Baschet

LNBM, Etapa 16 / Duminică, 20 februarie, ora 19.00 -meci restanţă / SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu / Adrian Roşu:”Va fi un meci foarte greu pentru noi, dar vreau să văd determinare la cei care intră în teren”

Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu vor disputa duminică, 20 februarie, restanţa din etapa 16-a din Liga Naţională cu SCM U Craiova. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu nu se va putea baza la acest meci pe Ken Darrius Hamilton. Americanul nu era legitimat la data la care trebuia să se dispute partida. Derby-ul Olteniei la baschet se va disputa în Polivalenta din Bănie cu începere de la ora 19.00. 

Partida dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu, care trebuia să se joace pe 19 ianuarie, a fost reprogramată pentru 20 februarie. Întâlnirea nu s-a mai disputat la data respectivă, la solicitarea gazdelor, din cauza cazurilor de covid din tabăra echipei din Craiova. Conducerea clubului din Bănie a notificat Federația Română de Baschet, iar confruntarea a fost amânată conform deciziei Consiliului Director din cadrul FRB. 

Gorjeni se aşteaptă la un meci dificil, mai ales în condiţiile în care nu-l pot folosi pe Ken Darrius Hamilton, iar Kevin Allen a plecat de la gruparea gorjeană. KenDarrius nu era legitimat la formaţia din Târgu Jiu la data la care ar fi trebuit să se dispute partida. Soluţiile gorjenilor, în această situaţie, sub panoul advers sunt Titus Nicoară şi Andrei Gheorghe. Adrian Roşu, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu îşi doreşte, ca în ciuda acestei probleme de efectiv, echipa să practice un baschet de calitate. 

Adrian Roşu, expert sportiv, coordonator secţia de baschet a CSM Târgu Jiu: „Va fi un meci foarte greu pentru noi, având în vedere că nu putem beneficia de aportul lui Hamilton. Cum meciul a fost amânat şi acesta nu era legitimat încă la CSM Târgu Jiu, nu-l vom putea folosi în această confruntare. Aşadar, vom juca pe poziţii mari doar cu Titus Nicoară şi cu Andrei Gheorghe, oameni de poziţia 4, deci clar vom avea un dezavantaj sub panou, având în vedere că echipa din Craiova dispune de jucători foarte atletici. Pentru mine este important ca jucătorii echipei noastre să facă un meci bun, îmi doresc o bună circulaţie a mingii şi vreau să văd determinare la cei care intră în teren”.

Gazdele de duminică, SCM U Craiova, sunt pe locul 8 în campionat, cu 26 de puncte. Echipa din Bănie a strâns 11 victorii şi are 4 eşecuri. 

Comment here