Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 23. CSM Târgu Jiu, victorie senzațională cu Minaur! CSM Târgu Jiu – Minaur Baia Mare 29-25

CSM Târgu Jiu a reușit astăzi o victorie entuziasmantă și extrem de importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj. Cu Ekaterina Dzhukeva într-o zi fantastică, CSM Târgu Jiu s-a impus în fața echipei Minaur Baia Mare, scor 29-25, la pauză 17-12. 19 parade a avut Dzhukeva, iar Andreea Chiricuță și Laura Moldovan au fost cele mai bune marcatoare ale echipei noastre, fiecare cu câte 7 reușite. Cu această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 8 în Liga Florilor. 

Peste 800 de spectatori au luat cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a fi alături de handbalistele lui Liviu Andrieș, care au revenit într-un meci acasă după o lună de zile. De 1 mai, gorjenii au lăsat grătarele și petrecerile pentru a susține echipa într-un meci extrem de important. Suporterii au creat o atmosferă extraordinară, semn că le-a fost dor de echipă. Fetele lui Liviu Andrieș au răspuns cu o victorie superbă. CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont un nou succes în Liga Florilor și a făcut un pas uriaș în lupta pentru evitarea locurilor de baraj. Victoria este cu atât mai importantă, cu cât a fost obținută la 4 goluri diferență, față de victoria la 2 goluri obținută de Baia Mare, în tur. Astfel, în caz de egalitate, CSM Târgu Jiu are avantajul meciurilor directe. 

Meciul a început cu un gol marcat de Laura Moldovan, care s-a înălțat peste apărarea echipei oaspete și a deschis scorul, spre bucuria spectatorilor gorjeni. Baia Mare a dat imediat replica, și a fost una destul de acidă, cu 5 goluri la rând, ceea ce l-a determinat pe Liviu Andrieș să ceară time-out. Principalul echipei gorjene a tăiat la timp elanul echipei oaspete și a ajustat din mers problema din defensivă. La reluarea meciului, indicațiile lui Andrieș au dat roade. Jocul s-a mutat pe extremă, de acolo de unde Florența Ilie a dat tonul revenirii formației noastre. A urmat din cealaltă extremă, Andreea Chiricuță, iar Mirabela Coteț și Laura Moldovan au prins pe picior greșit apărarea Minaurului, pentru 6-7, în minutul 12. A fost ultima dată în meci când Minaur a avut avantaj pe tabelă. Maria Gavrilă a pătruns prin apărarea oaspete și a adus egalarea, scor 7-7, în timp ce Florența Ilie a adus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 8-7. Minaur a egalat în minutul 14, scor 8-8, ultima dată în meci când cele două echipe s-au aflat la egalitate. Pe fondul unor parade absolut fenomenale ale Ekaterinei Dzhukeva, CSM Târgu Jiu a preluat controlul partidei. Andreea Chiricuță, Laura Moldovan, Gilda Simao, Florența Ilie și Maria Gavrilă au înscris rând pe rând, în aplauzele spectatorilor gorjeni, bucuroși de spectacolul oferit de echipa lui Andrieș, care a ajuns la 17-11. Minaur a încheiat prima parte cu gol, astfel că la pauză, CSM Târgu Jiu avea +5 pe tabelă, scor 17-12.

