Handbal

Gorjeanca Angela Pușcaș, până în 2025 la CSM Târgu Jiu! Experimentata handbalistă și-a prelungit angajamentul pe încă doi ani cu formația gorjeană

Gorjeanca Angela Pușcaș va evolua în continuare pentru CSM Târgu Jiu. Experimentata handbalistă și-a prelungit angajamentul pe încă doi ani și va evolua până în 2025 la Târgu Jiu. Sportiva noastră a ales să continue în tricoul lui CSM Târgu Jiu, astfel că și-a pus semnătura pe un nou angajament cu echipa antrenată de Liviu Andrieș. ”Mă bucur foarte mult că am ajuns la această înțelegere. Colectivul, staff-ul, suporterii și toți cei implicați în proiectul CSM m-au determinat să rămân la Târgu Jiu”, a declarat Angela Pușcaș, după prafarea noii înțelegeri cu echipa din Târgu Jiu.

Deși s-a ajuns doar la jumătatea campionatului, oficialii clubului gorjean au început încă de pe acum să-şi întărească lotul pentru următorul sezon, iar de la zi la zi, lotul grupării din Târgu Jiu prinde contur. Portărița Ekaterina Dzhukeva, pivotul Ana Ciolan și centrul Alexandra Gavrilă și-au prelungit colaborările cu CSM Târgu Jiu. În proiectul de viitor al clubului a fost cooptată și jucătoarea născută la Târgu Jiu, Angela Pușcaș, care evoluează pe postul de centru, dar la fel de bine poate evolua ca inter stânga sau inter dreapta.

În vârstă de 28 de ani, jucătoarea evoluează pentru CSM Târgu Jiu din vara anului 2022, când a revenit în orașul natal după o experiență handbalistică de 13 ani, timp în care a evoluat la echipe de prestigiu atât în țară, cât și peste hotare. 

Chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani am stat de vorbă cu Angela Pușcaș, care ne-a dezvăluit de ce a ales să rămână la Târgu Jiu, care este părerea ei despre bilanțul echipei la finalul turului de campionat, ce părere are despre duelul din Cupa României și cum își va petrece ziua de naștere.

INTERVIU ANGELA PUȘCAȘ

La mulți ani, Angela Pușcaș! Multă sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor! 

Angela Pușcaș: Vă mulțumesc!

Motiv de dublă sărbătoare. Angela Puşcaş, pentru încă două sezoane vei rămâne acasă, la Târgu Jiu. Ai semnat prelungirea până în 2025. Pentru iubitorii de handbal din Târgu Jiu este o veste extraordinară faptul că ai decis să continui cu CSM. Spunem asta pentru am văzut cum eşti întâmpinată la fiecare meci de pe teren propriu. Ai decis să rămâi la Târgu Jiu şi să evoluezi pentru echipa oraşului în care te-ai născut. Ce te-a determinat să semnezi prelungirea contractului?

Angela Pușcaș: Da, așa este, am semnat pentru încă două sezoane și mă bucur foarte mult că am ajuns la această înțelegere. Colectivul, staff-ul, suporterii și toți cei implicați în proiectul CSM m-au determinat să rămân la Târgu Jiu.

Ne vom bucura de evoluţiile tale excepţionale, de experienţa ta, de calităţile tale sportive, de dăruirea şi ambiţia ta pentru încă două sezoane. Care este secretul din spatele acestor evoluții de excepție?

Angela Pușcaș: Aici cred că este vorba mai degrabă despre dăruire și seriozitate, de înțelegerea și liniștea dată de cei care ne coordonează. Să nu uităm de susținerea suporterilor … și multă muncă.

Care sunt obiectivele tale în cadrul proiectului handbalistic de la Târgu Jiu?

Angela Pușcaș: Îmi doresc să contribui cât mai mult la îndeplinirea obiectivelor pe care echipa și le-a propus, în speță să ne menținem în Liga Florilor, să joc cât mai bine și cel mai important să fiu sănătoasă.

Din punctul tău de vedere cum este bilațul CSM-ului la finalul turului?

Angela Pușcaș: Parcursul nostru până în momentul de față a fost unul bun, se putea și mai bine, dar în sport se poate întâmpla orice. Suntem abia la mijlocul campionatului și sperăm ca returul să fie cel puțin la fel de bun.

Urmează o confruntare în Cupa României, cu Măgura Cisnădie. Cum vezi duelul care se dispută la Târgu Jiu? Putem merge mai departe în această competiţie?

Angela Pușcaș: Va fi un meci greu, dar sunt sigură că jucând acasă, vom avea un mare plus din partea suporterilor. Am arătat că se poate în meciul din tur și am încredere în echipa noastră că putem merge mai departe.

Cum vei sărbători de ziua ta?

Angela Pușcaș: Voi sărbători în familie și alături de echipă, după antrenament.

Mult succes și cât mai multe victorii cu CSM Târgu Jiu! La mulți ani!

Angela Pușcaș: Mulțumesc!

ANGELA CIOCA PUȘCAȘ
Data nașterii: 23.01.1995
Locul nașterii: Târgu Jiu
Post: Centru

Născută pe 23 ianuarie 1995 la Târgu Jiu, Angela Cioca a început handbalul la vârsta de 13 ani, în 2008, la LPS Târgu Jiu sub comanda doamnei Camelia Stănciulescu. După un an, în 2009, Angela a plecat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, până în 2014. În perioada petrecută la Bucureşti, la nivel juvenil, a cucerit cinci titluri de campioană la toate categoriile de vârstă, iar în 2014 la turneul final al junioarelor I a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare. Evoluţiile ei nu au rămas neobservate şi astfel a ajuns să participe cu echipa națională de junioare a României la Campionatul European pentru Junioare Cehia 2011 și Campionatul Mondial pentru Junioare 2012 din Muntenegru. De asemenea a făcut parte din echipa națională de tineret la Campionatul European de Tineret ediția 2013 din Danemarca, unde România a ocupat locul cinci. La echipele naţionale a jucat 61 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 106 goluri.

În 2014 a făcut pasul la senioare şi s-a transferat în Germania. A debutat la senioare evoluând pentru echipa germană HSG Bad Wildungen, pentru care a evoluat până în 2016. După două sezoane petrecute în Germania s-a transferat în Norvegia la Førde Handball IL, unde a evoluat până în 2018. Din nordul Europei, Angela a plecat în 2018 în Spania unde a semnat cu CB Salud Tenerife, echipă la care a jucat până în 2020. A revenit în România, la Baia Mare, echipă la care a evoluat până în 2022. Cu echipa din Baia Mare şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin, ediția 2020-21.

Comment here