HandbalJuniori

Handbal Feminin J3 / VICTORIE pentru junioarele 3/ CSM Târgu Jiu – HCM Craiova 32-27

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a început seria meciurilor din retur cu o victorie. Elevele lui Radu Costel au dispus de HCM Craiova cu 32-27. Meciul a contat pentru etapa a-8-a din Seria G a Campionatului Naţional rezervat junioarelor 3. O victorie care menţine formaţia din Târgu Jiu pe locul 3 al seriei şi cu mari şanse de a termina pe podium prima parte a campionatului.

Aflată în luptă directă cu HCM Craiova pentru un loc pe podium, CSM Târgu Jiu nu a ratat oportunitatea de a câştiga un meci care o menţine în lupta pentru un loc pe podium. Adversarele au început bine meciul cu două goluri marcate rapid în poarta echipei din Târgu Jiu. Gorjencele lui Radu Costel şi-au revenit repede şi au trecut la cârma jocului, scor 4-2 şi 8-5. Diferenţa de trei goluri s-a menţinut şi la finalul primei reprize adjudecată de CSM Târgu Jiu cu 11-8.

Repriza secundă s-a derulat sub semnul echilibrului în primele 6 minute, când tabela indica 4-4. Apoi a urmat o perioadă cu un plus pentru CSM Târgu Jiu care a condus cu 8-6 şi 10-8, dar şi cu 12-9. Craiovencele au marcat în ultima secundă de joc din repriza a doua, dintr-o aruncare de la 7m, dar tot CSM Târgu Jiu a fost echipa care s-a impus şi în partea a doua a jocului, scor 12-10.

Ultima repriză a fost una destul de echilibrată, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj, scor 6-4 pentru CSM Târgu Jiu, dar şi 9-8 pentru echipa din Craiova în minutul 59. Alesia Cişmaşu a egalat cu câteva secunde înainte de finalul meciului, iar Craiova, care a avut şansa unui ultim atac, nu a reuşit să marcheze. Elevele lui Radu Costel s-au apărat impecabil şi ultima repriză s-a terminat egal, 9-9, iar la general, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 32-27.

Alesia Cişmaşu, cu 17 goluri marcate şi Raluca Chiriac, cu 10 goluri reuşite, dar şi Vanesa Podăriţa, în mare formă în poartă, au fost cele mai bune jucătoare ale CSM Târgu Jiu în acest meci. Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Ştefania Buşe şi Alina Burlan, ambele cu câte 2 goluri marcate, dar şi Beatrice Popescu, cu un gol.

Radu Costel, antrenor Junioare 3 CSM Târgu Jiu: „Am câştigat un joc care, practic, ne consolidează poziţia a treia a clasamentului. Apărarea a facut diferenţa. Cuvinte multe nu ar fi de spus. Fetele noastre s-au mobilizat în defensiv, dar au reuşit şi să recupereze mare parte dintre ratările şi greşelile din atac. Din nou, remarc evoluţiile constant bune ale „veteranelor” Alesia Cişmasu şi Raluca Chiriac, dar şi ambiţia şi curajul Ştefaniei Buşe, în defensivă. Bucuria fetelor, după acest joc, spune totul. Ţin să felicit şi echipa adversă care a luptat până la finalul meciului pentru fiecare posesie, reuşind să smulgă un egal în repriza a treia. Urmeaza jocul cu FEFS Craiova, săptămâna viitoare, în deplasare, o partidă din care încercăm să scoatem puncte”.

Etapa viitoare, pe 11 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, pe terenul echipei HC Univ. FEFS Craiova.

Campionatul Național Junioare 3
SÂMBĂTĂ – 04.12. 2021 / Seria G – Etapa 8  
Sala Sporturilor din Târgu Jiu / Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – HCM Craiova
32-27 (11-8, 12-10, 9-9)

CSM Târgu Jiu: Vanesa Podăriţa – Ana Bîrlete, Raluca Chiriac 10g, Cleopatra Pîslaru, Patrizia Ştefu, Alesia Cişmaşu 17g, Beatrice Popescu 1g, Alina Burlan 2g, Ştefania Buşe 2g, Maria Cîrciumariu, Cătălina Ungureanu, Catrinel Aniniş, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu. Antrenor: Radu Costel.

Campionatul Național Junioare 3
Sâmbătă – 11.12. 2021 / Seria G – Etapa 9 / Craiova
HC Univ. FEFS Craiova – CSM Târgu Jiu 

Comment here