Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 20. CSM Târgu Jiu, învinsă în Ardeal. HC Zalău – CSM Târgu Jiu 22-20

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 23 martie, confruntarea disputată în deplasare, cu HC Zalău, scor 20-22.  Angoleza Helena Gilda Simao a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 7 goluri. ”Este un meci după care rămânem cu un mic regret, pentru că puteam scoate un rezultat pozitiv”, a fost prima reacție a antrenorului Liviu Andrieș, după disputa cu echipa din Zalău. 

Meci foarte greu la Zalău pentru echipa lui Liviu Andrieș, care nu s-a putut baza la acest meci pe interul Ira Zinatullina, accidentată, iar Ekaterina Dzhukeva, a acuzat și ea ceva probleme medicale, deși a jucat în acest meci, reușind câteva intervenții de excepție. 

Echipa gazdă s-a impus la capătul unui meci în care a înscris jumătate din goluri din lovituri de la 7 metri. 11 goluri a dat Zalăul de la 7 metri, din cele 22 marcate în total, în timp ce echipa din Târgu Jiu a primit doar 2 aruncări de la linia de 7 metri. În mod normal acest lucru ar arăta cu câtă încrâncenare s-a jucat pe semicercul nostru această partidă, doar că unele dintre aceste decizii au fost mai mult sau mai puțin întemeiate, iar alte acordate cu foarte mare lejeritate. În contrapartidă, CSM Târgu Jiu a primit doar două astfel de lovituri, deși se impuneau și alte faze a se judeca cu aceeași măsură. 

Prima repriză a fost una foarte echilibrată, cu CSM Târgu Jiu care a început bine meciul și a condus în două rânduri. Gazdele au replicat și au ajuns să conducă și la trei goluri pe atbelă, dar echipa din Târgu Jiu a avut un final bun de primă repriză, în care a restabilit echilibrul pe tabelă și cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, scor 10-10. 

În cea mai mare parte a reprizei secunde, gorjencele au fost cele care au condus ostilitățile din teren, reușind să ajungă și la 3 goluri diferență pe tabelă. Doar că nenumăratele aruncări de la 7 metri primite de echipa gazdă au întors soarta meciului în ultimele 10 minute, când gazdele au reușit să revină pe tabelă și să se impună cu 22-20. 

Pivotul naționalei, Ana Ciolan a deschis seria golurilor de la Zalău, pentru primul avantaj al CSM Târgu Jiu. Angoleza Gilda Simao a marcat primul ei gol din acest meci și a readus gruparea gorjeană în avantaj. Zalăul a dat replica pentru 3-2. De remarcat că primele 3 goluri ale gazdelor au fost marcate doar din aruncări de la 7 metri! Gilda Simao a restabilit egalitatea, scor 3-3, după primele 10 minute de joc. Cum nu era de ajuns, echipa din Zalău a marcat și golul 4, tot de la 7 metri, situație mai rar întâlnită într-un meci. Andreea Chiricuță a restabilit egalitatea, scor 4-4. Primul gol al Zalăului din acțiune a venit abia în minutul 13! Gilda Simao, într-o creștere de formă de la meci la meci, a marcat pentru 5-5. Gazdele au punctat de 3 ori la rând și au ajuns la 8-5, iar unul din cele trei goluri a fost marcat tot de la 7 metri. Gilda Simao și Sabine Klimek au marcat pentru 9-7, în minutul 25. Gazdele au făcut 10-7. Gorjencele nu au cedat și au revenit în atac, reușind să domine finalul de primă repriză. Maria Gavrilă a înscris din prima aruncare de la 7 metri primită de CSM Târgu Jiu, abia în minutul 28! Din extremă, Florența Ilie a redus din diferență, iar Ana Ciolan, de pe semicerc, a închis prima repriză la 10-10.

Repriza secundă a început cu gol CSM Târgu Jiu. Gilda Simao a găsit o nouă breșă în apărarea Zalăului și a readus, după minute bune, din nou, avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 10-11. Absolut încredibil, după scenariul din prima repriză, Zalăul a punctat în primele 10 minute ale reprizei secunde doar de două ori, ambele goluri, evident din aruncări de la 7 metri. Golurile marcate de Ana Ciolan, Mirabela Coteț și Iuliia Andrichuck au mărit avantajul în dreptul CSM Târgu Jiu la +2, scor 12-14, în minutul 42. Abia în minutul 43, la 13 minute de la reluarea jocului, gazdele au marcat din acțiune, scor 13-14. Ardelencele au reușit egalarea, dar Florența Ilie a punctat, din nou, din extremă, pentru 14-15. Simao Gilda a marcat un nou gol pentru echipa din Târgu Jiu, dar gazdele au redus din diferență, evident dintr-o nouă aruncare de la 7 metri! Andreea Mihart a marcat împotriva fostei sale echipe, iar Gilda Simao, a mărit avantajul CSM Târgu Jiu la +3 pe tabelă, scor 15-18. Au urmat 5 minute de coșmar pentru CSM Târgu Jiu, în care gazdele au marcat 5 goluri la rând, iar din cele 5 reușite, trei au venit din aruncări de la 7 metri. Este fără îndoială un meci record din acest punct de vedere, pentru că trebuie căutat bine de tot în arhive pentru a vedea ce echipă a mai primit atâtea aruncări de la 7 metri într-un singur meci. În total au fost 12 aruncări de la 7 metri dictate împotriva CSM Târgu Jiu. Seria de goluri a Zalăului a fost oprită de Laura Moldovan, care a înscris pentru 20-19. Gazdele au făcut 21-19, dar Maria Gavrilă a reaprins speranțele în tabăra gorjenilor, cu un gol frumos pentru 21-20. Echipa gazdă a punctat pe final pentru 22-20, scor cu care s-a și încheiat meciul. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Este un meci după care rămânem cu un mic regret, pentru că puteam scoate un rezultat pozitiv.
Îmbucurător este însă faptul că, din nou, am avut consistență în joc, iar acest lucru ne dă încredere pentru meciul de săptămâna viitoare, împotriva celor din Cisnădie, meci pe care suntem convinși că îl vom câștiga”

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(8 intervenții), Elena Marica Bercu(o intervenție), Alina Ciuchiatu– Bianca Ștefania Chiriță, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Andreea Mihart 1g, Mirabela Coteț 1g, Andreea Chiricuță 1g, Laura Moldovan 1g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 2g, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 3g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 20
ZALĂU, SALA SPORTURILOR ”GHEORGHE TADICI”
SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ORA 11.00
HC ZALĂU – CSM TÂRGU JIU 22-20(10-10)

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, sămbătă, 30 martie, contra formației Măgura Cisnădie. 

Comment here