HandbalJuniori

Junioarele 3, victorie la debutul în Grupa Speranţă 3 / CSM Târgu Jiu – CSS Viitorul Cluj 36-29

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a început cu dreptul seria meciurilor din Grupa 3 Speranţă. În prima etapă din grupă, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 36-29 în confruntarea cu CSS Viitorul Cluj. CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat toate cele trei reprize ale meciului şi a obţinut toate punctele puse în joc în acest meci. Pe reprize scorul a fost: 13-9, 12-10, 11-10. Alesia Cismaşu şi Raluca Chiriac au fost cele mai bune marcatoare din tabăra gorjeană, ambele cu câte 13 goluri marcate.

Debut cu victorie pentru tinerele handbaliste pregătite de Radu Costel, care şi-au trecut în cont prima victorie din partea a doua a campionatului. Junioarele 3 au început bine meciul şi s-au instalat la cârma jocului încă din startul partidei. CSM Târgu Jiu a pus repede 2-0 pe tabelă şi şi-a mărit constant diferenţa pe tabelă, scor 5-2 şi 8-3, în minutul 10. Clujencele au echilibrat puţin disputa şi s-au apropiat la două goluri pe tabelă, scor 9-7, dar pentru puţin timp, pentru echipa noastră a dat imediat replica şi a făcut 11-7 şi 13-8. Prima parte a meciului s-a încheiat cu un gol al echipei oaspete, dar repriza a fost câştigată de CSM Târgu Jiu cu 13-9. 

Repriza a doua a început sub semnul echilibrului, scor 2-2 după primele 5 minute de joc. Clujencele au trecut la conducere, scor 2-4. CSM Târgu Jiu a trecut cu bine peste primul moment greu al meciului şi au întors scorul pe tabelă, 5-4 după zece minute de joc din repriza a doua. Elevele lui Radu Costel şi-au mărit diferenţa la +3, scor 9-6 şi 12-9. Clujul a mai punctat pe final de repriză, dar CSM a fost cea care şi-a adjudecat şi actul doi, scor 12-10.

Ultima repriză a fost şi cea mai echilibrată, cu o echipă a Clujului ceva mai insistentă şi care s-a instalat la conducere pe tabelă, scor 3-1 şi 5-2. Handbalistele CSM s-au regrupat rapid şi au egalat situaţia, scor 5-5. Clujul a trecut din nou la conducere, 7-5 şi 8-6. Gorjencele au găsit din nou resurse şi au întors scorul pe tabelă, 9-8. Echipa oaspete a egalat, dar tinerele hadbaliste de la Târgu Jiu au gestionat mai bine finalul de meci, în care s-au distanţat la 11-9. Clujul a avut ultimul gol al reprizei, dar tot CSM Târgu Jiu şi-a adjudecat şi actul 3, cu 11-10, iar la general victoria a revenit echipei din Târgu Jiu cu 36-29. Chiar dacă au mai avut şi momente dificile în meci, gorjencele au obţinut maximum din meciul CSS Viitorul Cluj şi sunt, după prima etapă, liderul Grupei 3.

Antrenorul grupei de junioare 3, Radu Costel, s-a declarat mulţumit de rezultat şi de faptul că echipa sa şi-a îndeplinit obiectivul pentru acest meci, chiar dacă au mai fost şi momente mai puţin bune de joc pe parcursul partidei. 

Radu Costel, antrenor junioare 3 CSM Tâgu Jiu: „Am depăşit cu brio primul joc din grupele Speranţă, acasă, cu CSS Viitorul Cluj. Am simţit emoțiile fetelor, am simţit şi determinarea lor, fiindcă în aceste jocuri scopul este unul singur, victoria. Nu mai putem lăsa garda jos, având toţi adversarii apropiaţi ca valoare. Ne-am îndeplinit obiectivul acestei dispute, însa nu mă pot declara întrutotul mulţumit de evoluţie. Au fost momente în care ne-am pierdut busola şi am revenit cu ceva dificultate pe drumul bun. Au fost momente când tabela ne era clar favorabilă, însă lipsa de concentrare în faza de finalizare ne-a obligat la alte sacrificii în defensivă. Ultima, dintre cele trei reprize, a fost si cea mai disputată. Şi-a pus amprenta din plin, cel puţin la echipa mea, oboseala, fiindcă am păstrat pe teren cam aceeaşi formulă. Am vrut să câştigăm toate reprizele, pentru că paşii greşiti nu mai sunt permişi. Încă o data vreau să evidenţiez aportul Alesiei şi al Ralucăi, dar şi curajul celor mai mici din echipă, Ana Bîrlete şi Cleopatra Pîslaru”.

CSM Târgu Jiu: Ana Maria Bîrlete 3g, Raluca Chiriac 13g, Cleopatra Pîslaru 1g, Alesia Cismaşu 13g, Anisia Bălăşin, Vanesa Podăriţa, Patrizia Ştefu, Alina Burlan 2g, Alexandra Popescu 1g, Cătălina Ungureanu, Maria Cîrciumariu, Andreea Mindoiu, Beatrice Popescu 3g. Antrenor Radu Costel.

CSM TÂRGU JIU – HANDBAL FEMININ JUNIOARE 3
GRUPA SPERANȚĂ 3
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 1 – Sâmbătă 12.03.2022 Ora 10.30
CSM Târgu Jiu – CSS Viitorul Cluj Napoca 36-29 (13-9, 12-10, 11-10) 

Comment here