Baschet

LNBM, Etapa 12 / Sâmbătă, 18 decembrie, ora 18.30 / CSM Târgu Jiu – CSM Focșani 73-78

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 18 decembrie, confruntarea din etapa a-12-a cu CSM Focşani, scor 73-78. Pentru echipa pregătită de Jordanco Davitkov a fost ultima reprezentaţie din acest an, pe teren propriu. Kevin Allen a fost cel mai bun jucător al CSM Târgu Jiu. Pivotul american a înscris  23 de puncte.

Jordanco Davitkov a început partida cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Ahmed Bashir şi Mihai Bădiţa. Debutul de meci le-a aparţinut oaspeţilor care au pus pe tabelă primele puncte ale partidei. Replica echipei gorjene a venit repede cu două coşuri marcate de Kevin Allen şi CSM Târgu Jiu părea că e decisă să pornească tare într-o partidă pe care nu concepea să o piardă. Oaspeţii au început însă din startul meciului să încurce socotelile gorjenilor. CSM Focşani punctează de la distanţă şi se desprinde la 9-4 şi 13-8, iar Davitkov cere timp de odihnă. La reluare, focşănenii îşi menţin avantajul de 5 puncte, scor 15-10 şi 17-12. Pe final de prim sfert, Brandon Sly este cel care menţine echipa gorjeană la doar o posesie distanţă de CSM Focşani. Vizitatorii se impun în primul act cu 20-17.

CSM Târgu Jiu începe bine sfertul doi cu Brandon Sly şi o reuşită de 3 puncte care aduce egalarea pe tabela de marcaj, scor 20-20, în timp ce Kevin Allen o aduce în avantaj pe CSM Târgu Jiu, scor 22-20. Focşani are însă o serie bună şi scorul devine favorabil oaspeţilor, 28-22. Prima parte a sfertului doi este dominată de Focşani care se desprinde la 10 puncte, scor 34-24. Elevii lui Davitkov îşi revin pe final de sfert doi şi punctează prin Kevin Allen, Malik Morgan şi Titus Nicoară. CSM Târgu Jiu reduce diferenţa la doar 3 puncte, scor 31-34. Focşani câştigă şi sfertul doi cu 16-14 şi intră la pauza mare cu un avans de 5 puncte, scor 36-31.

CSM Târgu Jiu revine de la vestiare ceva mai incisivă şi domină sfertul trei. Gruparea gorjeană punctează prin Allen, Brandon Sly şi Porter Troupe. Căpitanul gorjenilor dă semnalul revenirii şi CSM Târgu Jiu se apropie la doar un punct pe tabelă, atunci când tabela arata 47-46 pentru CSM Focşani. Brandon Sly prinde o aruncare de 3 puncte şi CSM Târgu Jiu trece în avantaj, scor 51-49. Oaspeţii pun şi ei 3 puncte în dreptul lor, dar Porter Troupe, în aplauzele spectatorilor prezenţi în sală, scutură plasa de la mare distanţă şi CSM Târgu Jiu încheie un sfert bun, pe care îl câştigă cu 23-16 şi intră în actul decisiv în avantaj, la scorul de 54-52.

Sfertul patru începe cu ambele echipe trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj, scor 56-52 pentru Târgu Jiu, dar şi 57-56 pentru Focşani. Porter Troupe şi Kevin Allen sunt la finalizare şi din nou CSM Târgu Jiu trece la conducere, 61-57. Focşănenii la rândul lor au inspiraţie de la 3p şi revin la conducere, 64-61 pentru oaspeţi şi Davitkov cere time-out. Malik Morgan şi Porter Troupe punctează şi CSM Târgu Jiu rămâne la o posesie în spatele echipei oaspete care conducea cu 71-69. Focşaniul se desprinde la 74-69, dar Ahmed Bashir găseşte în două rânduri drumul către coş şi revin speranţele în tabăra gorjeană, scor 74-71, şi mai apoi 76-73 pentru Focşani. Gorjenii încearcă să trimită meciul în overtime, dar timpul se scurge în favoarea oaspeţilor de la Focşani, care pe final mai beneficiază de două libere, cu care stabilesc scorul final, 78-73 pentru CSM Focşani.

A fost un meci în care au ieşit în evidenţă de la CSM Târgu Jiu Kevin Allen, care a totalizat 23 puncte, 11 recuperări, 2 capace, Porter Troupe, care a adăugat 16 puncte, iar Brandon Sly a încheiat cu 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

Iată ce a declarat imediat după meci antrenorul principal al CSM Târgu Jiu, Jordanco Davitkov.

CSM Târgu Jiu – CSM Focșani 73-78 (17-20, 14-16, 23-16, 19-26)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 23p, Brandon Sly 15p, Porter Troupe 16p, Ahmed Bashir 4p, Titus Nicoară 7p, Stefan Glogovac, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 6p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa 2p, Octavian Ilie.

LA MULŢI ANI, MIHAI BADIŢA!

Înaintea partidei, în aplauzele spectatorilor, Mihai Bădiţa a primit din partea colegilor de echipă, a staff-ului tehnic şi din partea conducerii, prin intermediul antrenorului secund, Claudiu Alionescu, un tort la zi aniversară. Mihai Bădiţa a împlinit 18 ani, pe 17 decembrie. La mulţi ani, Mihai Bădiţa!

Gorjenii mai au de jucat în acest an restanţa din prima fază a Cupei României, cu CSO Voluntari, meci care se dispută, luni, 20 decembrie. Partida este programată pentru ora 17.00 şi va fi transmisă pe DIGI SPORT şi LOOK SPORT.

Comment here