Baschet

LNBM, Etapa 10 / Victorie clară pentru CSM Târgu Jiu care ajunge la a patra victorie consecutivă! CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc 97-67

CSM Târgu Jiu a câştigat fără probleme partida cu CSM Miercurea Ciuc şi a ajuns la a patra victorie consecutivă în Liga Naţională. Gorjenii s-au impus cu 97-67, într-un meci din etapa a-10-a din LNBM. Gorjenii s-au impus în toate cele patru perioade de joc. Scorul pe sferturi a fost: 25-15, 19-13, 27-14, 26-25. Ahmed Bashir a înregistrat procentaje excelente şi a fost cel mai bun am al gorjenilor în meciul contra ciucanilor. Americanul a înscris 27 de puncte. 

“Suntem fericiţi, pentru că sportul şi baschetul se joacă pentru fani. Suporterii vin în funcţie de rezultate şi mersul echipei. Dacă la început am pierdut nişte meciuri, acum, după perioada de carantină, au fost destul de mulţi fani la sală şi ne bucură acest lucru. Vor fi şi mai mulţi şi vom fi şi mai mulţumiţi când sala va fi plină”, a declarat după meci Jordanco Davitkov, antrenorul CSM Târgu Jiu, încântat de faptul că echipa a fost susținută de suporteri la meciul cu echipa din Miercurea Ciuc.

Jordanco Davitkov a început partida din Sala Sporturilor, la care au asistat peste 300 de spectatori, cu Porter Troupe, Brandon Sly, Stefan Glogovac, Kevin Allen şi Octavian Ilie. Baschetbaliştii grupării gorjene au început meciul cu un singur gând şi anume să îşi treacă în cont cea de a patra victorie consecutivă. Băieţii lui Davitkov au început în forţă cu Stefan Glogovac care a deschis tabela din Sala Sporturilor. Brandon Sly a venit şi el cu primele sale puncte din meci după ce a fost trimis la linia de libere. Apoi a urmat un adevărat recital susţinut de Stefan Glogovac care a dus scorul la 9-0. Nici timpul de odihnă solicitat de antrenorul echipei din Ciuc nu l-a oprit pe Glogovac, care a făcut 11-0. Seria gorjenilor a fost întreruptă pentru moment de ciucani, după care Glogovac şi-a continuat momentele de excepţie şi a dus scorul la 16-2, bosniacul reuşind numai puţin de 14 puncte în primele 5 minute de joc! Brandon Sly a dus scorul la 18-4, în timp ce Stefan Glogovac a atins cota de 16 puncte marcate în primul sfert pentru 20-6. Brandon Sly are şi el un început de meci excelent şi înscrie de la mare distanţă pentru 23-8. Pe finalul primului sfert, Ahmed Bashir şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, iar tabela indica 25-10. Ultimele două atacuri ale primului sfert au adus 5 puncte în contul echipei din Miercurea Ciuc. Scorul primului sfert, 25-15 pentru gruparea gorjeană.

Dacă primul sfert l-a avut în prim plan pe Stefan Glogovac, debutul actului secund i-a aparţinut lui Ahmed Bashir. Americanul a dus scorul la 29-17. Oaspeţii au dat semne de revenire şi s-au apropiat pe tabelă, scor 29-23. Kevin Allen, Porter Troupe şi Octavian Ilie au tăiat din avântul ciucanilor şi CSM Târgu Jiu s-a distanţat la 39-23, şi mai apoi la 48-26. Ciucul a reuşit să puncteze pe finalul sfertului doi, pe care gorjenii l-au câştigat cu 19-13. La pauza mare, gorjenii aveau 44-28 pe tabela de marcaj.

Sfertul trei a început cu un run de 12-0 în contul echipei din Târgu Jiu. Un run la care şi-au adus contribuţia Brandon Sly, Kevin Allen şi Malik Morgan. Ciucul a reuşit în cele din urmă să oprească, pentru puţin timp, iureşul gazdelor, la scorul de 56-28. Ultima parte a sfertului 3 a aparţinut în totalitate lui Ahmed Bashir. Americanul a dus scorul la 71-42. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat şi sfertul trei, scor 27-14, şi intra în decisiv cu aproape 30 de puncte avans.

