Baschet

LNBM, Etapa 13 / Joi, 5 ianuarie 2023, ora 18.00: CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc. Kresimir Basic: ”Jucătorii trebuie să intre pe teren motivați și să dea tot ce au mai bun în acest moment, pentru că jucăm acasă”

CSM Târgu Jiu se pregătește intens pentru prima confruntare a anului 2023, sub comanda noului antrenor Kresimir Basic. Baschetbaliștii grupării gorjene speră să înceapă anul cu o victorie. Croatul va debuta pe banca tehnică a CSM Târgu Jiu în partida de joi, 5 ianuarie, de la ora 18.00, contra formației din Miercurea Ciuc, într-un meci care contează pentru etapa a-13-a din Conferința A din Liga Națională. ”Nu am emoții la debutul meu. Mult mai important este ca jucătorii să intre pe teren motivați și să dea tot ce au mai bun în acest moment, pentru că jucăm acasă”, a prefațat Kresimir Basic duelul cu Miercurea Ciuc, prima sa partidă ca principal al grupării gorjene.

Antrenorul croat și-a făcut deja o viziune asupra lotului și spune că este mulțumit de modul în care baschetbaliștii grupării gorjene au reacționat la antrenamentele premergătoare partidei cu Miercurea Ciuc. Basic speră ca noii săi elevi să răspundă și în meci la fel ca la ședințele de pregătire și să trateze partida cu încredere și cu optimism. Antrenorul croat spune că nu are emoții la debutul său pe banca echipei CSM Târgu Jiu și le cere jucătorilor săi determinare și concentrare maximă la acest joc. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Au fost câteva antrenamente cu echipa și o viziune mai bună asupra lotului, nu doar după meciul pe care l-am văzut live la București, cu Rapid. Sunt mulțumit și optimist în același timp, pentru că au fost niște antrenamente intense în care băieții au răspuns foarte bine la ceea ce le-am cerut. Am încercat să ne focusăm și pe anumite detalii pe care vrem să le schimbăm în perioada următoare. Urmează pentru noi o partidă cu echipa din Ciuc, pe care trebuie să o tratăm cu optimism, pentru că nu este ușor să revii de la 0/10. Este important pentru noi acest meci din punct de vedere al încrederii în forțele noastre pentru viitor. Poate sunt un pic obosiți jucători, dar asta este viața de sportiv. Nu este o scuză oboseala sau micile accidentări, trebuie să intre pe teren să dea tot ce au mai bun în acest moment, pentru că jucăm acasă. Asta trebuie să fie atitudinea și energia pe care trebuie să o avem la acest meci. Ei trebuie să răspundă cerințelor, iar faptul că sunt obosiți nu trebuie să fie o scuză. Nu am emoții. Sunt peste 20 de ani de experiență în spate, chiar dacă este prima situație în care preiau o echipă la mijlocul sezonului care se bate la evitarea retrogradării. De obicei eram la echipe care aveau obiective mai înalte, cum ar fi câștigarea campionatului. Nu am emoții, sunt curios să vâd cum vor răspunde jucătorii la noile cerințe. Să vedem ce avem de adaptat, de îmbunătățit, de schimbat. Jucătorii trebuie să intre motivați și să dea ce au mai bun în acest moment”.

Staff-ul tehnic al grupării gorjene și-a făcut binele temele pentru partida de joi. Basic și oamenii din staff au studiat în detaliu echipa din Ciuc. Antrenorul croat este realist și spune că șansele sunt egale în acest meci, dar vrea ca echipa sa să fie cea care dictează ritmul partidei.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”În situația noastră de acum, cu 0/10, și chiar dacă jucăm acasă nu am putea să spunem că este o favorită certă. Realist putem spune că șansele sunt 50-50%. Am văzut două meciuri pe video și alte materiale pe care Alex Gliga le-a pregătit pentru vizionare și pot spune despre Ciuc că este o echipă organizată, care se bazează pe experiența unor jucători străini, în special pe cei din spațiul ex-iugoslav, doi sârbi și un croat. Sunt sigur că vor veni la Târgu Jiu destul de pregătiți. Nu vrem să ne ajustăm la jocul lor. Noi vrem să impunem ritmul jocului, să ridicăm nivelul și să-i facem să intre în jocul nostru. Noi vom fi mulțumiți dacă vedem că mentalitatea noastră în joc se schimbă”.

Kresimir Basic a vorbit în cadrul conferinței de presă și despre eventualitatea unor schimbări la nivelul lotului. Basic spune că momentan nu se pune problema, dar nu exclude posibilitatea unor mișcării în cadrul lotului în viitorul apropiat în funcție de modul în care jucătorii răspund cerințelor sale, atât în meciuri, cât și la antrenamente, dar și in funcție de îndeplinirea obiectivului clubului.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Vom vedea cum echipa răspunde, vom lua meci cu meci, antrenament cu antrenament, apoi ne așezăm la masă și vom vedea care sunt soluțiile pentru rezultatul final, pentru îndeplinirea obiectivului clubului”.

Noul antrenor al grupării gorjene a vorbit și despre regula jucătorului român. Antrenorul croat ne-a spus pe cine avantajează, în opinia sa, această regulă din competiția internă. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Încercăm să ne adaptăm la regulile care sunt impuse. În ceea ce privește această regulă, este un pic cu două tăișuri, în care regula le permite jucătorilor români să petreacă multe minute pe teren și astă este un lucru bun, pentru că jucătorii români ar trebui să joace mult, însă în același timp oferă un avantaj echipelor cu bugete mari, pentru că pot atrage ușor cei mai buni jucători români și de aici pot pleca cu un avantaj. Eu cred că banii ar trebui investiți în infrastructura echipelor de tineret, iar când vom avea echipe de U16, U18, U20 de calitate, atunci cu siguranță și jucătorii români vor fi la nivelul la care se vor putea duela de la egal la egal cu jucătorii străini, fără a avea nevoie de vreo regulă”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 13
Joi, 5 Ianuarie 2023
Ora 18.00
Live pe FRBTV
CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc

 

Comment here