Handbal

Handbal Feminin / CSM Târgu Jiu a câştigat prima ediţie a turneului „CUPA CSM TÂRGU JIU” / GALERIE FOTO

CSM Târgu Jiu a câştigat prima ediţie a turneului amical dotat cu „CUPA CSM TÂRGU JIU”. În ultima zi a competiţiei echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus şi în faţa formaţiei Activ Prahova Ploieşti, scor 26-25, şi cu trei victorii din tot atâtea meciuri, CSM Târgu Jiu a câştigat trofeul, care a fost înmânat de Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu. Ira Zinatullina a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiţiei. La turneul de la Târgu Jiu au fost invitate să participe Unirea Slobozia, Activ Prahova Ploieşti şi CNE Râmnicu Vâlcea.

După două victorii în primele două zile ale turneului, elevele lui Liviu Andrieş ţinteau victoria şi în meciul trei pentru a-şi adjudeca prima ediţie a Cupei CSM Târgu Jiu. Pentru a ţine trofeul la Târgu Jiu, CSM Târgu Jiu trebuia să treacă de Activ Prahova Ploieşti. Meciul a început într-o notă de echilibru, cum de altfel s-a desfăşurat întreaga partidă. Tabela a fost deschisă de echipa oaspete, dar la fel ca în meciul de sâmbătă, Ira Zinatullina a fost cea care a deschis seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu. Golul doi a venit din extremă, de la Florenţa Ilie, 2-1 pentru gorjence, dar prahovencele au dat imediat replica şi au trecut la conducere, scor 2-3. Egalarea a venit pe o acţiune în forţă finalizată de Sabine Klimek, 3-3. Şi Bianca Chiriţă a început bine meciul şi a egalat din nou situaţia pe tabelă, 4-4. Prahova a plusat la două goluri, scor 4-6, dar imediat CSM Târgu Jiu s-a repliat, iar Iulia Andrei şi Pal Mădălina au adus din nou egalarea, 6-6. S-a mers umăr la umăr până în minutul 22, când tabela indica 8-9. Au urmat trei goluri consecutive pentru Târgu Jiu, cu Zinatullina, Iulia Andrei şi Bianca Stanca la finalizare şi CSM Târgu Jiu conducea cu 11-9 în minutul 28. Ultimul gol al primei părţi a aparţinut echipei oaspete care a stabilit scorul la pauză, 11-10 pentru CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu a început mai bine partea secundă şi cu o nouă serie de trei goluri consecutive formaţia noastră a urcat la 14-10. Până la jumătatea reprizei secunde, CSM Târgu Jiu şi-a menţinut în permanenţă un avantaj de două goluri pe tabelă, scor 15-13, 16-14 sau 17-15. Prahova nu a cedat şi s-a apropiat la un gol, scor 18-17. Sabine Klimek înscrie şi echipa gorjeană se duce din nou la două goluri, scor 19-17, dar Activ Ploieşti ţine aproape, 19-18. CSM apasă pedala de acceleraţie, iar Anna Ivanenko, Valentina Toader şi Bianca Stanca duc CSM-ul la+4, 23-19, la scorul de pe tabelă contribuie din plin şi Alina Ciuchiatu care apără un 7m şi intervine excelent în alte două situaţii. Activ Ploieşti găseşte însă resurse şi se apropie la doar un gol, 23-22 în minutul 55 şi se anunţa un final încins de meci. Iulia Andrei şi Bianca Stanca aduc un pic de linişte în tabăra gorjeană, scor 25-22, dar cu un minut înainte de finalul jocului, prahovencele ajung din nou la un gol diferenţă, scor 25-24. În ultimul minut Iulia Andrei înscrie şi înclină balanţa în dreptul CSM Târgu Jiu. Prahova înscrie la ultima fază, dar victoria le revine gorjencelor, la limită, scor 26-25.

Liviu Andrieş a tras şi câteva concluzii după încheierea turneului de la Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 2g, Bianca Stanca 4g, Oana Iordache, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 1g, Ira Zinatullina 4g, Gabriela Frunză, Pal Mădălina 2g, Florenţa Ilie 1g, Iulia Andrei 7g, Mihaela Obedeanu, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Imediat după încheierea meciului a avut loc şi festivitatea de premiere. Marcel Romanescu, primarul Municipilui Târgu Jiu a fost cel care a înmânat trofeele pentru locul 3, ocupat de Activ Prahova Ploieşti, trofeul pentru „Cea mai bună jucătoare” a turneului, adjudecat de Ira Zinatullina, dar şi trofeul „Cupa CSM Târgu Jiu”, care a revenit echipei din Târgu Jiu. 

Iată ce a declarat la finalul competiţiei Ira Zinatullina, declarată cea mai bună jucătoare a turneului.

CSM Târgu Jiu va relua seria meciurilor oficiale, pe 23 ianuarie, atunci când elevele lui Liviu Andrieș vor juca pe teren propriu cu CSU Universitatea de Vest Timișoara.

CSM Târgu Jiu – Handbal Feminin
CUPA CSM TÂRGU JIU – Turneu amical
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
VINERI -14.01.2022
Ora 17.00 CSM Târgu Jiu – CNE Râmnicu Vâlcea 37-32 (20-14)
Ora 19.00 CSM Unirea Slobozia – CS Activ Prahova Ploiești 29-27 (17-11)
Sâmbătă – 15.01.2022
Ora 17.00 CNE Râmnicu Vâlcea – CS Activ Prahova Ploiești 20-21(11-10)
Ora 19.00 CSM Târgu Jiu – CSM Unirea Slobozia 32-28 (16-15)
Duminică – 16.01.2022
Ora 10.00 CNE Râmnicu Vâlcea – CSM Unirea Slobozia 18-24 (8-11)
Ora 13.00 CSM Târgu Jiu – CS Activ Prahova Ploiești 26-25 (11-10)

GALERIE FOTO: ROMEO IONETE

 

Comment here