Handbal

Liga Florilor, Etapa 13 / CSM Târgu Jiu, învinsă în ultima etapă a turului / Dunărea Brăila – CSM Târgu Jiu 27-23

Duminică, 22 ianuarie, CSM Târgu Jiu a cedat pe terenul echipei Dunărea Brăila, scor 27-23 pentru formația gazdă. Meciul a contat pentru etapa a-13-a din Liga Florilor, ultima etapă a turului de campionat. CSM Târgu Jiu rămâne pe locul 8 în clasament și după această etapă, cu 15 puncte acumulate. ”A fost un meci de luptă, în care echipa care a greșit mai puțin a câștigat, dar am reușit de multe ori să le punem probleme celor de la Brăila, lucru care mă bucură”, a declarat la finalul meciului Liviu Andrieș.

Meci greu pentru CSM Târgu Jiu la Brăila, pe terenul unei echipei puternice, unde se câștigă foarte greu. CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă mult mai experimentatei grupări din Brăila, dar plusul de experiență și-a spus cuvântul în acest meci. S-au dat bătălii grele pe semicerc, drept dovadă numărul mare de aruncări de la 7m de care a beneficiat echipa gazdă. Handbalistele lui Liviu Andrieș au avut destul de multe momente în care au jucat de la egal la egal cu Brăila, au pus destul de multe probleme echipei adverse și poate cu un pic de atenție pe faza ofensivă CSM Târgu Jiu putea să scoată mai mult de la acest meci. 

CSM Târgu Jiu a avut primul atac al partidei, rămas însă fără rezultat. Gazdele au fost cele care au deschis seria golurilor din Sala Danubius. Replica gorjeană nu a întârziat să apară. Alexandra Gavrilă a egalat situația pe tabelă, scor 1-1. Golul din debutul meciului, marcat de Alexandra Gavrilă, a fost golul cu numărul 300 în Liga Florilor pentru CSM Târgu Jiu. A urmat două parade Ekaterina Dzhukeva, care a menținut egalitatea pe tabela de marcaj, într-un început echilibrat de meci la Brăila. Egalitatea persista și după primele 5 minute de joc. Florența Ilie a reușit să înscrie din extremă și a adus primul avantaj pentru CSM Târgu Jiu în meciul de la Brăila, scor 2-1 pentru gorjence. Apărarea CSM-ului a mers bine în startul partidei, iar Ekaterina Dzhukeva a stopat din nou atacul gazdelor. Abia după 10 minute de joc a venit și golul doi al gazdelor, care au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Brăila a profitat apoi de o greșeală în ofensivă a gorjencelor și au preluat conducerea, dar Alexandra Gavrilă a reușit repede egalarea, scor 3-3. Dunărea are două șarje ofensive și ajunge la 5-3 în minutul 15. Gorjencele au revenit în atac, dar nu au mai reușit să găsească drumul spre gol. De partea cealaltă, Dzhukeva le-a refuzat brăilencelor desprinderea la 3 goluri. Goalkeeper-ul echipei noastre s-a opus excelent la o aruncare de la 7m. Câteva zeci de secunde mai târziu, Dzhukeva a mai făcut o minune. A parat un 7m în minutul 19. Portarul CSM-ului a deviat în bară mingea trimisă de jucătoarea de la Brăila. Tabela indica 5-3 pentru gazde. Liviu Andrieș a cerut time-out în minutul 20 pentru a regla unele aspecte în atacul echipei noastre. La reluare, mingea a circulat foarte bine și Oana Bucă a reușit să reducă din diferență, scor 5-4. Gazdele au pus repede la loc diferența de două goluri, scor 6-4. Oana Bucă s-a înălțat peste apărarea adversă și a redus din diferență, scor 6-5 în minutul 23. Dunărea punctează de la 7m și face 7-5. Alexandra Gavrilă are o pătrundere în forță și scoate maximum din faza respectivă, gol și eliminare în tabăra Brăilei. Scor 8-6 pentru Brăila în minutul 26. Dunărea face 9-6, dar gorjencele nu cedează și Katarina Pavlovic, cu o aruncare în forță, reduce din diferență, scor 9-7 în minutul 27. Antrenorul gazdelor cere time-out, iar la reluarea jocului, brăilencele mai pun două goluri în dreptul lor, scor 11-7, scor cu care se încheie prima parte a jocului de la Brăila. 

