Baschet

LNBM, Etapa 17 / Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00, un nou derby al Olteniei la baschet! CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova

Sala Sporturilor din Târgu Jiu găzduiește, sâmbătă, 21 ianuarie, un nou derby al Olteniei la baschet masculin. CSM Târgu-Jiu și SCM U Craiova se vor duela într-un meci care contează pentru etapa a-17-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida începe la ora 18.00. Anthony Durham, noul jucător al grupării gorjene, ar putea debuta contra Craiovei. ”Jucăm acasă și putem încerca o surpriză. Pentru a face o surpriză avem nevoie de un meci perfect”, a declarat Kresimir Basic la conferința premergătoare partidei cu gruparea din Bănie.

Meci greu pentru baschetbaliștii CSM Târgu Jiu, care primesc vizita echipei SCM U Craiova, una din grupările tari ale Conferinței A. Gorjenii încearcă să producă surpriza, însă nu va fi ușor pentru băieții pregătiți de Kresimir Basic. Vor avea în față o echipă rodată și prin cupele europene. Antrenorul Kresimir Basic este de părere că băieții săi trebuie să facă un meci perfect, cu câ mai puține greșeli, pentru a răpune Craiova 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim Craiova, o echipă care anul acesta activează la nivel european. O echipă cu experiență pe mai multe planuri, dar jucăm acasă și putem încerca o surpriză. Pentru a face o surpriză avem nevoie de un meci perfect, iar acest lucru înseamnă în primul rând cât mai puține mingi pierdute. Nu există meci fără niciun turnover, dar trebuie să reducem cât mai mult aceste greșeli neforțate, și în speciale acele mingi pierdute care se transformă imediat în puncte ușoare pentru adversar”. 

Venit de scurt timp la echipă, Kresemir Basic încearcă să le imprime baschetbaliștilor de la Târgu Jiu din filosofia sa de joc. Cere însă timp pentru a pune lucrurile în ordine.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Antrenament de antrenament încerc să fac acest lucru, să le imprim din filosofia mea de joc. Nu este ușor. Nu putem să ne așteptăm la miracole într-un timp atât de scurt, dara dacă vom continua să muncim așa cum o facem în acest moment, eu cred că vom fi competitivi și la final vom reuși să rămânem în prima ligă ”

Camil Berculescu este incert pentru partida de sâmbătă. La meciul cu Craiova este așteptat și debutul lui Anthony Durham. Antrenorul croat are aşteptări mari de la Durham şi vrea ca el să debuteze cât mai repede. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Sperăm ca actele lui să fie gata până la ora meciului de sâmbătă. Vom vedea la acest meci și apoi la cel de la Sibiu care sunt punctele lui tari, dar și cele slabe. Sper să se integreze cât mai rapid și să ne aducă în primul rând energien pe teren și să fie un lider în echipă, pentru că acestea sunt lucrurile care ne lipsesc cel mai mult, energia pozitivă și un leader ship în teren. Sperăm ca Anthony să acopere aceste aspecte”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 17
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
Târgu Jiu, Sala Sporturilor

Ora 18.00
Live pe FRBTV
CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova

Comment here