Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 24 / Parcursul impecabil al echipei din Târgu Jiu a continuat și pe Bega / CSU Universitatea de Vest Timișoara – CSM Târgu Jiu 20-28

Marți, 3 mai, într-un meci disputat la Timișoara, CSM Târgu Jiu a înregistrat cea de-a 18-a victorie consecutivă din actuala ediție de campionat. CSM Târgu Jiu și-a respectat statul de favorită în confruntarea cu echipa Universității de Vest din Timișoara și s-a impus fără probleme cu 28-20. Ira Zinatullina și Bianca Chiriță, ambele cu câte 5 goluri, au fost cele mai bune marcatoare pentru gruparea gorjeană. 

CSM Târgu Jiu a fost echipa care a deschis seria golurilor în partida de pe Bega, prin Ira Zinatullina. Debutul de meci a fost unul echilibrat în care s-au marcat doar două goluri, câte unul de fiecare tabără. CSM Târgu Jiu a punctat prin Iulia Andrei, Valentina Toader și Pal Ceandani și și-a păstrat diferența de un gol după primele zece minute, scor 4-3. Gazdele au egalat situația și au trecut la conducere în minutul 13. Ira Zinatullina a restabilit echilibrul la jumătatea primei reprize, scor 5-5. Timișoara face 7-5, dar handbalistele noastre dau imediat replica prin Florența Ilie și Iulia Andrei pentru 7-7. După primele 20 de minute ale confruntării, gorjencele revin la conducere pe tabela de marcaj, scor 9-8, după golurile semnate Florența Ilie și Alexandra Gavrilă. Bănățencele egalează, dar CSM Târgu Jiu apasă pe accelerație și înscrie prin Iulia Andrei și Anna Ivanenko și gorjencele au 3 goluri avans în minutul 25, scor 12-9. Bănățencele se apropie la un gol, dar finalul reprizei aparține în totalitate grupării gorjene. În mai puțin de 3 minute, Bianca Chiriță, Ira Zinatullina, în două rânduri, și Alexandra Gavrilă stabilesc scorul la pauză, 16-11 pentru CSM Târgu Jiu.

Debutul reprizei secunde a fost unul bun pentru CSM Târgu Jiu, care a punctat prin Ira Zinatullina, Bianca Chiriță și Bianca Stanca, iar gorjencele și-au majorat diferența la +7, scor 19-12. Meciul este dominat în continuare de handbalistele din Târgu Jiu, care ajung în minutul 40 la cota 20 de goluri marcate, după o nouă reușită semnată Alexandra Gavrilă. CSM își mărește constant diferența și ajunge la 22-14 în minutul 45. Bănățencele încearcă să reducă din diferență și înscriu de două ori la rând, dar Ivanenko și Gavrilă refac distanța de opt goluri pe tabelă, scor 24-16 în minutul 50. În minutul 55 al partidei, Bianca Chiriță înscrie golul cu numărul 600 pentru CSM Târgu Jiu în actuala ediție de campionat. Tabela indica în acel moment 26-18 pentru gruparea gorjeană. Ivanenko mai pune două goluri în dreptul ei pentru 28-19, iar CSM Târgu Jiu se impune în final cu 28-20, pentru a 18-a victorie din acest sezon.

A fost un meci dominat de formația din Târgu Jiu, de care antrenorul gorjean Liviu Andrieș s-a folosit pentru a rula tot lotul avut la dispoziție. După această victorie, handbalistele vor avea parte de câteva zile libere, apoi se întorc la antrenamentele premergătoare ultimelor două etape. Andrieș și-a stabilit și obiectivul pentru ultimele două etape din campionat. 

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „A fost un meci la discreția noastră, pe care am reușit să-l controlam fără probleme și în care am folosit tot lotul de jucătoare pe care l-am avut la dispoziție. Acum urmează câteva zile de pauză, după care vom începe pregătirea ultimelor două etape, meciuri pe care vreau de asemenea să le câștigăm!”

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu. Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță 5g, Bianca Stanca 1g, Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 4g, Ira Zinatullina 5g, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 4g, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie 3g, Iulia Andrei 4g, Mihaela Obedeanu. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache.

HANDBAL FEMININ EDIȚIA 2021-2022
DIVIZIA A  SERIA B
ETAPA 24 
Timișoara – Sala Universității
Marți 3 mai 2022 / Ora 13.00

CSU Universitate de Vest Timișoara – CSM Târgu Jiu 20-28 (11-16)

După deplasarea din Banat, CSM mai are de jucat cu Gloria Bistriţa II, pe teren propriu, pe 25 mai, iar în ultima etapă, pe 29 mai, cu CSU Reşiţa, în deplasare.

Comment here