Brăila a început în atac repriza secundă, dar Dzhukeva a reușit să blocheze atacul gazdelor. Pe fază ofensivă, Alexandra Gavrilă și Ana Ciolan au reușit să reducă din diferență, scor 11-9. Două faze cu mult noroc pentru Brăila, care și-a refăcut diferența de 4 goluri de la pauză, scor 13-9, în minutul 35. 7m pentru gazde, ușor acordat, și Brăila urcă la 14-9. Ira Zinatullina își asumă o aruncare și reușește să înscrie, scor 14-10. Gorjencele recuperează o minge și pe contraatac, Alexandra Gavrilă reduce din diferență, scor 14-11. Gazdele înscriu mai mult de la 7m, scor 15-11. Ira Zinatullina repetă aruncarea în forță din urmă cu câteva secunde și tabela indica 15-12. Oana Bucă se înalță frumos și își găsește ținta, iar CSM se apropie la 3 goluri, scor 16-13. Se dau bătălii grele pe semicercul nostru și gazdele mai primesc un 7m. Cristina Popovici apără lovitura de la 7m, dar brăilencele recuperează și înscriu pentru 17-13. Continua seria aruncărilor de la 7m dictate împotriva gorjencelor și Brăila urcă la 18-13. Dunărea se desprinde la 19-13, dar Alexandra Gavrilă înscrie rapid pentru 19-14. Dzhukeva mai are o intervenție de excepție, dar ofensiv, fetele lui Liviu Andrieș nu profită pentru a reduce diferența de pe tabelă. Dunărea se desprinde din nou la +6, scor 20-14. Time-out Liviu Andrieș. La reluare, acțiunea gorjencelor a curs bine și Andreea Chiricuță a înscris pentru 20-15. Gorjencele, atente pe apărare au recuperat o minge, iar Andreea Chiricuță a mai pus un gol în dreptul CSM-ului, scor 20-16. Sabine Klimek își trece și ea numele pe lista marcatoarelor. Interul CSM înscrie după un șut în forță. Dzhukeva menține CSM-ul în joc cu o nouă paradă. În sfârșit, 7m și pentru CSM Târgu Jiu. Oana Bucă aruncă și înscrie, iar echipa lui Liviu Andrieș se apropie pe tabelă, scor 21-18. Încă un 7m pentru gazde și scorul devine 22-18. Cu un om în plus, Brăila ajunge la 23-18. Gorjencele nu cedează și Ana Ciolan înscrie pentru 23-19. Alexandra Gavrilă aruncă de pe picioare și înscrie golul cu numărul 20 al grupării din Târgu Jiu, scor 24-20. Record de aruncări de la 7m pentru Brăila, dar Dzhukeva parează aruncarea. Brăila înscrie din acțiune și ajunge la 25-20. Pal Ceandani înscrie din extremă și CSM reduce la patru goluri diferența pe tabelă, scor 25-21. Time-out Brăila și la reluare se face 26-21. Alexandra Gavrilă înscrie pentru 26-22, iar Florența Ilie pe contraatac, mai pune un gol în dreptul CSM-ului, pentru 26-23. Brăila a înscris ultimul gol al partidei și a închis meciul la 27-23. 

Cea mai bună jucătoare a CSM Târgu Jiu a fost Alexandra Gavrilă. Coordonatorul de joc al grupării gorjene a înscris 7 goluri în poarta Brăilei. O nouă evoluție remarcabilă în dreptul Ekaterinei Dzhukeva, care a avut 14 parade și care a reușit să apere 3 aruncări de la 7m. Evoluții consistente au avut și Oana Bucă și Ira Zinatullina, ambele reușind câte 4 goluri în partida de la Brăila. 

După dificila partidă de la Brăila, gândurile antrenorului gorjean sunt deja la următoarea partidă, cea cu Dacia Mioveni, din prima etapă a returului. 

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci de luptă, în care echipa care a greșit mai puțin a câștigat, dar am reușit de multe ori să le punem probleme celor de la Brăila, lucru care mă bucură. Acum, toată atenția noastră se îndreaptă către meciul de la Mioveni, unde trebuie să fim foarte pregătiți pentru ceea ce ne așteaptă!”

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu, Cristina Popovic – Bianca Chiriță, Oana Bucă 4g, Alexandra Gavrilă 7g, Valentina Toader, Ira Zinatullina 4g, Andreea Chiricuță 1g, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie 2g, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 2g, Cristina Boian, Katarina Pavlovic 1g, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici. 

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023

Etapa 13
Brăila – Sala Sporturilor Dunărea
Duminică – 22 Ianuarie 2023, Ora 17.00
HC Dunărea Brăila – CSM Târgu Jiu
27-23(11-7)

În prima etapă a returului, CSM Târgu Jiu va juca tot în deplasare, pe 29 ianuarie, pe terenul echipei Dacia Mioveni. 

 

Comment here