Baschet

INTERVIU / Ken’Darrius Hamilton: „Am venit să joc pentru Târgu Jiu pentru că oamenii de aici au fost serioși cu mine, au un proiect serios. Voi da totul pentru voi, în fiecare bătălie, cu fiecare adversar cu care ne confruntăm”

Ken’Darrius Hamilton este cel mai nou jucător cooptat în lotul CSM Târgu Jiu. Americanul Ken’Darrius Hamilton și-a făcut debutul oficial pentru grupărea gorjeană în meciul disputat de CSM Târgu Jiu pe terenul echipei SCM Timișoara. Baschetbalistul a semnat un angajament cu CSM Târgu Jiu până la finele sezonului, dar mai are de așteptat până la debutul în fața propriilor suporteri și asta pentru că formația gorjeană va disputa următoarele două meciuri de campionat în deplasare, la Craiova, într-un meci restanță, și la Cluj. Într-un scurt interviu, Hamilton a vorbit despre cele două deplasări, despre venirea lui la Târgu Jiu, obiective și a transmis și un mesaj fanilor CSM Târgu Jiu.

INTERVIU Ken’Darrius HAMILTON

Ken’Darrius Hamilton, în primul rând bun venit în orașul Târgu Jiu! Cum ți se pare oraşul? Ai apucat să-l vizitezi?

Ken’Darrius Hamilton: Bună ziua! Mulțumesc pentru primirea făcută la Târgu Jiu. Da, orașul este grozav, liniștit, iar oamenii de aici au fost foarte prietenoși și de ajutor.

Ce te-a determinat să vii să joci pentru CSM Târgu Jiu?

Ken’Darrius Hamilton: Am venit să joc pentru Târgu Jiu pentru că oamenii de aici au fost serioși cu mine, au un proiect serios, și în plus eu iubesc baschetul din România!

Care este prima ta impresie legată de noua ta echipă?

Ken’Darrius Hamilton: Prima mea impresie despre noua mea echipă este una foarte bună. Am colegi de echipă talentați, care muncesc din greu în fiecare zi.

Cu ce gânduri ai venit la Târgu Jiu? Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon?

Ken’Darrius Hamilton: Am venit la Târgu Jiu cu un singur lucru în minte, acela de a face tot ce pot pentru a ajuta echipa să câștige meciuri! Vreau să tratez fiecare meci cât se poate de serios, să dau tot ce pot la fiecare meci și alături de colegii mei să lupt, atât cât mai avem șanse, pentru un loc de play-off.

Eşti un jucător care poate evoluat pe pozițiile 4-5. Care post îţi place mai mult? Sau unde dai cel mai bun randament?

Ken’Darrius Hamilton: Îmi place poziția 4, dar sunt foarte familiarizat cu toate rolurile poziției 5.

Ai debutat deja pentru CSM Târgu Jiu. Cum a fost debutul din punctul tau de vedere?

Ken’Darrius Hamilton: Din punctul meu de vedere, debutul a fost unul grozav pentru mine. Spun asta pentru că am venit gata de joc și plin de energie și am fost încântat să revin pe teren. Mi-am dorit să contribui la o victorie a echipei, dar, din păcate, nu s-a întâmplat.

Vin două deplasări grele pentru CSM Târgu Jiu. Craiova si Cluj. Cum vezi cele două meciuri?

Ken’Darrius Hamilton: Craiova și Clujul sunt echipe foarte bune și respect efortul tuturor, dar și noi muncim din greu pentru obiectivele noastre și ne vom lupta până în ultima secundă. Nu le va fi ușor cu noi.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Ken’Darrius Hamilton: Le spun bun găsit tuturor fanilor echipei și iubitorilor de baschet din Târgu Jiu, vă mulțumesc pentru că m-ați primit în orașul vostru și m-ați făcut să mă simt ca acasă! Voi da totul pentru voi, în fiecare bătălie, cu fiecare adversar cu care ne confruntăm. Vă mulțumim pentru dragostea voastră și îmi doresc să continue sprijinul dumneavoastră pentru echipă.  

Născut pe 13 iunie 1996, în Montgomery, Alabama, SUA, baschetbalistul înalt de 2.06 metri poate evolua pe pozițiile 4-5. Hamilton nu se află la primul angajament în România. El a mai evoluat în campionatul intern pentru CSM Galați în sezonul 2020-2021. Ultima echipă la care a evoluat Hamilton a fost CD Povoa, în Portugalia. Jucătorul american a semnat un angajament cu CSM Târgu Jiu până la finele sezonului.

Baschetbalistul în vârstă de 26 de ani a jucat pentru Tennessee State în NCAA între 2015 și 2018. A avut 56 apariții cu medii statistice de 7.8 puncte, 4.1 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții în 21.5 minute pe partidă. Cariera sa profesionistă a demarat în Georgia, în Superleague alături de Rustavi. El a jucat 15 meciuri în acel sezon și a avut medii statistice de 16.1 puncte, 6.1 recuperări, pentru 13.7 la eficiență în sezonul 2018-2019. În sezonul 2019-2020 a evoluat în Cipru, la AEL Limassol și a avut medii statistice de 12.6 puncte și 7.4 recuperări pe partidă. În 2020 a ajuns în România la CSM Galați unde a evoluat un sezon pentru gălățeni, în care a fost unul dintre principalii remarcați ai formației gălățene. A plecat din România la CD Povoa, în Portugalia, aceasta fiind ultima echipă la care a evoluat înainte de a ajunge la CSM Târgu Jiu.

Comment here