BaschetJuniori

Grupa U13 a terminat pe locul 2 în Grupa H și s-a calificat în Faza II-a a Campionatului Național. Baschetbaliștii lui Carlos Popescu au obținut două victorii în Turneul 2 de la Craiova

Un nou turneu excelent făcut de cei mai tineri baschetbaliști ai CSM Târgu Jiu. Cu două victorii înregistrate, Grupa U13 a terminat Grupa H pe locul 2 și s-a calificat în faza următoare a Campionatului Național. Grupa U13 a avut un final de săptămână plin, cu meciuri programate în cadrul Turneului 2, Grupa H din Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă U13. Echipa pregătită de Carlos Popescu s-a deplasat la Craiova, acolo unde a jucat împotriva echipelor ACS Juniors Craiova, SCMU Craiova ACS și Champions București-Craiova. Turneul s-a desfășurat pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 21 ianuarie, respectiv 22 ianuarie 2023. 

Două victorii au înregistrat tinerii baschetbaliști gorjeni și în cel de-al doilea turneu și au obținut calificarea, de pe locul 2 în grupă, în faza superioară a campionatului. Cu un total de 4 victorii din cele 6 meciuri disputate în primele două turnee ale competiției, băieții lui Carlos Popescu au reușit să se califice între cele mai bune 24 echipe din țară la acest nivel de vârstă. 

Carlos Popescu, antrenor Grupa U13 Masculin a CSM Târgu Jiu: ”Ne întoarcem mulțumiți din Bănie la finalul returului din Faza 1 a Campionatului National de Baschet, destinat categoriei U13M unde, cei mai mici baschetbaliști târgujieni, reușesc să dubleze numărul victoriilor din weekend-ul precedent, totalizând 4 victorii importante din 6 maxim posibile. Acest rezultat ne poziționează pe locul 2 în grupă, calificându-ne fară emoții în faza următoare a campionatului. Dacă la startul acestui sezon s-au înscris nu mai puțin de 55 echipe,echipa noastră reușește să se evidențieze și să se califice în grupele destinate primelor 24 echipe din țară. Consider că este un start bun, care dă încredere sportivilor în potențialul lor însă, suntem conștienți totodată că trebuie să muncim și mai mult la fiecare antrenament, având printre obiective coeziunea echipei și integrarea exponenților noi cu potențial, pentru un parcurs cât mai bun în acest sezon.”

CSM Târgu Jiu: Matei Scornea, Darius Savu, Luca Pop Manta, Vladimir Gugea, Rareş Staicu, Radu Puiu, Dorel Sandu, Tudor Crîngulescu, Rareş Gionea, Paul Popescu, Andrei Popescu, Mario Vezure, Alexandru Aniniş, Rareş Ciobanu. Antrenor: Carlos Popescu.

JUNIORI BASCHET MASCULIN
Campionatul Național U13

Craiova, 21-22 Ianuarie
2023, Sala ”Ioan Constantinescu”
Grupa H / Turneu 2
Sâmbătă, 21.01.2023, Ora 11.00
CSM Târgu Jiu – ACS Juniors Craiova 91-41
Sâmbătă, 14.01.2023, Ora 20.00
CSM Târgu Jiu – SCMU Craiova 98-17
Duminică, 15.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – ACS Champions București-Craiova 41-59

 

Comment here