Baschet

LNBM, Etapa 16-Meci restanţă / CSM Târgu Jiu, pierde meciul restanţă din Bănie / SCMU Craiova – CSM Târgu Jiu 86-67

CSM Târgu Jiu a disputat duminică, 20 februarie, meciul restanţă cu SCM U Craiova, un meci din etapa 16-a din LNBM. SCM U Craiova, finalista Cupei României, s-a impus cu scorul de 86-67, pe sferturi 18-13, 33-15, 16-18, 19-21. Ahmed Bashir a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 21 de puncte marcate. 

Fără a-l putea folosi la acest meci pe KenDarrius Hamilton, fără drept de joc, situație datorată faptului că jucătorul american nu facea parte din lotul CSM Târgu Jiu la data la care trebuia să se dispute meciul și conform regulamentelor FRB acesta nu putea fi folosit în meciul restanță, dar şi fără Malik Morgan, care din motive medicale nu a putut juca în acest meci, Claudiu Alionescu a început partida din Polivalenta din Bănie cu următorul „5”: Porter Troupe, Bashir Ahmed, Brandon Sly, Titus Nicoară şi Octavian Ilie. 

Craiova a început mai bine meciul şi a dezgheţat prima tabela, scor 2-0. Gazdele au făcut 4-0. Prima replică a gorjenilor a venit de la Ahmed Bashir, pentru 4-2. Craiova se duce la 7-2, dar Porter Troupe reduce din diferenţă. Trimis la linia de libere, căpitanul CSM transformă ambele aruncări pentru 7-4. Şi, din nou, Porter Troupe, pe final de atac, transformă de 2 puncte, scor 9-6 pentru gazde, în timp ce Ahmed Bashir, pătrunde senzaţional şi înscrie, iar gorjenii se apropie la doar o posesie, scor 11-8. Atac prelungit al echipei gorjene încheiat cu o triplă marca Porte Troupe, scor 14-11 pentru gazde. CSM se apără bine şi recuperează o minge, iar Bashir ajunge la linia de libere după ce este faultat. Transformă ambele libere pentru 16-13. Craiova înscrie din nou şi stabileşte scorul primului act, 18-13.

Craiova începe cu coş actul doi şi ajunge la 20-13, dar vine şi replica echipei gorjene prin Brandon Sly, coş cu fault şi scorul devine 20-16. CSM se apără bine şi după o recuperare, Sly înscrie de 3p, dar obţine şi o aruncare suplimentară, fiind faultat, iar CSM Târgu Jiu egalează situaţia, scor 20-20. Craiova face 22-20, dar Porter Troupe aduce din nou egalitatea în Polivalenta din Craiova, scor 22-22. Time-out Craiova, care face 24-22 la reluare, dar Octavian Ilie restabileşte egalitatea, 24-24. Urmează câteva minute de cădere pentru gruparea gorjeană şi Craiova ajunge la peste 20 de puncte avans, 49-28. Un fault antisportiv pe atacul gorjenilor cu câteva secunde înainte de finalul sferului doi, dar CSM nu profită de avantajul oferit. O face tot Craiova, care punctează în ultima secundă a sfertului doi, unul de coşmar pentru formaţia gorjeană, adjudecat de gruparea din Bănie cu 33-15. La pauza mare, finalista din Cupa României, SCMU Craiova, conducea cu 51-28.

Craiova începe cu coş şi sfertul trei, 52-28. Vine şi prima reuşită a gorjenilor din sfertul trei. Brandon Sly înscrie pe pătrundere pentru 53-30, iar Ahmed cu un dunq, servit de Porter Troupe, înscrie şi scorul devine 53-32. Ahmed îşi mai îmbunătăţeşte puţin procentajul de la linia de libere pentru 57-34. Ahmed mai scoate o liberă, recuperează pe apărare şi CSM Târgu Jiu punctează prin Titus Nicoară, pentru 59-37. Tot Nicoară scutură plasa de la distanţă pentru 61-40, dar gazdele atacă şi ajung la 63-40. Intră Alexandru Berca şi imediat îşi face simţită prezenţa sub panoul advers, la fel face şi Camil Berculescu, iar scorul devine 63-44, în timp ce Ahmed înscrie pentru 67-46. Un sfert trei mult mai bun făcut de echipa gorjeană, care se impune în acest al treilea act cu 18-16, dar, din păcate, diferenţa din actul doi atârnă destul de greu pe tabelă.

