Handbal

Liga Florilor, Etapa 14. CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea din prima etapă a returului. CSM Târgu Jiu – Gloria Bistrița 18-25

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea din prima etapă a returului din Liga Florilor, contra formației Gloria Bistrița, scor 18-25. Pivotul Ana Cătălina Ciolan, cu 5 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. ”Pentru noi, e un lucru nemaipomenit că suntem în cupele europene, dar valoarea acestor competiții, încărcătura și deplasările foarte lungi își spun cuvântul. Am avut o evoluție slabă în prima repriză și e clar că problema noastră cea mai mare este în atac. Încercăm să lucrăm, să găsim soluții. E o perioadă destul de grea”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Liviu Andrieș. 

Aproape 1000 de spectatori au luat cu asalt Sala Sporturilor din Târgu Jiu pentru a asista la partida din prima etapă a returului din Liga Florilor. Oamenii au venit la sală cu zâmbetul pe buze, pentru a urmării la lucru două dintre echipele care reprezintă România în Cupa EHF. Au venit să vadă un spectacol handbalistic, iar atmosfera din tribune, înainte de flurierul de start, era una de sărbătoare. Pentru că un astfel de meci trebuie trăit ca atare. Suporterii gorjeni și-au încurajat echipa încă de la încălzire, pentru că oamenii au înțeles că fetele au nevoie de susținere, mai ale în această perioadă în care ritmul este unul infernal, cu meciuri din trei în trei zile. Astfel, suporterii le-au transmis handbalistelor că sunt acolo, alături de ele. Ne-am fi dorit ca jucătoarele celor două echipe să fie ”actorii” principali ai partidei, doar că atenția publicului s-a mutat în altă parte. A fost o seară în care pentru prima dată de când a apărut clubul din Târgu Jiu, publicul a avut și o altfel de reacție: ”Hoții, Hoții!” și ”Rușine, rușine să vă fie!” s-a auzit la unison în Sala Sporturilor, iar comentariile sunt de prisos. Trecând peste aceste momente, publicul gorjean le-a transmis fetelor că nu sunt singure în această încercare. 1000 de oameni au strigat minute bune ”CSM! CSM!” și ”Târgu Jiu, Târgu Jiu”. Pe teren, fetele au dat tot ce au putut, au luptat până în ultima secundă, nu au cedat nicio clipă. Au strâns din dinți și au mers până la capăt, chiar dacă rezultatul nu a fost cel scontat. 

A fost un meci în care echipa câștigătoare s-a decis în prima repriză. O primă parte în care apărarea Bistriței a făcut diferența. CSM Târgu Jiu a început partida fără Alexandra Maria Gavrilă, care a resimțit o problemă medicală la încălzire, dar și fără extrema Andreea Chiricuță, la fel, cu probleme medicale. Fără coordonatorul de joc, Maria Gavrilă, CSM Târgu Jiu a început greu partida. Primul gol al gorjencelor a venit destul de târziu, în minutul 6, când Ira Zinatullina a găsit prima breșă în apărarea Bistriței. Ana Ciolan a venit cu golul doi, de pe semicerc, la capătul unei combinații foarte bune. Laura Moldovan a reușit să marcheze următoarele două goluri ale grupării gorjene. Ultima reușită a primei reprize a venit de la Sabine Klimek, care a stabilit scorul la pauză, 5-12. Diferența de la pauză a fost una decisivă în stabilirea echipei câștigătoare. 

Repriza secundă a arătat cu totul altfel. CSM Târgu Jiu a jucat de la egal la egal cu mult mai experimentata grupare ardeleană. Pe teren a intrat și coordonatorul Maria Gavrilă, iar acest lucru s-a resimțit în atacul grupării gorjene, dar și pe tabela de marcaj. Mingea a circulat mult mai bine, pe mai multe trasee, iar Florența Ilie, Iuliia Andriichuk, Ana Ciolan și Maria Gavrilă au înscris rând pe rând, iar echipa din Târgu Jiu, susținută frenetic de suporteri, s-a apropiat la 3 goluri pe tabelă, scor 12-15, în minutul 43. Cum nu erau de ajuns problemele medicale, pe parcursul reprizei secunde, Liviu Andrieș le-a pierdut și pe Mirabela Coteț și Ira Zinatullina, ambele primind cartonașul roșu, după trei eliminări. S-a terminat 18-25, într-un meci în care pivotul Ana Cătălina Ciolan, cu 5 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu. 

Liviu Andrieș a oferit primele reacții după partida cu Gloria Bistrița.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: “Am avut o evoluție slabă în prima repriză și e clar că problema noastră cea mai mare este în atac. Încercăm să lucrăm, să găsim soluții. E o perioadă destul de grea, pe care ne-am asumat-o. Pentru noi, e un lucru nemaipomenit că suntem în cupele europene, dar valoarea acestor competiții, încărcătura și deplasările foarte lungi își spun cuvântul. Mă bucur totuși că fetele nu au probleme din punct de vedere medical. Fizic suntem ok, am ținut ritmul în repriza a doua”.

La conferința de presă a fost prezentă și Andreea Mihart. Iată ce a declarat handbalista CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(12 intervenții), Andreea Chetraru(2 intervenții), Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 3g, Andreea Mihart 1g, Mirabela Coteț, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 2g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 2g, Iuliia Andriichuk 2g, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek 2g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024

ETAPA 14
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MIERCURI, 24 IANUARIE 2024, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – GLORIA BISTRIȚA 18-25(5-12)

Etapa viitoare, pe 31 ianuarie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu SCM Râmnicu Vâlcea.

GALERIE FOTO

Comment here