Handbal

Liga Florilor, Etapa 12 / CSM Târgu Jiu pierde duelul cu Bistrița / CSM Târgu Jiu – Gloria Bistrița 23-33

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea de pe teren propriu cu Gloria Bistrița, scor 23-33, la pauză 11-17. Meciul a contat pentru etapa a-12-a din Liga Florilor. 

Într-o Sală a Sporturilor plină până la refuz, CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu mult mai puternica echipă din Bistrița. A fost un meci în care forța și plusul de experiență al echipei din Ardeal și-a spus cuvântul. Susținute de peste 1000 de suporteri, handbalistele lui Liviu Andrieș au început curajos meciul. Echipa din Bistrița a deschis seria golurilor, dar imediat a venit replica echipei noastre, cu golul marcat, pe pătrundere, de Angela Pușcaș. Ira Zinatullina s-a înălțat peste apărarea adversă și a adus primul avantaj în dreptul echipei din Târgu Jiu, scor 2-1. Oana Bucă, trimisă la linia de 7m a menținut avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 3-2. Primele 5 minute s-au încheiat la egalitate, după ce Seraficeanu a egalat situația pe tabela de marcaj, scor 3-3. A fost rândul echipei oaspete să treacă la conducere, scor 3-5, în minutul 7. Gorjencele nu au cedat și Cristina Boian, din extremă, a redus diferența pe tabelă. Ana Ciolan a adus egalarea în minutul 9 al confruntării, scor 5-5. Bistrița s-a distanțat din nou la două goluri, scor 5-7, dar fetele lui Andrieș au dat imediat replica. Pușcaș, Alexandra Gavrilă și Ana Ciolan au menţinut egalitatea pe tabela de marcaj, scor 8-8, la mijlocul primei reprize. Au urmat minute bune în care echipa noastră a fost blocată pe semicercul advers, în timp ce Bistrița a mai pus trei goluri în dreptul său, scor 8-11. Ana Ciolan și Cristina Boian reduc diferența pe tabelă, scor 10-12, în minutul 22. Experimentata grupare din Bistrița pune stăpânire pe joc și se distanțează pe tabelă, scor 10-16. Seria echipei oaspete este întreruptă de pătrunderea reușită de Angela Pușcaș, scor 11-16. Bistrița mai dă o lovitură și intră la cabine la +6 pe tabelă, scor 11-17.

Repriza secundă a început cu gol din partea echipei oaspete, dar și cu replica rapidă venită de la Ana Ciolan, scor 12-18. Katarina Pavlovic, trimisă de Liviu Andrieș în teren, își trece numele pe lista marcatoarelor, scor 13-18, însă echipa oaspete ajunge la șapte goluri avans, scor 13-20, în minutul 36. Suținute fără încetare de publicul spectator de la Târgu Jiu, fetele noastre încearcă să revină în meci. Ana Ciolan și Katarina Pavlovic își trec din nou numele pe lista marcatoarelor, scor 15-21. Mult mai experimentată, gruparea din Bistrița știe cum să liniștească lucrurile și își mărește avansul pe tabelă, scor 16-25, în minutul 42. Pal Ceandani, pe contraatac, oprește pentru moment seria golurilor echipei oaspete, scor 17-25. Cu tot cu paradele Ekaterinei Dzhukeva, echipa noastră cedează tot mai mult teren și Bistrița ajunge la +11 pe tabelă, scor 17-28. Sabine Klimek și Mirabela Coteț se descurcă bine pe faza de atac și mai reduc din diferență, scor 20-29, în minutul 52. Oana Bucă, de la 7m și Ira Zinatullina, infiltrată pe semicerc, stabilesc scorul la 22-31, în minutul 56. Bistrița mai adaugă două goluri în contul său, pentru 22-33. Ultimul gol al meciului a aparținut echipei noastre. Oana Bucă de la 7m a stabilit scorul final, 23-33. În ciuda înfrângerii, publicul spectator de la Târgu Jiu și-a aplaudat echipa pentru efortul depus, pentru determinare și pentru faptul că au luptat pentru fiecare minge.

Cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană a fost Ana Cătălina Ciolan, care a reușit 6 goluri în poarta Bistriței. O nouă evoluție remarcabilă pentru Ekaterina Dzhukeva. Portarul CSM-ului și-a trecut în cont 15 parade în acest meci.

La finalul meciului, Liviu Andrieș a explicat care au fost motivele care au stat la baza acestei înfrângeri.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Ştiam că întâlnim un adversar foarte puternic din multe puncte de vedere: ca lot, ca finanţare şi ca experienţă. Cred că diferenţa aceasta mare de scor a fost cauzată de greşelile foarte multe pe care le-am făcut, în special la finalizare. Nerealizările fetelor, chiar ne-au turnat plumb în picioare şi cred că acest lucru ne-a făcut să ne grăbim puţin în atac, nu am mai avut răbdarea să construim şi precipitarea a avut un rol deosebit în acest rezultat. Trebuia să ne aşteptăm şi la un rezultat de felul acesta, pentru că ştim ce ne aşteaptă de acum încolo, şase jocuri foarte grele. E clar că este greu pentru o echipă nou-promovată să ţină acest ritm, dar nu ne aşteptam la o asemenea înfrângere. Nu cred că aceasta este valoarea, calitatea noastră. Este un duş rece pe care ni-l asumăm şi sunt convins că vom trece peste această înfrângere. Trebuie să ţinem capul sus, pentru că suntem bine din punct de vedere al punctelor acumulate. Ţin să mulţumesc publicului, care ne-a susţinut, indiferent de realizări. Sunt convins că vor veni şi la celelalte jocuri, pentru că urmează meciuri foarte tari, cu cele mai puternice echipe din ligă. Nu este ok ceea ce am arătat astăzi, dar trebuie să fim mândri pentru ceea ce am realizat până acum”.

”Diferența de experiență și greșelile individuale au dus la diferența de pe tabelă”, a declarat la finalul meciului, Sabine Klimek. 

Sabine Klimek, CSM Târgu Jiu: ”Nu cred neapărat că diferenţa de pe tabelă este reală. Eram conştiente că o să fie un meci foarte greu, pentru că au foarte mult jucătoare cu experienţă, însă, spre deosebire de alte meciuri pe care le-am jucat, astăzi am făcut foarte multe greşeli individuale, am ratat foarte mult de pe unu la unu şi astfel s-a făcut diferenţa. Am fost conduse la mai multe goluri şi asta ne-a pus plumb în picioare, asta deşi în ultimele meciuri am revenin de la diferenţe de 4-5 goluri şi am reuşit să câştigăm. Diferenţa de experienţă şi greşelile noastre au dus la această înfrângere. Au făcut ceea ce ştiam că vor face, dar ne-au surprins pentru că au fost foarte exacte şi foarte puternice. Nu am avut cea mai bună zi astăzi”.

LIGA FLORILOR MOL
Ediţia 2022-2023

Etapa 12
Târgu Jiu – Sala Sporturilor 
Sâmbătă – 14 Ianuarie 2023
ORA 17.30
LIVE PE PRO ARENA

CSM Târgu Jiu – Gloria Bistrița 23-33(11-17)

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 1g, Angela Pușcaș 3g, Mirabela Coteț 2g, Ira Zinatullina 2g, Andreea Chiricuță, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ana Cătălina Ciolan 6g, Cristina Boian 2g, Katarina Pavlovic 2g, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieș. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

După 12 etape scurse din această ediţie de campionat, CSM Târgu Jiu se află pe locul 8 în clasament. Etapa viitoare, în ultima etapă a turului de campionat, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare cu HC Dunărea Brăila. Meciul este programat pentru duminică, 22 ianuarie.

Comment here