Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 22 / CSM Târgu Jiu, victorie clară la Turda/ CS LR Turda – CSM Târgu Jiu 24-34(9-17)

CSM Târgu Jiu a înregistrat astăzi cea de-a 16-a victorie consecutivă din campionat, după ce a trecut fără probleme și de CS LR Turda, scor 34-24. Meciul de la Turda a contat pentru etapa a-22-a din Seria B a Diviziei A, serie condusă autoritar de CSM Târgu Jiu. Gorjencele au acumulat 48 de puncte, cu 8 mai multe decât ocupanta locului 2, Gloria Bistrița II, și la 11 puncte de ocupanta locului 3, U Cluj. Florența Ilie a fost cea mai bună marcatoare a grupării gorjene. Extrema CSM-ului a înscris 6 goluri în poarta echipei din Turda. Golul marcat de Florența Ilie în debutul meciului a fost golul cu numărul 500 pentru CSM Târgu Jiu în actuala ediție de campionat.

După victoria în fața Clujului, elevele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache au revenit la antrenamente pentru a pregăti așa cum trebuie meciul de la Turda, iar acest lucru s-a simțit încă din startul partidei. După primele 70 de secunde, CSM Târgu Jiu avea deja 2-0 pe tabelă, goluri Florența Ilie și Valentina Toader. Golul marcat de Florența Ilie în debutul meciului a fost golul cu numărul 500 pentru CSM Târgu Jiu în actuala ediție de campionat. Primul gol al gazdelor a venit în minutul 3 al confruntării, dar echipa lui Liviu Andrieș și-a continuat seria golurilor prin Ira Zinatullina, Valentina Toader și Pal Ceandani, iar tabela indica 6-1 pentru gorjence în minutul 8 și 7-2 în minutul 10, după golul marcat de Florența Ilie. După startul lansat, echipa noastră a mai slăbit puțin turația, lucru ce le-a permis gazdelor să se apropie la doar două goluri pe tabelă, scor 8-6. Alexandra Gavrilă, Iulia Andrei și Anna Ivanenko au temperat elanul echipei din Turda și au dus scorul la 13-7 în minutul 22. Finalul primei reprize a aparținut tot echipei din Târgu Jiu, cu Florența Ilie în prim plan. Jucătoarea noastră a marcat trei din ultimele 4 goluri ale primei reprize, care s-a încheiat cu 17-9. 

Repriza secundă a început cu un gol semnat Iulia Andrei. Bianca Stanca, revenită după o accidentare, este trimisă în teren și imediat își face simțită prezența pe semicercul advers și își trece numele pe lista marcatoarelor, scor 19-10 pentru gruparea din Târgu Jiu. Ies la rampă și Ira Zinatullina și Anna Ivanenko, ucrainencele din echipa noastră, care duc scorul la +10 pe tabelă, 23-13 în minutul 36. Urmează trei goluri consecutive de la Valentina Toader și scorul devenea 27-16 la jumătatea reprizei secunde. 12 goluri avans pentru CSM Târgu Jiu în minutul 50, scor 30-18, după golul marcat de târgujianca Gabriela Frunză. Revenită în angrenajul echipei și cu poftă de joc, Bianca Stanca își mai trece două goluri în cont pentru 33-21 în minutul 58. Andreea Olariu închide seria de goluri a CSM-ului în minutul 59, la scorul de 34-22. Turda a punctat de două ori pe final, doar pentru a stabili scorul final al întâlnirii, 34-24 pentru CSM Târgu Jiu. 

Iată ce ne-a declarat imediat după meci Andrei Enache, antrenorul secund al grupării gorjene. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: „A fost un meci în care am reușit să ne concentrăm foarte bine și să nu le dăm nicio speranță celor de la Turda. Știam că este o echipă tânără și euforică, dar am reușit cu o apărare agresivă să ne facem meciul ușor. Acum urmează o perioadă de câteva zile în care trebuie să ne refacem, să ne bucurăm de ceea ce am realizat, iar apoi revenim la antrenamente și vom pune la punct strategia pentru tot ceea ce urmeaza”.

CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Chiriță 1g, Bianca Stanca 4g, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader 5g, Anna Ivanenko 4g, Ira Zinatullina 5g, Gabriela Frunză 1g, Alexandra Gavrilă 4g, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie 6g, Iulia Andrei 2g, Mihaela Obedeanu, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache.

DIVIZIA A SERIA B
ETAPA  22
Turda – Sala Gheorghe Barițiu
Joi – 14 aprilie 2022 / Ora 12.00
CS L. Rebreanu Turda – CSM Târgu Jiu 24-34(9-17)

După partida de la Turda campionatul se întrerupe pentru acţiunile echipelor naționale și va fi reluat la 8 mai, atunci când CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu Arena Târgu Mureş.

Comment here