Porter Troupe deschide ultimul act cu două libere transformate pentru 67-48. La atacul următor, tot Porter Troupe ajunge la linia de libere şi transformă cele două libere, scor 69-50. Craiova face 72-50, dar imediat vine şi coşul lui Ahmed Bashir, cel mai bun om al gorjenilor, care înscrie pentru 72-52. Gazdele stau bine la aruncările de afară şi ajung la 75-52. Şi gorjenii punctează de la distanţă şi cine putea să înscrie, nimeni altul decât Porter Troupe, scor 75-55. Vin alte două reuşite pentru CSM Târgu Jiu de la Brandon Sly şi Ahmed Bashir, iar tabela indica 75-59. Seria punctelor pentru CSM continuă cu reuşitele lui Andrei Gheorghe, scor 75-61 şi Titus Nicoară pentru 75-63. Claudiu Alionescu îl trimite în teren şi pe Răzvan George Pavel care îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor şi CSM Târgu Jiu reduce susbstanţial din diferenţă, scor 75-65 pentru gazde, care solicită time-out. La reluare gazdele înscriu şi ajung la 80-75. Titus Nicoară mai pune două puncte în contul lui pentru 80-67. CSM Târgu Jiu se impune şi în sfertul patru cu 21-19, dar la general plăteşte tributul evoluţiei din sfertul doi. Craiova se impune în final cu 86-67. 

Ahmed Bashir a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Americanul a strâns 21 puncte, 8 recuperări, 2 intercepții şi 2 capace, în timp ce căpitanul Porter Troupe, cu o evoluţie solidă, a adăugat 16 puncte şi 4 pase decisive, iar Brandon Sly a terminat cu 11 puncte şi 4 intercepții.

Claudiu Alionescu ne-a explicat la finalul meciului care au fost circumstanţele care au dus la diferenţa de pe tabelă. Faptul că nu l-a putut folosi pe Hamilton, dar şi indisponibilittaea de ultimă oră a lui Malik Morgan a făcut ca balanţa să încline în favorea echipei din Craiova. Poate, cu cei doi în teren, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. În aceste condiţii, Claudiu Alionescu a ţinut să îşi felicite jucătorii pe efortul depus în acest meci şi pentru faptul că nu au renunţat şi au încercat să revină în partea a doua  a meciului.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Aşa cum ne aşteptam a fost un meci foarte fizic. Din păcate, pe lângă Hamilton, astăzi l-am pierdut şi pe Malik Morgan, care nu a putut evolua din motive medicale. Ne-am pierdut concentarea în sfertul 2 pentru câteva momente, unde am cazut şi fizic şi acolo cred eu că s-a făcut diferanţa. Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus astăzi, aşa cum spuneam foarte greu şi în condiţii normale, dar mai ales acum. De asemena, vreau să-i felicit pentru că nu au căzut şi au încercat să revină şi au luptat până la final. Ca şi minus, încă suferim la procentajele la aruncările de afară şi asta este puțin îngrijorător”.

SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 86-67 (18-13, 33-15, 16-18, 19-21)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 16p, Brandon Sly 11p, Ahmed Bashir 21p, Titus Nicoară 9p, Octavian Ilie 2p, Andrei Gheorghe 2p, Alexandru Berca 2p, Răzvan Pavel 2p, Camil Berculescu 2p, Mihai Bădiţă. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Vă reamintim că partida dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu, care trebuia să se joace pe 19 ianuarie, a fost reprogramată pentru 20 februarie. Întâlnirea nu s-a mai disputat la data respectivă, la solicitarea gazdelor, din cauza cazurilor de covid din tabăra echipei din Craiova. Conducerea clubului din Bănie a notificat Federația Română de Baschet, iar confruntarea a fost amânată conform deciziei Consiliului Director din cadrul FRB. 

Echipa pregătită de Claudiu Alionescu va evolua după acest meci restanță de la Craiova, peste o săptămână, într-o etapă în devans, pe 28 februarie, pe terenul echipei campioane, U BT Cluj Napoca. 

Comment here