Tot Bashir a fost cel care a deschis şi ultimul act al partidei, urmat de Stefan Glogovac şi tabela indica 78-46. Titus Nicoară şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor şi tabela indica 80-46. Tot Nicoară a dus scorul la 86-50 şi 88-53. Bashir este de neoprit şi înscrie din toate poziţiile. Americanul prinde două aruncări de la distanţă şi duce scorul la 94-55. Gorjenii reduc uşor din turaţie, iar oaspeţii profită şi ajung la 94-65. Seria Ciucului este oprită de dunkul lui Camil Berculescu. Reuşita gorjeanului a ridicat efectiv sala în picioare. Tot Camil înscrie de la linia de libere pentru 97-65. Oapseţii reuşesc ultimul coş al meciului, dar gorjenii câştigă şi ultimul sfert, cu 26-25, şi meciul la 30 de puncte diferenţă, 97-67.

Ahmed Bashir a fost omul meciului. Revenit după o perioadă în care a lipsit de pe teren sau a jucat foarte puţin, americanul a făcut cel mai bun meci al său de când a venit la Târgu Jiu. Bashir a avut 100% procentaj la aruncările de 2 puncte, cu 6 din 6, 75%  de la linia de libere şi 50% de la 3 puncte. Jucătorul american a mai strâns 7 recuperări şi 3 pase decisive. A înscris 27 de puncte şi a avut 35 la eficienţă.

Iată ce ne-a declarat şi omul meciului imediat după partidă.

Ahmed Bashir: „Astăzi am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre de până acum în acest sezon! Simt că, în acest moment, ca echipă, începem să construim acea chimie de echipă. Da! Cu siguranță cred că avem șanse mari să ajungem în play-off. Simt că avem toate piesele de care avem nevoie și dacă jucăm împreună așa cum am făcut astăzi, atunci doar cerul este limita. Vreau să adaug că m-am simțit minunat să avem fanii înapoi alături de noi. Le mulţumim pentru susţinere. Cu siguranță ne dau mai multă energie!

O evoluţie excelentă a avut şi Stefan Glogovac, care a dominat începutul de meci. Bosniacul a înscris 18 puncte şi 4 recuperări. Brandon Sly a prins şi el o seară bună şi a totalizat 17 puncte, o recuperare şi 2 pase decisive. Pivotul Kevin Allen a fost cel mai bun la recuperare. Americanul a reuşit numai puţin de 16 recuperări! Kevin a dat şi două pase decisive şi a înscris 14 puncte.

Iată ce a declarat imediat după meci şi antrenorul pricipal, Jordanco Davitkov.

Gorjenii au controlat în totalitate duelul cu CSM Miercurea Ciuc, dar antrenorul Davitkov se gândește deja la confruntarea cu FC Argeș Pitești, de etapa următoare.

“Am spus încă de la început că este o echipă nouă şi avem nevoie de timp pentru a ne suda. Ne cunoaștem tot mai bine de la meci la meci. O să urmeze acum un joc foarte greu la Piteşti, însă vrem să continuăm seria victoriilor. Vom face tot ce depinde de noi. Suntem mulţumiţi de cum a evoluat echipa în ultimele două-trei săptămâni. Trebuie să clădim pe acest lucru.

“Suntem fericiţi, pentru că sportul şi baschetul se joacă pentru fani. Suporterii vin în funcţie de rezultate şi mersul echipei. Dacă la început am pierdut nişte meciuri, acum, după perioada de carantină, au fost destul de mulţi şi ne bucură acest lucru. Vor fi şi mai mulţi şi vom fi şi mai mulţumiţi când sala va fi plină”

ETAPA 10 – 04.12.2021
Ora 18.30 FRB TV – Live
Sala Sporturilor din Târgu Ji

CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc  97-67(25-15,19-13,27-14,26-25

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 14p, Brandon Sly 17p, Porter Troupe 7p, Ahmed Bashir 27p, Titus Nicoară 6p, Stefan Glogovac 18p, Camil Berculescu 3p, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 3p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Următoarea etapă, CSM Târgu Jiu se va deplasa în Trivale pentru meciul cu FC Argeş Piteşti. Meciul este programat pentru duminică, 12 decembrie, de la ora 18.00.

Comment here