Baschet

LNBM, Etapa 15 / Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 20.30 / Baschetbaliştii gorjeni înfruntă campioana României / CSM Târgu Jiu vs. U BT Cluj Napoca

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu primesc în acest weekend vizita echipei campioane a României, U BT Cluj Napoca. Partida se va juca sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 20.30. Meciul contează pentru etapa a-15-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin. ”Vom intra pe parchet pregătiţi, cu gândul de a ne pune în valoare atuurile noastre şi vom vedea, la final, cât de mult vom putea concura împotriva unei echipe cum este cea a Clujului”, a declarat la conferinţa de presă premergătoarei acestei partide, Kresimir Basic, antrenorul croat al grupării gorjene.

Iubitorii de baschet din Târgu Jiu au prilejul la finalul acestei săptămâni să-i vadă din nou la lucru pe baschetbaliştii gorjeni, într-o confruntare extrem de dificilă. În weekend vine la Târgu Jiu echipa campioană a României, U BT Cluj Napoca. Antrenorul Kresmir Basic este conștient de forţa adversarului, dar spune că jucătorii săi vor intra pe teren să lupte şi să pună reale probleme ardelenilor. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim o echipă care ne reprezintă cu brio în cupele europene, o echipă internaţională cu un roster foarte bun, format atât din jucători străini, cât şi din internaţionali români. Cu sigurantă este o echipă care trebuie admirată şi respectată, însă, în acelaşi timp, noi nu vom intra pe teren cu gândul de a bifa încă un meci. Vom intra pe parchet pregătiţi, cu gândul de a ne pune în valoare atuurile noastre şi vom vedea, la final, cât de mult vom putea concura împotriva unei echipe cum este cea a Clujului. Vrem să jucăm un baschet mult mai rapid şi mult mai dinamic. Credem că am reuşit, în unele momente, acest lucru în ultimele două jocuri, am îmbunătăţit unele aspecte, dar, în acelaşi timp, mai sunt lucruri de pus la punct pentru filosofia mea şi pentru modul cum vreau să se exprime echipa pe teren. Jucătorii trebuie să-şi asume acum un alt rol, trebuie să se sacrifice pentru bunul mers al echipei. Pentru asta trebuie să muncim zi de zi”.

Kresimir Basic a vorbit la conferinţa de presă şi despre recentul transfer al grupării gorjene, israelianul Noam Weinberg. Antrenorul croat a spus şi ce îşi doreşte de la noul jucător al formaţiei noastre, care este posibil să îşi facă debutul pentru CSM Târgu Jiu în partida de sâmbătă cu U BT Cluj Napoca.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Va trebui să schimbăm un pic vibe-ul, energia pe care trebuie să o avem pe teren şi cred că Noam va face foarte bine acest lucru. Este un jucător cu paşaport românesc şi ne va ajuta să avem un roster mai bun. Ne-a lipsit acest lucru, comparativ cu alte echipe. Este încă o adiţie la antrenamente, pentru a avea o rotaţie mai lungă şi o intensitate mai mare. Ne dorim să se adapteze rapid şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 15
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Ora 20.30
Live pe FRBTV
CSM Târgu Jiu – U BT Cluj Napoca

 

Comment here