Baschet

LNBM / Etapa 22 / CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 74-80 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a pierdut, pe teren propriu, confruntarea cu CSU Sibiu din etapa a-22-a din Liga Naţională. Duminică, 6 martie, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, formaţia din Ardeal s-a impus cu 80-74. Malik Morgan, cu 14 puncte marcate, a fost cel mai bun om al gorjenilor. În acest meci a debutat la CSM Târgu Jiu şi noul jucător adus la echipă în această săptămână, Carl Dylan. 

În faţa unui public extrem de numeros, care şi-a susţinut echipa pe tot parcursul meciului, Claudiu Alionescu a început meicul cu următorul „5”: Porter Troupe, Titus Nicoară, Brandon Sly, KenDarrius Hamilton şi Octavian Ilie. Partida a început cu un coş marcat de echipa oaspete, dar avantajul sibienilor a fost imediat anulat de reuşita lui KenDarius Hamilton. Sibienii s-au distanţat la 6-2, dar Brandon Sly, de la linia de libere, a strâns scorul la doar o posesie, 4-6. Sibiul a făcut 10-4, iar Claudiu Alionescu a cerut time-out. La reluare, Octavian Ilie a ridicat publicul în picioare după o reuşită de 3p, scor 7-10. Vizitatorii şi-au dublat avantajul, scor 7-14. Coş cu fault la Porter Troupe, pătrundere Kendarrius Hamilton, coş Ahmed Bashir, plus o nouă reuşită de 3p a lui Octavian Ilie şi CSM Târgu Jiu s-a apropiat la 3p de Sibiu, scor 17-20. Sibiul mai dă o lovitură, cu un coş de 3p, pentru 17-23, dar finalul primului act aparţine grupării gorjene. Intră şi noul jucător al CSM Târgu Jiu, Carl Dylan, care îşi face astfel debutul pentru gruparea gorjeană în Liga Naţională. Brandon Sly scutură plasa de la distanţă, şi impulsionaţi de public, jucătorii lui Claudiu Alionescu se apără bine şi dau lovitura în finalul primului sfert, prin Malik Morgan, care înscrie la rândul său de la distanţă şi egalează situaţia pe tabelă, scor 23-23, spre bucuria spectatorilor prezenţi în Sala Sporturilor. A fost de altfel şi scorul primului act al meciului, unul foarte echilibrat şi spectaculos. 

Băieţii lui Claudiu Alionescu încep bine actul secund cu un coş marcat de Brandon Sly, 25-25. Replica sibiană nu a întârziat şi tabela indica 25-29. Carl Dylan îşi face simţită prezenţa sub panoul advers şi înscrie primele sale puncte pentru CSM Târgu Jiu, scor 27-29. Sibiul se desprinde din nou, scor 27-33, dar Octavian Ilie, Malik Morgan şi KenDarrius Hamilton găsesc soluţiile cele mai bune şi gruparea gorjeană se apropie la doar un punct de Sibiu, scor 34-35. Oaspeţii cer time-out, iar la reluare punctează pentru 34-37. Gorjeanul Octavian Ilie înscrie din nou de 3p şi aduce egalarea pe tabelă, scor 37-37. Sibiul are însă ultimul coş al actului secund, pe care-l câştigă cu 16-14 şi intră la vestiare cu un avans de o posesie, scor 37-39.

La revenirea de la vestiare, după pauza mare, sibienii punctează primii şi scorul devine 37-43. Malik Morgan se interpune între reuşitele oaspeţilor, care se desprind la +8, scor 39-47. Porter Troupe, de la linia de libere şi KenDarrius Hamilton ţin CSM-ul aproape, scor 43-48, dar Sibiul revine la +8, 43-51. Ahmed Bashir găseşte o nouă rezolvare de la distanţă şi publicul începe să spere din nou. Tot Ahmed Bashir este la capătul unei noi acţiuni soldată cu un coş de 3 puncte, în timp ce căpitanul Porter Troupe scutură la rândul său plasa inelului advers şi CSM revine puternic în joc, scor 53-56. Impulsionaţi de un public absolut magnific, baschetbaliştii grupării gorjene găsesc resursele necesare de a trece şi în avantaj prin nou venitul Carl Dylan şi Brandon Sly, scor 58-56. CSM Târgu Jiu domină sfertul trei şi încheie cu un nou coş semnat Brandon Sly. Gorjenii se impun cu 23-17 în actul trei şi intră în decisiv la scorul de 60-56.

În debutul actului 4, gorjenii îşi menţin avantajul de 4 puncte după aruncările libere transformate de Titus Nicoară, scor 62-58. Vine însă o perioadă de cădere în jocul echipei gorjene, de care profită sibienii, iar aceştia se desprind pe tabelă, scor 62-71. Seria oaspeţilor este întreruptă de Malik Morgan, cu un coş de 3p, şi renasc speranţele în tabăra gorjeană, scor 65-71. Acelaşi Malik Morgan reaprinde meciul din Sala Sporturilor după un nou coş de 3p, în timp ce Octavian Ilie, mai pune 2 puncte în dreptul CSM-ului şi tabela indica 71-73, cu două minute înainte de finalul meciului. Publicul simte şi este alături de echipă, dar totul se năruie după o recuperare a oaspeţilor şi un coş simplu marcat de echipa vizitatoare. Timpul devine inamicul gorjenilor, care se grăbesc şi mai oferă două cadouri oaspeţilor, iar tabela indica 71-80. Punctele din final marcate de Porter Troupe şi KenDarrius Hamilton nu au făcut altceva decât să stabilească scorul final al confruntării, unul favorabil echipei oaspete, care s-a impus cu 80-74. 

Pentru CSM Târgu Jiu Malik Morgan a reușit 14 puncte, 5 recuperări, Octavian Ilie a adăugat 13 puncte, iar Brandon Sly a încheiat cu 12 puncte, Ahmed Bashir şi Kendarrius Hamilton câte 10 p, iar căpitanul Porter Troupe a strâns 9p, în timp ce nou venitul Carl Dylan (foto jos), la primul său meci în tricoul CSM Târgu Jiu a adunat, în cele aproape 10 minute petrecute pe parchet, 4 puncte, o recupeare şi o pasă decisivă.

Iată ce a declarat la finalul meciului antrenorul Claudiu Alionescu despre meciul cu CSU Sibiu, dar şi despre debutul lui Carl Dylan.

CSM Târgu Jiu: Carl Dylan 4p, Brandon Sly 12p, KenDarrius Hamilton 10p, Porter Troupe 9p, Ahmed Bashir 10p, Titus Nicoară 2p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 14p, Alex Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 13p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga.

CSM TÂRGU JIU – BASCHET MASCULIN
BASCHET MASCULIN LNBM
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
ETAPA 22 – Duminică 06.03.2022
Ora 18.00 LIVE – FRBTV
CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 74-80 (23-23, 14-16, 23-17, 14-24)

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe 12 martie, cu CSM Galaţi.

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

 

Comment here