Baschet

LNBM, Etapa 16 / Duminică, 20 februarie, ora 19.00 -meci restanţă / SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu / Claudiu Alionescu:”Ne așteaptă un meci foarte greu, dar vom încerca să găsim soluții să contracarăm jocul Craiovei”

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu se vor deplasa la finalul acestei săptămâni la Craiova, pentru un meci restanță din Liga Națională, cu SCM U Craiova. Derby-ul Olteniei la baschet masculin este programat pentru duminică, 20 februarie, de la ora 19.00. Partida dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu, care trebuia să se joace pe 19 ianuarie, și care contează pentru etapa 16-a a fost reprogramată pentru 20 februarie. 

Chiar dacă ar fi trebuit să fie pauză comptetițională în Liga Națională până la începutul lunii martie, pentru a face loc Final 4-ului din Cupa României și pentru acțiunile echipelor naționale, CSM Târgu Jiu nu are parte de pauză în această perioadă. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu va evolua într-un meci restanță, pe 20 februarie, la Craiova, pe terenul finalistei Cupei României la baschet masculin, SCMU Craiova, și apoi, o săptămână mai târziu, o etapă în devans, pe 28 februarie, pe terenul echipei campioane, U BT Cluj Napoca. 

Antrenorul Claudiu Alionescu a prefațat confruntarea din Bănie, cu finalista Cupei României. Antrenorul gorjean a pregătit în această săptămână duelul cu Craiova încercând să remedieze câteva aspecte din jocul echipei sesizate după meciul de la Timișoara, dar și în contextul în care nu-l poate folosi pe Ken Darrius Hamilton. Vă reamintim că jucătorul american nu facea parte din lotul CSM Târgu Jiu la data la care trebuia să se dispute meciul și conform regulamentelor FRB, acesta nu poate fi folosit în meciul restanță. De partea cealaltă, Craiova vine după două meciuri disputate în această săptămână, ambele in Final 4-ul Cupei României, disputat chiar în Bănie. Craiova s-a impus în primul meci, pe 15 februarie, în fața CSM Galați, scor 104-94. Două zile mai târziu, pe 17 februarie, Craiova a pierdut meciul din finala Cupei României, cu CSO Voluntari, scor 75-89. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „Primul meci este cel cu Craiova, o echipă extrem de atletică, o echipă care a jucat în finala Cupei României. Craiova reprezintă una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon, o echipă ce pune foarte mare accent pe partea fizică, în ambele părți ale terenului. În ceea ce ne privește pe noi, venim după o prestație nu tocmai reușită la Timișoara, iar în această săptămână am încercat să remediem unele aspecte. Din păcate, regulametul spune că restanțele se vor disputa cu loturile existente la momentul programării jocului, iar în acest caz noi nu-l putem folosi pe Hamilton. Deci vom juca fără niciun jucător clasic de interior. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar vom încerca să găsim soluții să contracarăm jocul Craiovei. Putem face acest lucru prin disciplină tactică, o apărare cât mai exactă și un număr cât mai mic de mingi pierdute ușor”.

Vă reamintim că partida dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu, care trebuia să se joace pe 19 ianuarie, a fost reprogramată pentru 20 februarie. Întâlnirea nu s-a mai disputat la data respectivă, la solicitarea gazdelor, din cauza cazurilor de covid din tabăra echipei din Craiova. Conducerea clubului din Bănie a notificat Federația Română de Baschet, iar confruntarea a fost amânată conform deciziei Consiliului Director din cadrul FRB.

Comment here