Baschet

LNBM, Etapa 14 / Duminică, 8 ianuarie 2023, ora 17.00 / CSM Târgu Mures – CSM Târgu Jiu / Kresimir Basic: ”Mergem la Târgu Mureș cu gândul de a câștiga meciul”

Baschetbaliştii grupării gorjene nu au prea mult timp la dispoziţie să se bucure de prima victorie a sezonului. CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, duminică, 8 ianuarie, în deplasare, la CSM Târgu Mureş. Partida, care contează pentru etapa a-14-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin, este televizată de DigiSport 3 şi va începe la ora 17.00. ”Mergem la Târgu Mureș cu gândul de a câștiga. Mureșul este o echipă care trebuie respectată. O vom analiza în această perioadă rămasă până la meci și vom încerca să o studiem cât mai bine. Vom merge acolo încercând să câștigăm meciul”, a declarat Kresimir Basic la conferința de presă premergătoare partidei de la Târgu Mureș.

Meci dificil pentru gruparea gorjeană la prima deplasare din 2023. Elevii lui Kresimir Basic, locul 9 în clasament, se vor confrunta cu CSM Târgu Mureș, locul 7 în Conferința A, una dintre contracandidatele la retrogradare. Mureșenii au 4 victorii la activ, în timp ce gorjenii au înregistrat un singur succes până în acest moment. Cu un moral bun după victoria cu Miercurea Ciuc, echipa pregătită acum de croatul Kresimir Basic țintește prima victorie în deplasare. Antrenorul venit la finalul anului trecut pe banca echipei gorjene încearcă să se adapteze cât mai rapid la regulile din Liga Națională. Este ajutat de oamenii din staff-ul său, Claudiu Alionescu și Alex Gliga. Croatul a vorbit despre problemele pe care le-a sesizat în jocul echipei din Târgu Jiu la meciul cu Miercurea Ciuc și pe care le-ar vrea rezolvate cât mai rapid. Chiar dacă are puțin timp la dispoziție pentru a pregăti duelul cu CSM Târgu Mureș, Basic vrea victoria în Ardeal.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu:”Cu siguranță este un plus de încredere pentru noi după victoria cu Miercurea Ciuc. Sunt genul de antrenor care îmi doresc să câștig fiecare meci, indiferent de adversar. Acum trebuie să mă obișnuiesc cu liga din România, cu rigorile din această ligă, în special cu regula celor doi români pe teren, dar am ajutorul staff-ului, pentru că altfel mi-ar fi foarte greu să înțeleg cum trebuie făcute schimbările. Practic, este un extra tactic pe care trebuie să-l avem tot timpul în atenție, cu cine stă în teren, cum stă, ce fel de schimbări trebuie să facem. Mergem la Târgu Mureș cu gândul de a câștiga, dar pentru asta trebuie să eliminăm multe dintre aspectele negative din jocul nostru, pe care le-am avut și în meciul cu Miercurea Ciuc. Unul dintre aceste aspecte se referă la recuperări. În meciul cu Ciuc am avut mari probleme la capitolul recuperări, motiv pentru care am câștigat la doar patru puncte diferență meciul cu Ciuc. Nu jucăm deocamdată ca o echipă. Am stat rău și la capitolul asisturi și trebuie să îmbunătățim și acest aspect. Am vorbit cu jucătorii la ședințele de pregătire și le-am spus că trebuie să fim cu toții o echipă. Mureșul este o echipă care trebuie respectată. O vom analiza în această perioadă rămasă până la meci și vom încerca să o studiem cât mai bine. Vom merge acolo încercând să câștigăm meciul”.

La doar trei zile distanță de meciul cu Miercurea Ciuc, baschetbaliștii grupării gorjene au parte de o deplasare lungă, la Târgu Mureș, pe terenul unei echipe unde se câștigă destul de greu. Kresimir Basic a fost însă tranșant în ceea ce privește oboseala, micile accidentări sau ritmul jocurilor din Liga Națională. Croatul a avut un mesaj clar pentru jucătorii săi.  

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu:”Sunt două situații, ori venim și ne antrenăm o oră pe zi și sperăm ca Dumnezeu să ne ajute să câștigăm meciul, ori se adaptează pe filozofia mea, una cu o agresivitate excesivă, atât în apărare, cât și pe atac, cu un joc colectiv care să pregătească echipa pentru play-out. O a treia variantă nu există. Nu putem face acest lucru decât împreună, pentru a ieși din această situație, iar jucătorii trebuie să înțeleagă acest lucru”.

După multă vreme, baschetbaliștii grupării gorjene sunt din nou televizați. Partida de duminică, de la Târgu Mureș, se vede în direct pe Digisport 3, dar și pe canalul de YouTube FRB TV.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 14
Duminică, 8 Ianuarie 2023
Ora 17.00
Live pe DIGISPORT3
Live pe FRBTV
CSM Târgu Mureş – CSM Târgu Jiu 

Comment here