Handbal

Divizia A, Seria B / Etapa 16 / CSM Târgu Jiu, victorie importantă în lupta pentru promovare / CNE Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu 22-24(11-11)

CSM Târgu Jiu a înregistrat, luni, 14 martie, o victorie extrem de importantă în lupta pentru promovarea în Liga Florilor după ce a trecut de CNE Râmnicu Vâlcea, scor 24-22, la pauză 11-11. Meciul a contat pentru etapa 16-a din Seria B a Diviziei A. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a ajuns la cea de-a 12-a victorie consecutivă în această ediţie de campionat şi este liderul incontestabil al Seriei B. Iulia Andrei a înscris de 8 ori în poarta vâlcencelor şi a fost cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană. 

CSM Târgu Jiu a mai făcut un pas important în drumul către Liga Florilor după succesul repurtat, în deplasare, pe terenul echipei CNE Râmnicu Vâlcea. Gazdele au început partida cu gol şi au avut primul avantaj al meciului. Alexandra Gavrilă a egalat imediat şi a deschis seria golurilor pentru echipa gorjeană. Debutul de meci a fost unul foarte echilibrat cu puţine goluri marcate, drept dovadă stă faptul că în minutul 7 tabela indica 2-2, iar în minutul 10, scorul era 4-4, după reuşitele semnate de Sabine Klimek şi Iulia Andrei, care au adus egalarea în două rânduri. În minutul 12, CSM Târgu Jiu a preluat pentru prima dată conducerea în meciul de la Râmnicu Vâlcea, după o acţiune finalizată cu gol de Florenţa Ilie. Vâlcencele au trecut din nou în avantaj, scor 8-6, dar Iulia Andrei şi Alexandra Gavrilă au readus egalitatea pe tabela de marcaj. După un alt gol al gazdelor, Ira Zinatullina a egalat, în timp ce Pal Ceandani a adus din nou CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 10-9 pentru gruparea gorjeană în minutul 26. Ultimul minut al primei părţi a fost ceva mai animat cu gol Vâlcea, pentru 11-10, dar şi cu golul egalizator al Florenţei Ilie, care a stabilit scorul la pauză, 11-11.

Repriza secundă nu a început tocmai bine pentru echipa din Târgu Jiu, care a ratat o aruncare de la 7m, în timp ce gazdele au trecut în avantaj, 13-11 şi 14-12, dar Ira Zinatullina a ţinut echipa din Târgu Jiu aproape, scor 14-14 în minutul 40. Vâlcea profită de o inexactitate în apărarea noastră şi trece la conducere 16-15, însă vin trei goluri consecutive pentru CSM Târgu Jiu, marcate de Alexandra Gavrilă şi Iulia Andrei în două rânduri, iar tabela indica 18-16 pentru CSM Târgu Jiu. Ioana Toader, de pe semicerc, înscrie şi menţine CSM-ul la două goluri avans, 19-17. Minute bune CSM Târgu Jiu îşi menţine avansul de trei puncte, 20-17, gol Alexandra Gavrilă şi 21-18, gol Pal Ceandani. Gorjencele forţează şi se desprind la +4, scor 24-20, cu reuşitele semnate Ira Zinatullina şi Iulia Andrei. Ultimle secunde ale meciului au adus alte două goluri, în contul gazdelor, care au avut darul doar de a stabilii scorul final, 24-22 pentru echipa din Târgu Jiu, care adună 12 victorii consecutive şi îşi consolidează poziţia de lider în Seria B a Diviziei A. 

Succesul înregistrat pe terenul echipei din Vâlcea nu l-a mulţumit pe deplin pe antrenorul Liviu Andrieș, care nu a apreciat evoluţia elevelor sale în acest meci. Victoria de la Râmnicu Vâlcea a lăsat şi urme. Din păcate, Sabine Klimek s-a accidentat în acest meci şi la ora actuală nu se ştie cât de gravă este accidentarea jucătoarei noastre.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu:”Sunt mulţumit doar de rezultat, pentru că sunt 3 puncte în clasament cu care ne-am consolidat poziţia de lider în Seria B, dar în ceea ce priveşte jocul echipei nu prea sunt mulţumit. În ciuda rezultatului, am făcut un joc slab, dar până la urmă bine că am luat cele 3 puncte. Vom analiza zilele următoare jocul echipei. Din păcate, la acest meci, Sabine Klimek s-a accidentat şi nu pot spune acum care este problema. Va face investigaţiile necesare şi apoi vom vedea care este verdictul. Sperăm să nu fie ceva grav şi să revină cât se poate de repede”.

Iulia Andrei a reuşit să înscrie 8 goluri în poarta gazdelor din Râmnicu Vâlcea şi a contribuit decisiv la victoria echipei din Târgu Jiu. Ultimul gol marcat de Iulia Andrei a fost şi golul cu numărul 400 marcat de CSM Târgu Jiu în acest campionat.

Iulia Andrei, CSM Târgu Jiu: „În primul rând ne bucurăm că am reuşit să venim cu cele trei puncte acasa. A fost un meci destul de dificil, pe terenul unei echipe cu jucătoare tinere şi dornice de afirmare. Importante sunt cele 3 punctele pe am reuşit să le luăm şi care ne consolidează pozitia de lider. Victoria ne dă şi un moral bun pentru meciurile viitoare”.

CSM TÂRGU JIU: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanenko, Ira Zinatullina 5g, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 5g, Pal Ceandani 2g, Florenţa Ilie 2g, Iulia Andrei 8g, Mihaela Obedeanu, Ioana Toader 1g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

DIVIZIA SERIA B
ETAPA 16
Râmnicu Vâlcea – Sala Energetic
Luni 14.03.2022 Ora 16.00 
CNE Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu 22-24 (11-11)

Etapa viitoare, pe 20 martie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu ultima clasată, CS Handbal Club Harghita. 

Comment here