Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 20. CSM Târgu Jiu, meci tare cu Zalăul. Sâmbătă, 23 martie, ora 11.00: HC Zalău – CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru una dintre cele mai importante partide din acest retur de campionat. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache merge la Zalău, pentru meciul din etapa a 20-a din Liga Florilor Mol. Partida este programată pentru sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00. CSM Târgu Jiu vrea victoria pe terenul lui Tadici, pentru a evita meciurile de baraj. ”Suntem conștienți de importanța partidei. Dacă vom reuși să obținem puncte la Zalău, cu siguranță că am face un pas important către evitarea barajului. Sper și îmi doresc să ne întoarcem cu puncte”, a prefațat duelul extrem de important de la Zalău, antrenorul secund al echipei noastre, Andrei Enache. 

Se anunță un meci dificil în fieful lui Tadici, dar gorjencele merg cu gândul să câștige partida, pentru a-și asigura un final de campionat cu mai puține emoții. Dacă va câștiga în Ardeal, CSM Târgu Jiu ar face un pas uriaș pentru evitarea meciurilor de baraj și ar ține Zalăul la distanță. Misiunea nu va fi ușoară, pentru că toată lumea știe că la Zalău este un teren greu pentru orice echipă din Liga Florilor. Enache este optimist însă în ceea ce privește meciul din Ardeal. După evoluțiile foarte bune din partidele cu Craiova și Bistrița, speranțele într-un rezultat pozitiv la Zalău sunt foarte mari în rândul oficialilor gorjeni. 

Andrei Enache, CSM Târgu Jiu: ”Știm cu toții cât de greu este terenul de la Zalău. Suntem conștienți de importanța partidei, însă sunt convins că, și după ultimele meciuri pe care le am avut și am demonstrat că putem să practicăm un handbal extrem de bun, vom face o partidă bună. Sper și îmi doresc să ne întoarcem cu puncte. Cred că acest campionat este unul extrem de echilibrat și dacă am reuși să obținem puncte la Zalău, cu siguranță că am face un pas important către evitarea barajului, ceea ce ne dorim cu toții, însă lucrurile sunt extrem de încurcate. Sunt foarte multe puncte puse în joc încă și trebuie să fim foarte, foarte atenți, să ne calculăm foarte bine pașii. Avem foarte mare încredere pentru meciul de la Zalău după evoluțiile cu Craiova și Bistrița. Din punctul meu de vedere, nu există o favorită, dar, repet, e un teren foarte greu și întâlnim o echipă care acasă este foarte redutabilă. Toate echipele care au jucat acolo, cu foarte mici excepții, chiar echipele de top care au câștigat ,au câștigat destul de greu, dar eu cred foarte mult în șansa noastră. Cred foarte mult în ceea ce am arătat în ultimele meciuri și îmi doresc foarte mult să câștigăm. O oarecare frustrare este normal să fie după un meci de genul celui din Cupă, pentru că într-adevăr am reușit să avem un nivel foarte ridicat. Însă toate lucrurile astea nu pot decât să ne facă să ne simțim mai puternici. Sunt convins că am am recâștigat mare parte din respectul pe care ni-l câștigasem anul trecut, pentru că, în momentul în care întâlnești echipe de genul Bistriței, și reușești să faci un asemenea meci, cu siguranță toți ochii și toată lumea handbalului se îndreaptă către acest meci, pentru că un scor atât de strâns, după un meci care părea dezechilibrat, nu face decât să atragă atenția”.

Și extrema Ana Maria Lopătaru este conștientă de dificultatea partidei cu echipa din Zalău, dar este convinsă că o evoluție ca în meciul de cupă, contra Bistriței, ar putea aduce formației gorjene o victorie extrem de prețioasă în lupta pentru evitarea barajului. 

Ana Maria Lopătaru, CSM Târgu Jiu: ”Într-adevăr, va fi foarte greu meciul, pentru că se știe că echipa din Zalău are un stil foarte agresiv de apărare, dar în urma rezultatului cu Bistrița, în care am fost foarte aproape de o surpriză și o victorie importantă, cred că am demonstrat că suntem într-o fază foarte bună. S-a văzut spiritul de luptă, s a văzut determinarea și cred că aceste atuuri o să ne ajute și meciul contra Zalăului. Consider că o victorie ne-ar ajuta foarte mult în clasament, dar noi încă nu ne gândim la lucrurile acestea. Încercăm să luăm meciurile pe rând și să câștigăm cât mai multe puncte cu putință. Cred că în sfârșit echipa s-a sudat cum ar fi trebuit să fie de la început. Ne -m dezvoltat relațiile de joc, ne înțelegem foarte bine împreună și acest lucru se vede și pe teren. Nu există neapărat o favorită. Încercăm să luăm pas cu pas meciul, chiar dacă știm că terenul de la Zalău este unul foarte complicat, dar sperăm să avem o reușită și să ne întoarcem cu cele trei puncte”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 20
ZALĂU, SALA SPORTURILOR ”GHEORGHE TADICI”
SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ORA 11.00
HC ZALĂU – CSM TÂRGU JIU

Comment here