Baschet

La mulți ani, Titus Nicoară! Baschetbalistul CSM Târgu Jiu împlinește 34 de ani

Zi importantă astăzi pentru familia CSM Târgu Jiu, cu doi sărbătoriți, ambii baschetbaliști ai echipei CSM Târgu Jiu, Porter Troupe și Titus Nicoară. Primul, Porter Troupe, este unul dintre cei mai iubiți străini care au evoluat vreodată în România și împlinește 39 de ani, iar cel de al doilea, Titus Nicoară, este unul dintre cei mai experimentaţi jucători români și împlinește 34 de ani. La zi aniversară le dorim celor doi sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! La mulți ani, Porter TROUPE! Happy birthday, Porter Troupe! La mulți ani, Titus NICOARĂ!

Extremă de forţă, Titus Nicoară s-a născut pe 25 martie 1988, la Oradea. Jucător de pozițiile 4-5, Titus măsoară 2.03 metri şi a adunat o foarte mare experienţă la nivelul cupelor europene, are peste 400 meciuri disputate în Liga Națională și Cupa României.

Cariera de jucător a lui Nicoară la nivel de seniori a demarat alături de CSM Oradea. El a ajutat formația din orașul său natal să promoveze în primul eșalon al țării. În plus, Titus a debutat în Liga Națională, la acea vreme Divizia A, alături de CSM Oradea, formație la care a jucat până în anul 2007. În 2007 a semnat cu Arkadia Traiskirchen, în Austria, unde a petrecut patru sezoane. La întoarcerea în România a semnat cu Gaz Metan Mediaș, unde a bifat alte patru stagiuni. În sezonul 2013-2014 a jucat la CSM Oradea, după care a bifat două sezoane în uniforma CSM Steaua EximBank București. În sezonul 2016-2017 s-a întors la Oradea, iar în 2017-2018 a jucat pentru BCM U FC Argeș Pitești. În perioada 2018-2020 a jucat pentru CSM Mediaș, iar în sezonul 2020-2021 a evoluat pentru Steaua Bucureşti. Din toamna anului trecut a semnat cu CSM Târgu Jiu.

Palmaresul lui Nicoară cuprinde două Cupe ale României, câștigate cu Gaz Metan Mediaș. De asemenea, are o finală de Liga Națională, disputată alături de CSM Oradea. El are o campanie în EuroCup, respectiv o participare la FIBA EuroBasket. De asemenea, a câștigat Campionatul European U18 masculin Divizia B. A evoluat, pe rând, pentru echipele U16, U18, U20, universitară și de seniori a României.

 

Comment here