncă. Trag tare la fiecare antrenament, muncesc din greu, exersez și încerc să fiu mai bun de la zi la zi. A fi concentrat la ceea ce trebuie să faci și a te antrena din greu, duce la succes. De asemenea, trebuie să acord un mare credit echipei de antrenori pentru că m-a pus în poziția potrivită pentru a reuși și colegilor mei de echipă pentru că ne ajutăm la fiecare antrenament. În plus, trebuie să-i mulțumesc și lui Alin Drondoie, kinetoterapeutul nostru, pentru sprijinul acordat.

Acum, după un tur de campionat, poți trage câteva concluzii. Cum ți se pare liga din România?

Ahmed Bashir: Este o ligă puternică, cu jucători străini foarte buni, dar și jucători autohtoni de excepție. Din ce am văzut și din ce am vorbit cu ceilalți colegi, cred că această ligă crește de la an la an și cred că în acest ritm va deveni o ligă de nivel înalt și respectată. Eu mă bucur să fac parte din acest campionat. 

Te-ai adaptat la Târgu Jiu? Îți place orașul?

Ahmed Bashir: În cea mai mare parte da, m-am adaptat și îmi place orașul. Am tot ce trebuie aici, așa că nu mă pot plânge!

După trei deplasări grele este momentul să spargeți gheața. Vine Sibiul. CSM Târgu Jiu a reușit în tur să câștige pe terenul lor. Cum crezi că va fi de data asta?

Ahmed Bashir: Cred că nimeni din echipa noastră nu concepe să piardă. Știm cu toții că este un joc important și știm ce înseamnă acest joc pentru noi. Prin urmare, ne-am pregătit foarte bine și aștept cu nerăbdare să obținem victoria duminică.

Cum ar trebui CSM Târgu Jiu să intre pe teren pentru a învinge Sibiul?

Ahmed Bashir: Să fim pregătiți, concentrați și să credem în noi înșine și în planul de joc.

Ca foarte multă lume și ca foarte mulți sportivi cred că și tu urmărești cu îngrijorare ce se întamplă în Ucraina. 

Ahmed Bashir: Este foarte regretabil și trist. Rugăciunile mele se îndreaptă către toate familiile și oamenii din Ucraina. Dumnezeu să le dea siguranță! 

Pentru meciul cu Sibiu, un mesaj pentru suporterii echipei noastre.

Ahmed Bashir: Pentru fanii noștri dragi și loiali, știu că acest sezon nu a fost unul cu rezultatele pe care le-am dorit, dar vreau să știe că muncim din greu în fiecare zi la antrenamente și încă mai credem că putem face o schimbare. Apreciem sincer tot sprijinul, dar sezonul nu s-a încheiat încă, așa că vă rugăm să veniți alături de noi și sper din tot sufletul să vă putem oferi o victorie.

 

Comment here