Baschet

LNBM, Etapa 14 / Baschetbaliştii gorjeni pierd în prima deplasare a anului / CSM Târgu Mureş – CSM Târgu Jiu 77-66

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat duminică, 8 ianuarie, pe terenul echipei CSM Târgu Mureş. Echipa gazdă s-a impus cu 77-66. Meciul a contat pentru etapa a-14-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. ”Meciul a fost unul intens de ambele părți. Am început ultimul sfert cu 3 puncte avans, dar din păcate câteva greşeli neforțate au schimbat soarta meciului, iar lipsa concentrării pe final de meci a decis câștigătoarea”, a declarat la finalul meciului antrenorul croat, Kresimir Basic. 

A fost prima deplasare din 2023 a echipei pregătită de Kresimir Basic. A fost un meci cu multe răsturnări de situaţie, în mare parte echilibrat. Un meci în care CSM Târgu Jiu a avut o evoluţie solidă timp de 3 sferturi, şi în care baschetbaliştii grupării gorjene au reuşit să intre în avantaj în actul decisiv. Ultimul sfert a aparţinut însă în totalitate gazdelor, care au reuşit să câştige partida.

Kresimir Basic a început partida de la Târgu Mureş cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Andriy Agafonov şi Octavian Ilie. Gazdele au început tare meciul şi au pus rapid 5 puncte pe tabelă. Prima reuşită a gorjenilor a venit de la Camil Berculescu, scor 5-2. Mureşenii au făcut 9-2 şi Kresimir Basci a cerut primul time-out al meciului. La reluare, gorjenii au răspuns bine prin Andriy Agafonov, coş de sub panou, urmat de Shamiel Stevenson, cu o pătrundere în forţă, şi mai apoi cu primul coş de 3p al gorjenilor venit pe aruncarea lui Octavian Ilie şi tabela indica 12-9. A fost rândul gazdelor să ceară time-out. Mureşenii au revenit pe parchet şi au dus scorul la 17-9. Gorjenii au avut câteva minute bune de joc. Agafonov, dublat de Shamiel Stevenson, au reuşit să răstoarne scorul pe tabelă, 18-17 pentru gorjeni. Gazdele au întors şi ele rezultatul, pe o aruncare de 3p, cu doar 3 secunde înainte de finalul primul act, care s-a terminat 20-18 pentru mureşeni. 

În debutul actului secund, echipa din Mureş s-a desprins la 23-18, dar Xavier Cannefax, trimis de Basic pe parchet în debutul actului secund, a reuşit un coş de 3p şi CSM Târgu Jiu era la doar o posesie distanţă de gazde, scor 23-21. Mai mult, baschetbaliştii gorjeni au reuşit să revină în avantaj după o altă aruncare de 3p, venită de la Dylan Frye, scor 24-23 pentru CSM Târgu Jiu. Un sfert secund cu numeroase răsturnări pe tabelă. Gazdele au condus cu 27-26 şi 29-28, dar de fiecare dată Xavier Cannefax a reuşit să readucă echipa din Târgu Jiu în avantaj. La jumătatea sfertului doi, Camil Berculescu, pe pătrundere a egalat situaţia pe tabelă, scor 32-32, în timp ce Andrei Gheorghe, cu un coş de la semidistanţă a readus avantajul pentru gruparea gorjeană, scor 37-38. Final de sfert doi parcă tras la indigo. Mureşenii au reuşit o triplă, la fel ca în finalul primului act. Sfertul doi s-a încheiat la egalitate, 20-20, mureşenii reuşind să intre la cabine cu o posesie avans, scor 40-38. 

Sfertul trei a început cu coşul lui Dylan Frye, care a egalat situaţia pe tabelă, scor 40-40. Gazdele au făcut 45-40, dar Porter Troupe a redus uşor din diferenţă, iar Camil Berculescu şi Andriy Agafonov au reuşit să răstoarne din nou tabelă. CSM Târgu Jiu era la conducere, scor 50-47. Mureşenii au egalat la 50, dar Dylan Frye a venit cu nou reuşită de 3p, pentru 53-50 în favoarea gorjenilor. Octavian Ilie a punctat de la interior şi CSM Târgu Jiu câştiga sfertul trei cu 17-12, iar la general, trupa din Târgu Jiu întra în decisiv la +3 pe tabelă, scor 55-52. 

În debutul ultimului act, mureşenii au revenit la conducere, scor 59-55, iar Kresimir Basic a cerut repede time-out. La reluare, Stevenson a răspuns bine şi CSM Târgu Jiu se apropia la o posesie de gazde, scor 59-57. Gazdele au pus stăpânire pe joc şi s-au desprins la 66-57. Shamiel Stevenson a readus sperenaţele în tabăra gorjeană. Mai întâi a inventat o aruncare de 3p, apoi a luat o acţiune pe cont propriu şi tabela indica 66-62 pentru gazde. Dylan Frye punctează şi el pentru 69-64. Mureşenii ss-au desprins însă decisiv la 75-64. Dylan Frye a mai pus două puncte în dreptul său pentru 75-66. Mureşenii au încheiat meciul cu două libere. Actul decisiv le-a revenit în totalitate gazdelor, scor 25-11, iar la general 77-66 pentru gruparea mureşeană. 

Din nou, cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, cu 16 puncte marcate, 10 recuperări şi două pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 12p, 5 recuperări şi 3 pase decisive. Xavier Cannefax a totalizat 11p, 2 rec şi o pasă decisivă. Andriy Agafonov a terminat meciul cu 10p, 7 recuperări şi 4 pase decisive. Camil Berculescu a avut o evoluţie solidă în acest meci, gorjeanul terminând partida cu 8p şi o pasă decisivă. Octavian Ilie a terminat meciul cu 5p, o recuperare şi o pasă decisivă. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Porter Troupe, cu 2p, şi Andrei Gheorghe, tot 2p.

Kresimir Basic, antrenorul croat al CSM Târgu Jiu, a explicat la finalul meciului că unele greşeli neforţate şi lipsa concentrării pe final de meci au dus la eşecul de la Târgu Mureş. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Meciul a fost unul intens de ambele părți. Am ]nceput ultimul sfert cu 3 puncte avans, dar din păcate, câteva greşeli neforțate au schimbat soarta meciului, iar lipsa concentrării pe final de meci a decis câștigătoarea. Este păcat că după 3 sferturi solide am intrat aşa în sfertul 4, iar rezultatul este acesta. De asemena, cu 20 de mingi pierdute este foarte greu sa câștigi un aşa meci. Felicitări echipei din Târgu Mureș, iar în ceea ce ne privește vrem să continuăm să luptăm, pentru că astăzi chiar am luptat. Vom continua să muncim şi să ne îmbunătățim jocul”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Bogdan Penciu, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andriy Agafonov, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Flavius Toropu, Octavian Ilie. Antrenor: Kresimir Basic.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 14
Duminică, 8 Ianuarie 2023
Ora 17.00
Live pe DIGISPORT3
Live pe FRBTV
CSM Târgu Mureş – CSM Târgu Jiu 77-66(20-18, 20-20, 12-17, 25-11)

Etapa viitoare, pe 14 ianuarie, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu, împotriva echipei campioane, U BT Cluj Napoca.

Comment here