Handbal

Liga Florilor, Etapa 12 / Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 17.30 / CSM Târgu Jiu vs. Gloria Bistriţa / Liviu Andrieș: ”Pentru noi este o nouă provocare. Așteptăm publicul din Târgu Jiu să vină în număr mare și să susțină echipa”

CSM Târgu Jiu primește la finalul acestei săptămâni vizita Gloriei Bistrița. Partida, care contează pentru etapa a-12-a din Liga Florilor, este programată pentru sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17.30. ”Întâlnim una din forţele handbalului din România. Este una dintre cele mai puternice echipe care vine în acest tur de campionat la Târgu Jiu. Pentru noi este o provocare. Putem să le învingem aşa cum am făcut şi cu celelalte echipe. Prin determinare, prin multă muncă şi prin alergare, multă alergare”, a declarat Liviu Andrieș la conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă.

Sala Sporturilor va fi gazda unei dintre cele mai atractive partide din runda cu numărul 12 din Liga Florilor. Confruntarea dintre CSM Târgu Jiu şi Gloria Bistriţa are destul de multe ”ingrediente” pentru care nu trebuie ratată. Se anunţă un nou spectacol handbalistic la Târgu Jiu. Sunt destul de multe motive pentru a vedea pe viu un astfel de meci. Pe de o parte, CSM Târgu Jiu, echipa condusă de Liviu Andrieș, este fără îndoială revelația acestui tur de campionat. Are patru victorii consecutive, trei în campionat și una în Cupa României. CSM Târgu Jiu, chiar dacă are statutul de echipă nou-promovată, a arătat că este o echipă ambițioasă, greu de învins, mai ales pe teren propriu, cu un nucleu deja bine conturat, cu jucătoare talentate, care formează un grup unit. Dornice de performanță, handbalistele lui Liviu Andrieș au demonstrat că se pot lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Florilor, indiferent de calibru. De cealaltă parte, echipa vizitatoare, Gloria Bistrița aliniază o garnitură cu multe jucătoare de naţională, cu experienţă, cu un lot valoros, cu un buget generos la nivelul Ligii Florilor, și cu un obiectiv clar de a ocupa la finele campionatului un loc de cupă europeană. Liviu Andrieş este conștient de forța echipei oaspete, dar antrenorul principal al CSM Târgu Jiu este convins că handbalistele sale se vor ridica la nivelul adversarului de sâmbătă și vor răspunde cât se poate de bine acestei provocări.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim una din forţele handbalului din România, atât la nivel de lot, cât şi la nivel de buget. Este una dintre cele mai puternice echipe care vine în acest tur de campionat la Târgu Jiu. În lotul celor de la Bistriţa se află 7 jucătoare care au evoluat în echipa naţională a României, plus alte 3-4 jucătoare care evoluează la alte echipe naţionale, deci clar avem de a face cu o echipă foarte puternică, cu pretenţii, dar…există şi un dar…constat că în ultima perioadă putem să ne ridicăm la nivelul acestor adversari. Pentru noi este o provocare. Sunt convins că fetele vor fi capacitate pentru această provocare. Ştiu că fetele vor da tot ce pot cu putinţă pentru ca noi toţi să putem pleca mulţumiţi de la această partidă şi indiferent de rezultat va trebui să fim bucuroşi de ceea ce am realizat. Şi fetele sunt conştiente că întâlnim un adversar puternic şi, la fel ca în celelalte meciuri cu adversari puternici, ele s-au motivat destul de bine, pentru că este dorinţa de a se ridica la nivelul adversarelor. După aceste meciuri bune pe care le-am făcut şi noi am crescut puţin, s-au mai umflat un pic muşchii pe noi, dar este un lucru bun, pentru că merităm să ni se umfle muşchii pentru că am demonstrat că putem să jucăm la nivelul oricărei echipe din Liga Florilor. Sper ca şi sâmbătă să ni se umfle muşchii şi să arătăm că suntem o nucă tare pentru orice adversar care vine la Târgu Jiu”. 

Andrieş vrea de la fetele sale un joc în viteză. Vrea să le facă grea viaţa celor de la Bistriţa, o echipă cu talie, grea, iar viteza de reacţie a echipei poate fi un atu în confruntarea de sâmbătă. Antrenorul gorjean știe de ce are nevoie echipa sa pentru a produce un rezultat pozitiv contra Bistriței.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Putem să le învingem aşa cum am făcut şi cu celelalte echipe. Prin determinare, prin multă muncă şi prin alergare, multă alergare. Acesta va fi principalul cuvânt de ordine în acest meci. Fetele trebuie să fie foarte agresive în joc şi trebuie să alerge foarte mult, pentru că ne va fi foarte greu în atac. Bistriţa are o echipă puternică, cu talie, veţi vedea ce înseamnă o echipă cu talie, iar în acest caz va trebui să găsim soluţii şi să dăm goluri rapide şi să ne canalizăm toată forţa pentru a face o apărare agresivă la fel ca în meciurile cu Vâlcea, cu Baia Mare, iar după ce recuperăm mingea să alergăm. Avem mici probleme medicale, dar sperăm că vom trece peste ele şi la ora meciului toată lumea să fie aptă pentru meci”. 

Iubitorii handbalului din Târgu Jiu așteaptă cu nerăbdare duelul cu Gloria Bistrița, drept dovadă stă și cererea mare de bilete pentru confruntarea de sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17.30. Suporterii gorjeni sunt așteptați în număr mare să susțină echipa. Liviu Andrieș cere sprijinul publicului la acest meci. Atomsfera creată de suporterii gorjeni poate ajuta echipa noastră să răpună Bistrița.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Meciul va fi transmis şi cred că va fi o motivaţie în plus pentru fete, dar şi pentru publicul de la Târgu Jiu, care sper să fie în număr cât mai mare la sală, şi ţinând cont şi de adversarul pe care-l întâlnim, sunt convins că ne vor susţine pe toată durata partidei”.

În premieră de la promovarea echipei noastre pe prima scenă a handbalului românesc, un meci din Liga Florilor este transmis în direct de la Târgu Jiu. Partida dintre CSM Târgu Jiu şi Gloria Bistriţa va fi transmisă în direct de postul de televiziune Pro Arena, post care deţine drepturile de televizare a partidelor din Liga Florilor. 

*IMPORTANT. Datorită interesului mare pentru jocul dintre CSM Târgu Jiu și CS Gloria Bistrița, s-au pus la vânzare bilete la sediul CSM Târgu Jiu(B-dul Constantin Brâncuși nr.6). Biletele se pot cumpăra și înaintea jocului, începând cu orele 16:00! Prețul unui bilet este de 15 lei, copiii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de gratuitate(în baza unui act doveditor și în limita locurilor disponibile în tribune). Vă așteptăm alături de noi!

Comment here