CSM Târgu Jiu a început bine și partea secundă, cu Andreea Chiricuță, în mare formă, gol din extremă, dar și cu Laura Moldovan, pe 9 metri, greu de oprit de apărarea adversă, la care s-au adăugat alte intervenții de manual din partea Ekaterinei Dzhukeva. CSM Târgu Jiu a urcat la +7 în minutul 36, scor 21-14. Minaur a beneficiat de câteva aruncări de la 7 metri și s-a apropiat la 4 goluri pe tabelă, scor 22-18. CSM Târgu Jiu a replicat prin principalele două pericole la poarta Minaurului, Andreea Chiricuță și Laura Moldovan, în timp ce Dzhukeva a pus lacătul pe poarta echipei sale. Dzhukeva a parat a doua lovitură de la 7 metri din meci, iar sala a devenit un mic vulcan. ”Dzhukeva! Dzhukeva!” sau ”Katy, Katy”, au scandat la unison suporterii gorjeni. Gorjencele au urcat astfel la 24-18. Minaur, prin Katarina Pavlovici, fosta jucătoare a echipei din Târgu Jiu, cea mai activă din tabăra oaspeților, a dat câteva semne de revenire, când s-a apropiat la 3 goluri pe tabelă. Gilda Simao a rezolvat o fază ce părea fără sorți de izbândă, iar Maria Gavrilă a punctat de la 7 metri pentru 26-22. Arțăgoasa echipă din Baia Mare s-a ținut scai și a reușit să revină în joc, chiar periculos pe tabelă, scor 26-25. Publicul nu a contenit să susțină echipa, simțind momentul greu, iar Iuliia Andrichuck, mult mai preocupată de apărare în acest meci, a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în forță și a marcat pentru 27-25. Gorjencele și-au revenit la timp și au controlat finalul de meci. Andrieș a trimis-o în luptă și pe Ana Ciolan, care nu intrase deloc până atunci, ea fiind cu ceva probleme medicale. Pivotul gorjean și-a făcut imediat simțită prezența în atac, reușind un gol de efect, care a ridicat sala în picioare. Gilda Simao, care a avut o prestație excepțională în acest meci, a închis tabela la 29-25. 

Despre importanța acestei victorii a vorbit la finalul meciului, antrenorul Liviu Andrieș. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Din punctul meu de vedere, importanța acestui joc era foarte mare, pentru că, ținând cont de ce meciuri mai sunt, cred că victoria cu Mioveni ne-ar putea asigura locul cu care să evităm barajul. La Rapid, n-am avut o evoluție destul de bună și eram convins că fetele se vor motiva la acest joc pentru că știau și ele cât de importantă era partida. Am reușit să batem la patru goluri, la Baia Mare am fost învinse la două goluri, deci suntem pe plus. Determinarea noastră a fost la cote maxime, toate jucătoarele au avut o evoluție bună spre foarte bună”. 

Andreea Chiricuță, una dintre cele mai bune jucătoare din tabăra gorjeană, a reușit 7 goluri în poarta Minaurului. Iată ce a declarat la finalul jocului, extrema echipei noastre.

Andreea Chiricuță, CSM Târgu Jiu: ”Am avut ceva emoții înainte de acest meci, pentru că era un meci decisiv pentru noi și, chiar și așa, probabil depindem și de celelalte rezultate. Nu știu exact ce calcule se fac, dar e important că noi am reușit să câștigăm astăzi. Emoții au existat, dar putem spune că au fost constructive. Am început destul de slab meciul, dar după aceea am reușit să intrăm în joc și datorită portarului nostru, care a fost astăzi într-o formă mare și ne-a ajutat. Și în sezonul trecut, și în sezonul acesta, ne-a ajutat foarte mult și ne dă foarte multă încredere. Jucăm cu CSM București, acolo mergem să facem un meci cât mai bun, să ne ridicăm la nivelul lor. Până la urmă, cu Mioveni nu cred că se pune problema, trebuie să câștigăm, iar la Brăila încercăm să ne vindem cât mai scump pielea. Suntem conștiente că jucăm cu două adversare foarte valoroase. Mă bucur că am reușit să câștigăm astăzi, pentru că era cel mai important meci din acest sezon”.

Liviu Andrieș le-a mulțumit suporterilor pentru sprijinul acordat și le-a transmis să aibă parte de sărbători liniștite. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Vreau să le mulțumesc suporterilor noștri, chiar dacă a fost zi de sărbătoare, au fost alături de noi. Le mulțumim și le urăm Sărbători Pascale fericite alături de cei dragi și să vină în continuare la sală, pentru că, probabil, au plecat mulțumiți în această după-amiază și eu sper ca și în continuare să îi mulțumim. În primul rând, jucăm pentru ei, pentru că ei sunt principalii oameni care ne finanțează”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(19 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 5g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 3g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 7g, Laura Moldovan 7g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 23
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MIERCURI, 1 MAI, ORA 17.30
CSM TÂRGU JIU – CS MINAUR BAIA MARE 29-25(17-12)

Etapa viitoare, pe 11 mai, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu campioana României, liderul la zi din Liga Florilor, CSM București.

Comment here